Modüler programlama: “Öğrenme-öğretme etkinliklerinin kendi kendine öğrenme olanağı sağlayacak tarzda kendi içinde bütünlüğü olan ve birbirlerini işlevsel olarak tamamlayacak biçimde bağımsız öğrenme elemanları şeklinde düzenlenmesidir.
temel amacı, ürünlerin özelliklerini ve taşıdıkları risk oranlarını dikkate alarak uygunluk değerlendirme yöntemleri belirleyen program. eğitim bilimlerinde, program geliştirme alanında karşımıza çıkar modüler yaklaşım. 8 içerik yaklaşımından biridir, lev vigotski tarafından ortaya atılmıştır.
Bilgisayar biliminde, modüler programlama ya da birimsel programlama, bir yazılımı diğer elemanlardan bağımsız çalışabilen modüller kullanarak tasarlama yaklaşımıdır. Bir programda modülerlik programın rastgele seçilen iki parçası arasındaki etkileşimin belirlenmiş arabirimler vasıtası ile gerçekleştirilmesi ile artar.
Modüler öğretimi Alkan (1989: 13), öğrenme,öğretme etkinlik lerinin kendi-kendine öğrenme olanağı sağlayacak biçimde, bir bütünlük ve birbirlerini işlevsel olarak tamamlayacak nitelikte bağımsız öğrenme eleman ları şeklinde düzenlenmesi olarak tanımlamaktadır.
Modüler eğitim programı, tek başına veya çeşitli kurslar halinde birleştirilebilen bireysel modüllerden oluşan bir kurstur. Bu modüller ayrıca derslere bölünebilir. Her modül ve dersin kendi öğrenme hedefleri vardır.
İlgili 18 soru bulundu
Modüler ATPL Eğitimi Nedir? Modüler ATPL Eğitimi, bir kişinin havayolu nakliye pilot lisansı eğitimini modüler, yani her biri bağımsız bir uzmanlığı içeren ayrı paketler şekilde tamamlanmasına deniyor. Bu eğitimde bir kişi önce hususi pilot olur, hususi pilot lisansını (PPL) alır ve deneyim uçuşlarını tamamlar.
Modüler sistem, birbirini takip eden kurlardan oluşan, sınavlar ile pekiştirilerek başarıya ulaştıkça ilerlemenin gözlemlendiği bir sistemdir. Başarısızlık durumunda ilerleme sağlanamaz, öğrenci başarısız olduğu kuru veya programı tekrarlar.
Modül, kelime anlamıyla bir bütünün bölünebilen parçası anlamına gelmektedir. Bir başka deyişle kendi içinde anlam bütünlüğü olan küçük bir birimdir. Bu kapsamda modül, yazılı bir materyal olup ilgili modülün tanımı, amaçları, bu amaçlara ulaşmak için yapılması gereken etkinlikleri ve ölçme araçlarını içermektedir.
Parçaların bütünü oluşturduğu sistem diyebiliriz kısaca. Günümüzde popülermesini sebebi modüler eğitim - öğretim sisteminin gelmesinden kaynaklıdır. Geleneksel öğretimde geniş kapsamlı kitapların içeriği; konu, ünite ve ders olarak düzenlenirken modüler yaklaşımda ise içerik modüllerle bölünmektedir.
Sanat eğitiminde disiplinlerarası - tematik yaklaşım birden fazla konu alanının birbirleriyle ilişkilendirilerek önceden belirlenen geniş içerikli genel bir tema ile bütünleştirildiği bir programdır.
Buna göre modüler programlamayı tarif etmek gerekirse şu şekilde tanımlayabiliriz: Bir öğretim sürecinde bireysel ve yeterliğe dayalı öğrenmenin gerçekleşmesi için kazandırılacak içeriğin belli analiz teknikleriyle düzenlenip, uygun öğrenme öğretme ortamını oluşturacak şekilde düzenlenmesini amaçlayan bir program ...
Tematik yaklaşım farklı disiplinleri bir tema ya da konu etrafında ilişkilendirilerek kavramları bir bütünün içinde ele alır. Örneğin “taş” teması alındığında bütün dersler bu temayla ilişkilendirilerek işlenir.
Öncelikle modül (parça) kavramına bakacak olursak; birbirlerini tamamlayan, farklı görev ve işlevleri üstlenen birimler modül olarak adlandırılmaktadır. Modül'ler gerekli büyüklüklerde kurulabilir, birleştirilerek büyüyebilir ve kolayca yer değiştirebilirler.
Bruner (1960)'in öncülük ettiği sarmal yaklaşım konu, kavram ve kazanımlarının önceki öğrenmeler ile birlikte ilişkilendirilerek ve onların üzerine yeni öğrenmeler inşa edilerek, ilerleyen düzeylerde gerekli tekrarların kulla- nıldığı bir yaklaşımdır (Demirel, 2012).
Sarmal yaklaşım/Spiral tasarım, kapsamın giderek genişletilmesi esasına dayanır. Öğrenme konularının yeri ve zamanı geldikçe ardışık eğitim durumlarında tekrar tekrar öğrenilmesini esas alan yaklaşımdır. İçeriğin her tekrarı daha derin, soyut ve karmaşık olarak verilir.
Modüler yapılar, parçalara ayrılabilen ve farklı kombinasyonlarda birleştirilerek yapı oluşturulabilen bir sistem sunar. Bu yapılar, inşaat, tasarım ve yaşam alanlarında çeşitli avantajlar yaratır.
Modüler Nedir? Modüler nedir sorusuna en basit haliyle “parçalardan oluşan modül” karşılığını verebiliriz. Parçaların birleştirilmesiyle tamamlanan ve ihtiyaç halinde yeniden parçalara ayrılabilen modüler yapılar, yapı sektöründe ise prefabrik ve konteyner şeklinde karşımıza çıkıyor.
Modüler Üretim (Modular Manufacturing) de, genel olarak tüketicilerin istek ve beklen- tilerini en uygun şekilde karşılamayı hedefleyen, bunun için de üretim ve örgüt yapısına esneklik kazandırmak amacıyla kapsamlı değişiklikler öngören bir üretim sistemidir.
Destek eğitim programlarının amacı; yaş sınırı olmadan bireyleri yaşamlarını bağımsız sürdürmelerinde, gelişim alanlarında, akademik becerilerde desteklemek ve ihtiyaç duyanların rehabilitasyonu için hem ailelere hem de bireylere hizmet sunmaktır.
3. İhmal edilen/Atlanan/Görmezlikten Gelinen/ Üstünkörü Geçilen/Geçersiz Program : Bir programda nelerin öğretildiği kadar nelerin öğretilmediği de önemlidir. İhmal edilen program resmi programın kasıtlı, bilinçli bir biçimde öğretilmeyen, atlanan, eksik bırakılan, üstün körü geçiştirilen boyutlarını oluşturur.
Modül (fizik): Fizikte, herhangi bir mekanik özelliği belirten katsayı. Modül (uzay): Uzay biliminde, bir uzay taşıtının bütün yapısı içinde yer alan bağımsız bölüm, parça. Modül (mimarlık): Mimarlıkta, bir yapının çeşitli bölümleri arasında orantıyı sağlamak için kullanılan ölçü birimi.
Modüler tasarım, herhangi bir ürün ya da mekan tasarımının kişiye özel olarak yenilenebilmesi ve sürekli olarak güncellenebilmesi anlamına gelirken, modüler mobilyalar ise gerektiğinde sökülüp tekrar birleştirilmesi kolay, çok amaçlı kullanım sunabilen mobilya türüdür.
Sistem açık, yarı açık ve kapalı olarak inşa edilebilmektedir. Modüler kutu sistemler, tek bir modül ile veya birkaç farklı modül ile birlikte farklı planlama alternatifleri oluşturularak esnek planlamaya ve hızlı üretime imkan veren bir yapım yöntemidir.
sıfat olarak kullanıldığında "takılıp sökülebilen, ihtiyaca göre kullanım alanı değiştirilebilen, kullanıcı isteklerine göre şekillendirilebilen" anlamı taşır. cümle icinde kullanımı : "sen çok modüler bir oyuncağımızdın lego."
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri