temel amacı, ürünlerin özelliklerini ve taşıdıkları risk oranlarını dikkate alarak uygunluk değerlendirme yöntemleri belirleyen program. eğitim bilimlerinde, program geliştirme alanında karşımıza çıkar modüler yaklaşım. 8 içerik yaklaşımından biridir, lev vigotski tarafından ortaya atılmıştır.
Bilgisayar biliminde, modüler programlama ya da birimsel programlama, bir yazılımı diğer elemanlardan bağımsız çalışabilen modüller kullanarak tasarlama yaklaşımıdır. Bir programda modülerlik programın rastgele seçilen iki parçası arasındaki etkileşimin belirlenmiş arabirimler vasıtası ile gerçekleştirilmesi ile artar.
İçerik düzenlemesinde yararlanılan yaklaşımlardan biri olan sarmal programlama yaklaşımı; öğrenmelerin yeri geldikçe tekrar edildiği, öğrenme sürecinin yapısının ve kapsamının genişleyerek devam ettirildiği bir yaklaşım olarak öne çıkmaktadır.
Konu ağı-proje merkezli programlama yaklaşımı, Konular öğrencilere bir harita gibi çıkarılıp verilir ve belirli zamanlarda nerelerde olmaları gerektiğinin söylendiği ve öğrencilerin konuların içeriğine bireysel ya da grup olarak karar verdikleri bir düzenlemedir.
Piramitsel yaklaşıma benzemekle birlikte daha esnek ve öğrenci merkezlidir. Bu yaklaşımda ortak çekirdek konular ilk öğrenilecek konu olarak planlanır ve her öğrenci için geçerli olur. Bu çekirdek program etrafında her öğrenci ilgi alanına göre dersler alabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Sarmal yaklaşım/Spiral tasarım, kapsamın giderek genişletilmesi esasına dayanır. Öğrenme konularının yeri ve zamanı geldikçe ardışık eğitim durumlarında tekrar tekrar öğrenilmesini esas alan yaklaşımdır. İçeriğin her tekrarı daha derin, soyut ve karmaşık olarak verilir.
Bir dersin amacı, içeriği, öğrenme-öğretme süreçleri ve değerlendirmeden oluşan programdır. Örtük program: Programın gizli saklı yönünü ifade eden okul içi ve okul dışı tüm etkinlikleri kapsayan programdır.
Doğrusal programlama yaklaşımı, doğrusal yapıdaki kısıtları ihmal etmeden, doğrusal formdaki amaç fonksiyonunu en iyilemeyi (maksimize ya da minimize etmeyi) sağlayan, bu en iyileme (optimizasyon) sonucunda karar değişkenlerinin aldıkları değerleri bulan bir yaklaşımdır.
Modüler programlama, birçok programcının aynı uygulama üzerinde işbirliği yapmasına olanak tanır. Kod birden fazla dosyada saklanır. Kod kısa, basit ve anlaşılması kolaydır. Hatalar, bir altyordam veya fonksiyonda lokalize olduklarından kolayca tanımlanabilir.
Sonra öğrenileceklerin önce öğrenilenlere dayandırılmasıdır. 13. Kaynaşıklık İlkesi: Öğrenme konuları ve etkinlikleri, birbiriyle tutarlı ve ilişkili olarak düzenlenmelidir. Buna kaynaşıklık ilkesi denir.
Öğretimin ilk yıllarında ortak konuların geniş hatlarıyla işlenmesi ve ileriki yıllarda konuların giderek uzmanlaşmaya yönelik ele alınması ilkesine dayanır. Program esnek değildir. İçerik, ayrıntılı ve kesin olarak belirlenmiş konulardan oluşur.
İçeriğin öğrencilerin sorularına ve gereksinimlerine yanıt vermesinin gerekli olduğunu benimseyen felsefi görüşlere göre oluşmuştur. İçerik öğrencilerin sorularına göre düzenlenir. Özellikle ilköğretim düzeyinde öğrenci soruları etkili bir öğrenme yaşantısı oluşturabilir.
Konu Ağı-Proje merkezli program yaklaşımında öğrencilere konuların ağı bir harita gibi çıkartılıp verilir ve belirli zamanlarda nerelerde olmaları gerektiği söylenir. İlk yıllarda geniş tabanlı konuların yer alması, ileriki yıllarda alanın gittikçe daralarak uzmanlaşmanın küçük birimlerde olması söz konusudur.
Modüler öğretimi Alkan (1989: 13), öğrenme,öğretme etkinlik lerinin kendi-kendine öğrenme olanağı sağlayacak biçimde, bir bütünlük ve birbirlerini işlevsel olarak tamamlayacak nitelikte bağımsız öğrenme eleman ları şeklinde düzenlenmesi olarak tanımlamaktadır.
Modüler Amaç Yazma Yaklaşımı: Aşamalılık özelliği göstermeyen bağımsız üniteler ya da modüller için kullanılır. Bu yaklaşımda amaç ve davranış ifadeleri yazılırken cümle sonuna –acak, -ecek ekleri getirilerek gelecek zamanla ilgili ifadelere yer verilir.
Buna göre modüler programlamayı tarif etmek gerekirse şu şekilde tanımlayabiliriz: Bir öğretim sürecinde bireysel ve yeterliğe dayalı öğrenmenin gerçekleşmesi için kazandırılacak içeriğin belli analiz teknikleriyle düzenlenip, uygun öğrenme öğretme ortamını oluşturacak şekilde düzenlenmesini amaçlayan bir program ...
Modüler sistem, birbirini takip eden kurlardan oluşan, sınavlar ile pekiştirilerek başarıya ulaştıkça ilerlemenin gözlemlendiği bir sistemdir. Başarısızlık durumunda ilerleme sağlanamaz, öğrenci başarısız olduğu kuru veya programı tekrarlar.
Buna göre modüler programlamayı şöyle tanımlamak mümkündür. Herhangi bir öğrenme-öğretme sürecinde, içeriğin belirli analizlere dayanılarak kendi içinde küçük bütünler olarak düzenlendiği, bireysel öğrenmeye ve yeterlik geliştirmeye dayalı bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçlayan bir program yaklaşımıdır.
Öncelikle modül (parça) kavramına bakacak olursak; birbirlerini tamamlayan, farklı görev ve işlevleri üstlenen birimler modül olarak adlandırılmaktadır. Modül'ler gerekli büyüklüklerde kurulabilir, birleştirilerek büyüyebilir ve kolayca yer değiştirebilirler.
Lineer Programlama ( LP ), değişkenlere ve kısıtlara bağlı kalarak amaç fonksiyonunu en uygun ( maksimum ya da minimum ) kılmaya çalışır. Temel olarak, Lineer Programlama, kıt kaynakların optimum şekilde dağılımını içeren deterministik bir matematiksel tekniktir.
Model kurma, sistemi oluşturan unsurların matematiksel terimlerle ifade edilmesidir. Başka bir deyişle problem, matematik diline tercüme edilir. Model doğrusal programlama gibi standart bir matematiksel model halinde ifade edilebiliyorsa, bilinen algoritmalar yardımıyla çözüme ulaşılabilir.
2) Esneklik: Öğretmenin eğitim programındaki konuları ve etkinlikleri görev yaptığı yörenin; ekonomik, sosyal özellikleri ile öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve sosyal çevrenin değişen koşullarına göre düzenleyebilmesidir.
Örtük öğrenme, "öğrendiğinizin farkında olmadan öğrenme" olarak tanımlanabilir. Yani bilinçsiz bir öğrenme türü. Eğer bilinçsiz şekilde öğrendiğiniz şey, doğada veya etrafınızda var olan örüntülerse (mesela kendisini tekrar eden diziler, düzen, vs.), buna örtülü örüntü öğrenmesi deniyor.
eğitim programı içinde bulunupda yazılı olmayan program çeşididir. örneğin çocuğa bir kitaptaki sıfatlarını bulmasını istersek o çocuk kitabı okumuş olur eğer kitap ona bir şey katarsa bu örtük olur.
Çok boyutlu bir program olan kübik program disiplinlerin tek başına öğretilmesi yerine, bir disiplini verirken aynı zamanda bireye duyuşsal özelliklerin de verilebileceğini ve bunu yaparken öğrenme öğretme tekniklerinin, öğrenme stillerinin kullanılabileceğini ortaya koyan bir programdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri