Modüler Nedir? Modüler nedir sorusuna en basit haliyle “parçalardan oluşan modül” karşılığını verebiliriz. Parçaların birleştirilmesiyle tamamlanan ve ihtiyaç halinde yeniden parçalara ayrılabilen modüler yapılar, yapı sektöründe ise prefabrik ve konteyner şeklinde karşımıza çıkıyor.
Modüler evler, prefabrik yapı parçalarının bir araya getirilerek oluşturduğu konutlardır. Bu evler, fabrika ortamında üretilir ve genellikle taşınabilir özelliklere sahiptir. Modüler taşınabilir evlerin temel avantajı, kişiye özel tasarlanabilmesi ve montaj sürecinin geleneksel inşaatlara göre çok daha hızlı olmasıdır.
Modüler yapılar, bütün bir yapıyı oluşturan farklı parçalara veya modüllere ayrılabilen yapı sistemleridir. Bu modüller genellikle standartlaştırılmıştır ve tek başlarına taşınabilir, birleştirilebilir veya değiştirilebilir. Bu, tasarımın, inşaatın ve kullanımın daha esnek olmasını sağlar.
Modüler sistem, birbirini takip eden kurlardan oluşan, sınavlar ile pekiştirilerek başarıya ulaştıkça ilerlemenin gözlemlendiği bir sistemdir. Başarısızlık durumunda ilerleme sağlanamaz, öğrenci başarısız olduğu kuru veya programı tekrarlar.
Modüler sistemler, tek bir modül ya da birden fazla farklı modüller ile farklı tasarım alternatifleri oluşturmamıza, hızlı ve kolay bir şekilde inşa etmemizi sağlayan yapım yöntemidir. Günümüzde seri üretimin de gelişimi ile beraber modüler mobilya, yapı ve yapı elemanları üretiliyor.
İlgili 17 soru bulundu
Modüler tasarım, herhangi bir ürün ya da mekan tasarımının kişiye özel olarak yenilenebilmesi ve sürekli olarak güncellenebilmesi anlamına gelirken, modüler mobilyalar ise gerektiğinde sökülüp tekrar birleştirilmesi kolay, çok amaçlı kullanım sunabilen mobilya türüdür.
Öncelikle modül (parça) kavramına bakacak olursak; birbirlerini tamamlayan, farklı görev ve işlevleri üstlenen birimler modül olarak adlandırılmaktadır. Modül'ler gerekli büyüklüklerde kurulabilir, birleştirilerek büyüyebilir ve kolayca yer değiştirebilirler.
Modüler mobilya, en basit haliyle parçalı mobilya demektir. Bu parçalara modül denir. Modüler koltuklar ise çeşitli boyutlardaki parçaların bir araya gelmesiyle oluşturulan koltuklardır. Modüler koltukları yapboz ya da lego parçalarına benzetebilirsin.
Kolaylıkla parçalara ayrılabilen ve farklı şekillerde birleştirilerek yeni ve farklı bir ürün formuna kavuşan mobilya türüdür. Modüler mobilya sistemleri parçalanıp, araya ya da sonlara parça ekleyerek veya parça çıkararak şekillendirmesini yapabildiğiniz mobilya çeşitleridir.
Buna göre modüler programlamayı şöyle tanımlamak mümkündür. Herhangi bir öğrenme-öğretme sürecinde, içeriğin belirli analizlere dayanılarak kendi içinde küçük bütünler olarak düzenlendiği, bireysel öğrenmeye ve yeterlik geliştirmeye dayalı bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçlayan bir program yaklaşımıdır.
Fabrikada üretilen yapı parçalarının müşterinin isteklerine göre birleştirilip farklı tarzlarda yaşam alanlarının oluşturulmasıyla modüler evler oluşturulmaktadır. Fabrika ortamında tasarlanıp üretilen modüler yapı parçaları beton atılmış zemine ya da yapı iskeleti hazır hale getirilmiş araziye monte edilmeye başlanır.
Modüler ev modelleri, yalın üretim tekniklerine bağlı kalınarak inşa ediliyor. İki katlı olarak da tasarlanabilen bu tür yapıların iskeletleri tercihe göre çelik veya ahşap malzemeden üretiliyor. İskelet üzerine kaplama olaraksa ahşabın yanı sıra taş, beton gibi malzemeler de kullanılabiliyor.
Genel anlamıyla, modülerlik ya da birimsellik bir sistemin bileşenlerinin parçalara ayrılabilip, farklı bir amaç için yeniden birleştirilebilme derecesini ifade eder.
Tiny House Fiyatları
Günümüzde bir çok kişinin tiny house imalatına başladığını varsayarsak işimizin oldukça zor olduğunu söylemek ne yazık ki üzücü bir durum. Ancak 1 adet O2 ruhsatlı ve plakalı, 8 metre uzunluğunda ve 2.50 metre eninde ki, bir tiny house ev fiyatı 650.000 ₺ ile 1.350.000 ₺ arasında değişmektedir.
NOT: Balsa ağacının dünyanın en sağlam ağacı olmasının bir çok sebebi vardır. Yapılan ölçümlere bağlı olarak; sertlik, bükülebilme ve sıkıştırılabilme kategorilerinde en sağlam ağaç olarak belirlenmiştir. Balsa ağacı; meşe ağacı ve çam ağacından bile daha dayanıklıdır.
Ahşap mobilyalar, doğal bir görünüme sahiptir.
Ayrıca, ahşap mobilyalar dayanıklıdır ve uzun ömürlü mobilya kullanımı sağlar. Bunun yanı sıra, ahşap mobilyalar çevre dostudur ve geri dönüştürülebilirler. Bu tür özelliklerinden dolayı, mobilya yapımında birçok ahşap türü tercih edilir.
Ahşap, canlı bir organizma olan ağaçtan elde edilen lifli, heterojen ve anizotrop bir dokuya sahip organik esaslı bir yapı malzemesidir. Ahşap, en eski yapı malzemelerinden birisidir. İnsanoğlu ahşabı eski çağlardan beri barınma ve korunma amaçlı olarak kullanmaktadır.
Bir evin, iş yerinin ofisin boş alanına göre ihtiyaca uygun şekilde kullanılabilecek hazır mobilyalara modüler mobilya denilir. Modüler mobilyalar parça halinde satılır ve kurulum teslim sonrasında kişinin kendisi ya da satın alınan firmanın montaj ekibi tarafından yapılır.
Modüler köşe koltuklar, bağımsız parçalardan oluşan ve istenildiği gibi bir araya getirilebilen mobilya parçalarıdır. Genellikle L şeklinde olan bu koltuklar, kullanıcılara çeşitli düzenleme seçenekleri sunar.
Kaliteli bir mobilyanın ana malzemesinin özelliği oldukça önemlidir. Genel olarak yapılan mobilya ürünlerinde MDF (masif ahşap) ve suntalam malzemeler öne çıkmaktadır.
Modül, bir yazılımın bir veya daha fazla rutin işlemini içeren parçasına verilen isimdir. Bir veya birden daha fazla modül birbirinden bağımsız olarak geliştirilerek bir yazılım meydana getirilmesi için kullanılabilir. Kurumsal düzeyde hazırlanan yazılımların büyük bir çoğunluğu içerisinde birçok modül içermektedir.
bir bütün yapı içinde yer alan bağımsız bölüm.
Modülasyon ya da kipleme, bir taşıyıcı sinyal ile bilgi sinyalini birleştirmekten ibaret olan ve iletişim teknolojisinde (yayıncılıkta) kullanılan bir yöntemdir. Yöntem, başlarda anten yoluyla yapılan yayınlar için öngörülmüş ise de, günümüzde kablolu, kablosuz her tür iletişimde kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri