Deve Tabanı Çiçeği - Monstera Bitkisi Çiçeği Zehirli mi? Evet, Deve Tabanı Çiçeği - Monstera Bitkisi hayvanlar için toksik olarak kabul edilir.
Deve Tabanı (Monstera deliciosa)
Evlerde ve ofislerde yaygın olarak karşımıza çıkan bu bitki aslında oldukça zehirlidir. Yaprakları ve gövdesinde bulunan oksalat evcil hayvanların ağız, dil, boğaz ve dudaklarında acı verici bir yanmaya, deride kızarıklığa ve kaşıntıya neden olur.
Devetabanı, Monstera
Yeniden pöpülerliğine kavuşan, sıklıkla her evde karşılaştığımız tropikal iç mekân bitkisi Monstera bilinen adı ile devetabanı bitkisi de toksik bitkiler listesinde. Yaprak ve gövdelerinin içerdiği kalsiyum oksalatlar nedeniyle özellikle kediler için zehirli yapıdadırlar.
Devetabanı yendiğinde çocukların dillerinin, ağızlarının ya da boğazlarının yanmasına ve şişmesine neden olabiliyor. Köpekler ve kedilerde ise şişliklerin yanı sıra spazm gibi ciddi etkiler görülebiliyor. Oldukça zarif bir görüntüsü olan bazı zambak türleri de zehirli çiçekler arasında yer alıyor.
İlgili 21 soru bulundu
Deve Tabanı
Ancak yaprak ve sap kısmında bulunan beyaz sıvı toksik bir maddedir. Göz ve deri ile temas halinde tahrişe neden olur, yutulması durumda dilin şişmesi ile birlikte boğulmaya kadar gidebilen ciddi etkiler ortaya çıkabilir.
1) Güzelavrat Otu (Belladona)
Uzun ömürlü ve bakımı kolay bir bitkidir. Karbondioksiti oksijene dönüştürebilen bitkiler arasında olduğu için yatak odasında yetiştirilebilir. Hem dışarıda hem de içeride bakımı yapılabilir.
Deve tabanı çiçeği, delikli yapraklarıyla dikkat çeken bir bitki türüdür. Ev ortamında rahatlıkla yetiştirilebildiği için bakımı da oldukça basittir.
İdrar söktürür, vücuda kuvvet verir. Göğsü yumuşatır, öksürük ve nefes darlığını giderir. Göğüs ve ciğer iltihaplarına iyi gelir. Soğuk algınlığına iyi gelir.
Deve tabanına fazla su verdiğinizde ya da mineral oranı çok yüksek olan bir döneme denk geldiğinizde, yapraklarında terleme meydana gelir. Deve tabanının ağlaması ya da terlemesi adı verilen bu durum tehlikeli bir olay değildir. Köklerinde ve yapraklarında fazla olan suyu terleyerek atmak istemiştir.
Monsteranız evinizin hemen hemen her yerinde hatta banyolarınızda bile büyüyebilen bakımı oldukça kolay bir bitkidir. Düşük ışığı tolere eder ve sizi üzmez. Monstera bitkisinin aydınlık yerlerde gelişimi daha hızlı olur ve daha canlı durur.
Sıcaklık ve Nem:
Deve Tabanı Çiçeği - Monstera 18 ile 24 derece arasında kalan sıcaklıkları sever. Monstera yüksek nemi tercih eder. Eviniz nem açısından uygun değilse bir sprey şişesi alın ve bitkinizi nemli tutun. Kışın hava sıcaklığını 18 derecenin üzerinde tutmaya özen gösterin.
Deve tabanı bitkisi gün ışığı aldığı ortamlarda daha hızlı gelişim gösterir. Düzenli ve kireçsiz bir su ile sulama yapmanız önerilir. Gün ışığı sever ancak yaprakları sarıya dönmeye başlarsa gün ışığından biraz uzaklaştırmanız onu mutlu edecektir. Yapraklarını arada sırada süngerle hafifçe silebilirsiniz.
Farklı türleri olsa da tüm türlerinin yaprakları deliklidir. Yapraklarının delikli olması sebebi ile alttaki yapraklar da güneş ışığı alır ve bitkinin daha sağlıklı gelişim göstermesini sağlar.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Deveb Tabanı
Deve Tabanı çok ışığı sevmez ve direkt güneş ışığı almayan noktalarda da rahatlıkla serpilebilir. Bu bitki havadaki bazı zararlı materyalleri de süzerek havayı temizlemeye yardımcı olur.
Monstera haftada ya da 3-4 günde 1 kez sulanabilir. Sulama aralığı mevsime göre değişiklik gösterebilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus toprağın kuruluğudur. Eğer yüzeydeki toprak kurumuşsa bitkinizi sulayabilirsiniz.
Devetabanı çiçeği çoğaltmak için hava köklerini keserek suya koyabilirsiniz. Bu işlem uzun sürdüğü için sabırla beklemek önemlidir. Devetabanı yapraktan çoğaltma yapılarak da artırılabilir. Genellikle bitkilerin yaprakları düştüğünde ya da kırıldığında onu küçük bir saksı içindeki toprağa bastırarak ekebilirsiniz.
Su konusunda biraz nazlı olan Monstera bu ihtiyacının içme suyu ile karşılanmasından hoşlanır. Ph derecesine önem verir. Hazır su veya dinlendirilmiş çeşme suyu kullanmanızı tavsiye ederiz. Nem ihtiyacını ise arada bir bitkinize duş aldırarak veya yapraklara su püskürterek karşılayabilirsiniz.
Devetabanı bitkisinin su ihtiyacı yaz aylarında çok yoğundur. Ayrıca yaprakların nem alabilmesi için yaz aylarında bitkinin yapraklarına su püskürtülerek istediği ortam sağlanabilir. Kış mevsimine geçildiğinde ise bitkinizin su ihtiyacı azalır. Haftada bir su vermeniz yeterli olacaktır.
Lavinia çiçeği misk çiçeği ya da ölüm çiçeği olarak da bilinmektedir. Son derece dikkat çekici güzelliğe ve özelliklere sahip olan bu bitki çiçek açan bir türdür. Evlerde ve bahçelerde rahatlıkla yetiştirilebilirler. Bitkinin çiçek açtığı evrede önce tomurcuklar belirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri