Genel kiralama koşullarımıza göre minimum 19 yaş, en az 1 yıllık, üzerinde TCKN'nin yazdığı ehliyet ve kiralayacak kişi adına kayıtlı kredi kartı gerekiyor. Bu kriterleri karşılayan herkes MOOV'layabilir. Hizmet Bölgesi nedir?
Stajyer ehliyet ile araba kiralanabilir mi? Üzülerek cevaplıyoruz ki maalesef stajyer ehliyet sahibi kişi araç kiralayamaz.
Araba kiralamak için ehliyetiniz en az 2 yıllık olmalı. Ancak genel anlamda 2 yıllık ehliyet şartı aransa da bazı araç kiralama firmaları 1 yıllık ehliyete sahip olan sürücülere araç kiralama imkanı sunuyor. 1 ya da 2 yıllık ehliyete sahip olma şartı genelde ekonomik ve orta sınıf araçlar için geçerli oluyor.
Henüz yeni ehliyet almış kişiler araç kiralayıp kiralamayacaklarını merak ediyor. Aslında araç kiralamak için normal şartlarda ehliyetin en az 2 yıllık olması gerekiyor. Fakat bazı araç kiralama firmaları ekonomi sınıf araçları ehliyeti 1 yıllık olan kişilere de kiralıyor.
Araç kiralama yapılırken gerekli belgeler şu şekildedir; Nüfus Cüzdanı, Kimlik Kartı veya Geçici Kimlik Belgesi. Sürücü Belgesi veya Ehliyet. Yurt dışından geldiyseniz pasaport.
İlgili 43 soru bulundu
Kimler MOOV'layabilir? Genel kiralama koşullarımıza göre minimum 19 yaş, en az 1 yıllık, üzerinde TCKN'nin yazdığı ehliyet ve kiralayacak kişi adına kayıtlı kredi kartı gerekiyor. Bu kriterleri karşılayan herkes MOOV'layabilir.
Yani eski ehliyeti olanlar, yeni nesil çipli ehliyet almamış olanlar uygulamanızı kullanamıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 31 Aralık 2022'ye kadar geçerli kıldığı ehliyetim Moov için geçersiz; benzeri diğer firmanın araç kiralama uygulaması için geçerli.
Bununla birlikte 25 yaşını doldurmamış ise o zamanda araç kiralayamıyorsunuz. Kısacası stajyer ehliyet durumundan muaf olmanız gerekiyor. Bu konu tüm araç kiralama firmalarında olduğu gibi bizde de aynı geçerliliktedir.
2. TikTak'tan Araba Kiralamak için Hangi Adımları Takip Etmelisin? Akıllı telefonuna TikTak uygulamasını yüklemen yeterli. Unutmadan belirtelim en az 1 sene önce alınmış bir ehliyete sahip olmalısın.
Stajyer ehliyete sahip aday sürücüler tek başına araç kullanabilirler. Dolayısıyla stajyer ehliyet sahiplerinin araç kullanırken yanlarında tecrübeli sürücünün bulunmasına gerek yoktur.
Bazı firmalarda orta ve üst sınıfta yer alan araçları kiralama koşulu olarak sürücünün 25 yaşından büyük, büyük ve lüks araçları kiralayacak sürücülerin ise 28 yaşından büyük olması isteniyor. Farklı rent a car firmaları, ehliyetini en az 1 yıl önce almış olan 19-20 yaşındaki sürücülere de araç kiralama imkanı tanıyor.
Stajyer ehliyeti alan sürücüler, 2 yılı doldurduktan sonra aday sürücülükten çıkarlar. Bu durumda ehliyeti yenilemeye veya değiştirmeye gerek yoktur. 2 yılı başarıyla doldurmuş stajyer sürücüler, aktif bir sürücü olarak trafiğe çıkabilir ve bu sürücülere, normal trafik prosedürleri uygulanmaya başlanır.
Ehliyet sahibi olabilmek içi 18 yaşını doldurma koşulu bulunuyor. 18 yaş altı bir kişi ehliyet sahibi olmaması sebebiyle araç kullanamıyor, dolayısıyla araba kiralayamıyor. 18 yaşını dolduran ve ehliyet sahibi olan bir sürücünün ise normal şartlarda araç kiralama işlemini gerçekleştirebilmesi için en az 2 yıllık ...
10 saati aşan kullanımlarınız otomatik olarak günlük kullanıma döner ve kalan 14 saat için ek ücret ödemezsiniz. 10 saatlik kullanımınız için tam 250 kilometre kullanım hakkınız olur. 250 kilometreyi aşarsanız, standart kilometre aşım bedeli ile yolunuza devam edebilirsiniz.
Araç satın almanız için Sürücü belgenizin olmasına gerek yok. Kimlik bilgilerinizle istediğiniz aracı satın alabilirsiniz. Mülk alma kanununa göre bu, bu şekilde yasalarda bulunan birşeydir. Fakat aracı kullanmak için ise bir sürücü belgesine sahip olmalısınız.
Bu süreçler ise herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda 1.5 ay ya da en geç 2.5 ay kadar sürebilmektedir. Ehliyete yazılma süreci ve sınav başlangıcı da hesaba katılırken ehliyetin eline ulaşması toplam 2.5 ay kadar sürebilmektedir. Bazı istisna durumlarda bu süre biraz daha uzayabilir.
Ehliyet Almak İçin Yaş Şartları
M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler istenen minimum yaş sınırı 16. A2, B, BE, C1, C1E, F ve G gibi en çok tercih edilen ehliyetler için 18 yaşını doldurmak gerekiyor. C, CE, D1 ve D1E ehliyeti için isteyen yaş şartı 21. D ve DE ehliyet sınıfları için istenen minimum yaş sınırı 24.
Tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde trafik cezası ödenmezse, cezaya %5 oranında faiz uygulanır. Bu faiz ödenmeyen her ay için aynı oranda uygulanır. Bunun dışında %25'lik indirim ve taksit hakkından da yararlanılamaz.
Araç kiralarken teslimat formunda aracı kullanacak kişi ya da kişilerin yazıldığı bir alan bulunuyor. Söz konusu alana ismi yazılan kişiler haricinde aracın kiralama süreci boyunca başka kişiler tarafından kullanılmaması gerekiyor.
Stajyer Ehliyet Süresi Ne Kadardır? Stajyer ehliyet, 2 yıl boyunca aday sürücü konumundaki kişilere trafikte motorlu taşıt kullanabilme hakkı sağlıyor. Stajyer ehliyet ne zaman biter sorusunun da cevabı niteliğindeki bu süre, sürücü adayının belgeyi nüfus müdürlüklerinden teslim alması ile başlıyor.
Araba kiralamanın şartlarından ilki yaştır. Ehliyet alma yaşı 18 olsa da araba kiralama yaşı 21 olarak belirlenmiştir. 21 yaşın altındaki kişiler araba kiralayamazlar.
İlk araç kiralamasında 15 dakika için 5 km'lik ücretsiz yakıt verilmektedir. Toplamda 45 dakika için 15 km ücretsiz yakıt verilmektedir. 45 dakika içinde 15 km'lik mesafenin aşılması durumunda km başına 1,59 kr olarak fiyatlandırılma yapılacaktır.
Getir'in, Anadolu Grubu iştiraklerinden Çelik Motor ile araç kiralama platformu Moov'un yüzde 75 hissesini satın alması, Türk şirketi FDN Grubu'nun Goldcar İspanya'nın Türkiye'de bulunan şirketini 250 milyon TL karşılığında bünyesine katmasının ardından, sektörünün öncü firmalarından bir önemli işlem daha gerçekleşiyor ...
Araç kiralamak için tedarikçi firmanın uyguladığı kurallara göre minimum 1 yıllık ehliyet sahibi olmak gerekiyor. Bazı firmalarda bu süre 3 yıla kadar çıkabiliyor. 1 yıldan az süreli ehliyeti olanlar ya da hiç ehliyeti olmayanlar araç kiralama hizmetinden yararlanamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri