Mor kadife çiçeği bitkisi, büyütülmesi oldukça kolay bir ev çiçeği bitkisi olmaktadır. Güneş gören bir alana koyma, doğru biçimde sulama yapma ve düzenli bir şekilde besin verme gibi temel gereksinimlerinin giderilmesi yeterli olacaktır.
Pekâlâ kadife çiçeği bakımı evde mümkündür. Ancak dikkatli ve özenli olunduğu sürece evde kadife çiçeği bakımı mümkündür. Bakımı oldukça kolay olan kadife çiçeklerinin sadece doğru ışığa ve uygun su miktarına ihtiyaçları vardır. İyi bir bakım için doğrudan güneş aldıkları bir yerde yaşamalıdırlar.
Güneşi ve doğrudan gün ışığını seven kadife çiçeğinizi evin en çok güneş alan bölümüne yerleştirmelisiniz. Soğuk havaları ve fazla suyu pek sevmez. Kadife çiçeğinizi ılık bir ortamda ve toprağı nemli kalacak şekilde suladığınız takdirde çiçeklerinin coştuğunu göreceksiniz. Kadife çiçeği yaz mevsiminde çiçeklenir.
Orta derecede nemli ve hafif bir toprak kadife çiçeği yetiştiriciliği için yeterlidir. Bitkinin sağlıklı çiçekler açabilmesi için killi toprak son derece uygundur. Çok fazla gübre istemeyen kadife çiçeği uygun toprak tipi ve güneş ışığı ile uzun süre çiçek açar.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 5-20 günde çimlenir.
İlgili 36 soru bulundu
Kadife çiçeğinin tohumları, toprağa serpilerek çimlendirilir. Ekilirken, 2 ila 3 cm mesafe koyulur. Diktikten sonra güzelce sulanır. Güneşli bir ortama dikildiyse eğer, sekiz hafta civarı bir sürede çiçek açar.
Tagetes erecta-Kadife çiçeği
Tek yıllık bir bitkidir, • Tohum ekimi Mart ayında yapılır, • Gelişimi süresince 18-20ºC sıcaklık uygundur.
Bununla beraber bu çiçek, papatyagiller ailesine aittir. Anavatanı Orta Meksika ve Amerika olan bu çiçeğin, ülkemizin sıcak bölgelerinde de yetiştiğini belirtmek önemlidir. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde çok rahat yetişen bu çiçek, suyu ve güneşi çok sever. Kadife Çiçeği Nedir?
Tagetes erecta L. Kadife çiçeği yıllık bir bitkidir. Sarı ve turuncu renkleri olan çiçeklerinin çapı 2 ile 3 santimetredir.
Tek yıllık otsu bir bitkidir. Turuncu, kırmızı ve sarı renkli çiçekleri vardır ve yoğun kokuludur. Kadife çiçeği yoğun kokulu olup bakımı çok kolaydır.
Kadife çiçeği hem oral hem de topikal olarak kullanılır. Sabun, cilt nemlendiricisi, şampuan gibi birçok üründe tercih edilir. Kadife çiçeği yağı ise; sivilce, mantar, egzama gibi cilt döküntülerinde destekleyici ve yardımcı olarak değerlendirilmektedir.
Özellikler. Sarı, turuncu ve kahverengi tonlarında kadife dokulu, parlak renkli çiçekleri vardır. Tagetes erecta yıllıktır, bazen 0.5 metre (1.64 ayak) 0.3 metre (1,64 ayak) boyunda geniş. Bazı iklimlerde temmuzdan ekime kadar çiçek açar.
Parlak renkleri ve canlı görünümleri nedeniyle kadife çiçekleri genellikle mutluluk, neşe ve pozitif duyguları simgeler. Bazı toplumlarda kadife çiçekleri, dostluk, yakınlık ve sadakati temsil eder. Özellikle bazı törenlerde veya anma etkinliklerinde kadife çiçekleri, geçmişi hatırlamak ve anmak için kullanılabilir.
Evde kadife çiçeği bakımı oldukça zahmetsizdir. Hemen hemen her ortamda yetişebilen, çok fazla seçici olmayan bir çiçek olan kadife, güneşi oldukça sever. O yüzden eğer evinizde kadife yetiştirmeye niyetliyseniz onu sıcak tutmalı ve güneşi seyredebileceği bir yere koymalısınız.
Mor Kadife Çiçeği Özellikleri
Bitki mevsimlik olup, aşırı sıcaklıklara dayanıklıdır.
Kadife çiçeği budama gerektirmez. Eğer solan yapraklar varsa bunların temizlenmesi önemlidir. Solan kısımlar temizlendikçe çiçeğin sağlıklı büyümesi de kolaylaşır.
Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
İri kafa kadife çiçeği tek yıllık kendine has kokusu olan bir bitkidir. Sıcağa ve soğuğa dayanıklı olan bu peyzaj bitkisi sıcağı ve güneşi sever.
-Tohumlar 5-20 günde çimlenir.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
Toprak üzerinde 3 veya 4 santimetrelik parmak yardımı ile küçük oyuklar açın. Bu oyukların içerisine çiçek tohumlarını yerleştirin. Daha sonra ise saksının üzerini çok fazla geçmeyecek şekilde 1 veya 2 santimlik bir toprak ekleyin. Tohumu ektikten sonra ise toprağı hafif bir şekilde nemlendirin.
Oldukça hafif toprakta kolaylıkla yetişir. Hafif topraktan kasıt geçirgen ve verimli topraklardır. Kısacası ekildiği toprak suyu tutabilecek kapasitede olmalıdır.
Kadife çiçeğinin tohumlarını saklamak oldukça kolay. Çiçeklerden herhangi bir tanesi kuruduğunda koparın ve içinde oluşan tohumları saklayın. İster tohumları çiçeğin içinden çıkarıp, bir kağıda sarın, ister çiçeği olduğu gibi kuru bir yerde saklayın.
TOHUM NE KADAR SÜREDE ÇİMLENİR? Tohumlarınızı çimlendirmeniz uygun koşullar altında en az 3 gün sürer. Ancak tohumun cinsine göre bu süre 5 günü de bulabilir. Tüm aşamalara dikkat etmeniz ve uygun bir ortamda muhafaza etmeniz çimlenme süresi üzerinde son derece etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri