Kan pıhtılaşması ile ilgili sorunu bulunan hastaların kullandığı ilaçlar "turuncu" reçete, kan ürünleri ile ilgili diğer ilaçlar ise "mor" reçeteyle alınıyor.
Mor reçete:
Kan ve kan ürünleri için düzenlenen reçetelerdir.
Ek-3 yayınlanmış olan C GRUBU olarak adlandırılan ve mutlaka Oda onaylı olması gereken reçete gurupları ise şöyledir; Mor-Turuncu reçete: ODA VE TEMSİLCİLİKLERCE;LİMİTLİ OLARAK SIRAYA GİREN ECZANELERE REÇETE YÖNLENDİRİLEREK YAPILMAKTADIR.
Ekteki 28.11.2017 tarih ve 4434 evrak numaralı 2017/4 sayılı Genelge ile Mor ve Turuncu Reçeteler de Renkli Reçete Sistemine dâhil edilmiştir.
5- MATBU MOR VE TURUNCU REÇETELER;
Renkli reçete sisteminden alınan aylık döküm matbu reçeteler ekinde ilçe sağlık müdürlüklerine elden teslim edilecektir. Ayrıca ekte bulunan KAN ÜRÜNÜ REÇETE FORMU doldurulup ilçe sağlık müdürlüklerine e-posta olarak gönderilecektir.
İlgili 40 soru bulundu
Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Mor ve Turuncu Reçeteler konulu 2017/4 sayılı Genelgede “Hastanelerde bu ürünlerin kullanımı; ürün hastanede mevcut ise turuncu veya mor reçeteye gerek olmaksızın hastanelerin kullandıkları sistem üzerinden karşılanabilecektir.” ifadesi yer almaktadır.
Kırmızı reçete, sağlık bakanlığı tarafından belirlenmiş, ilaçların kategorize edildiği 5 çeşit reçeteden bir tanesidir. Genellikle uyuşturucu madde özelliği taşıyan ilaçlar için kulanılmaktadır.
Mor Reçeteli İlaçlar Kimlere Verilir
Mor reçeteli ilaçlar hemotolojik hastaların kan ihtiyacını karşılamaları için doktor tarafından yazılır. Bu ilaçlar pratisyen hekimler ve aile hekimleri tarafından reçete edilmezler. Uzman hekim tarafından yazılmalıdır. Ayrıca bu mor reçeteli ilaçlar devlet tarafından da karşılanır.
Bilindiği üzere, kontrole tâbi madde ve müstahzarlara ilişkin reçetelere dair hususlar 14.03.2016 tarihli ve 31 951 sayılı (2016/3) Bakanlığımız Genelgesi ile düzenlennıiş olup, bu Genelge çerçevesinde uyuşturucu madde ve müstahzarları için kırmızı reçete; psikotrop madde ve müstahzarları için yeşil reçete ...
İlaçlara erişim imkânı sağlanırken suiistimalin önlenmesi amacıyla geliştirilen Renkli Reçete Sisteminin kapsamı turuncu ve mor reçeteye tabi ürünleri de içine alacak şekilde genişletilmiş olup 2016/9 sayılı genelge yürürlükten kaldırılmıştır.
SGK ile TEB ilaç alım protokolünün Fatura teslimi ile ilgili 4.2.1. maddesi; “ 4.2.1. Düzenlenen faturalar, dönem sonlandırması yapılan ayı takip eden ayın ilk 15 (onbeş) günü içinde Kurum taşra teşkilatına teslim edilir.
Elektronik Renkli Reçete Sisteminin amacı, hali hazırda matbu olarak basılan tüm renkli reçetelerin (kırmızı, yeşil, turuncu ve mor) ve normal reçete ile verilmesi gereken izlemeye tabi ilaçları ihtiva eden reçetelerin elektronik ortama aktarılmasını sağlamaktır.
Siyah Kutu Uyarısı (Black Boxed Warning): Siyah kutu uyarısı FDA tarafından reçete ile satılan ilaçlara konulan en sert uyarı şeklidir. Siyah çerçeveli kutu içindeki bu uyarılar, bir ilacın hastaneye yatırma hatta, ölümcül de olabilecek çok ciddi yan etkilere sahip olabileceğini gösterir.
Xanax® ismi Pfizer firmasının ticari markasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nde bağımlılık riski ve kötüye kullanımı engellemek için yeşil reçete ile satılması zorunludur.
Pembe: Bu, yasal sağlık sigortası olan kişiler için reçete sayfasının rengidir. Böyle bir reçete 28 gün boyunca geçerlidir. Yeşil: Bu reçete kağıtlarında doktorlar reçetesiz satılan ilaçları önermektedir.
2) Özel Hastaneler sadece (ssk.gov.tr) adresinde yayınlanan branşlarda SSK ile anlaşmalıdırlar. 3) Bazı Özel Hastaneler anlaşmaları olmadığı branşlarda da SSK hastalarına reçete yazmaktadırlar. Bu reçeteler SSK tarafından geri ödenmeyecektir.
Hafta Sonu veya Tatilde Özel Hastanede Yazdırılan Reçeteyi SGK Ödemiyor | Mevzuat Takip Sistemi.
Artık 4 İlaçtan Fazla İlaç da Reçeteye Yazılabilecek.
6.6 Kırmızı ve yeşil reçeteye tabi ilaçlar da yüksek riskli ilaç kapsamındadır.
M-ESLON 60 MG 7 MIKROPELLET KAPSUL morphine 6 kutu kontrolünde bir kırmızı reçeteye 15 (onbeş) günlük gerekli doz yazılabilecektir.
Matbu Reçete:
Kontrole tabi ilaçları içeren matbu reçeteler de karşılanacak olup üzerinde sistemin çalışmadığına dair ibare aranmayacaktır. Kontrole tabi ilaçları içeren matbu reçetelerin elden satışı yapılıyor ise bu reçeteler eczanede “Renkli Reçete Sistemi” ne kaydedilmeli ve eczanede 5 (beş) yıl saklanmalıdır.
İlaç verilmesinde genel kural en fazla dört kalem ilaç, yedi günlük tedavi dozu ve her kalemden de bir kutu ilacın hekim tarafından reçeteye yazılmasıdır. Ancak, bir kutu ilacın yedi günlük tedavi dozunu karşılamaması durumunda gerekli miktardaki ilaç hekim tarafından reçeteye yazılabilecektir.
LUSTRAL SPECIAL nedir ve ne için kullanılır? LUSTRAL SPECIAL bir yüzünde “LTL100”, diğer yüzünde “Pfizer” yazılı beyaz tablettir. Her tablet etkin madde olarak 100 mg sertraline eşdeğer sertralin HCl içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri