Içeriğinde Yaban mersini, ekşi karadut, nar, kırmızı soğan kabuğu, vişne, patlıcan, böğürtlen özlerini bulunduran ve sağlığa faydalı binlerce bilimsel yayına konu olan antosiyaninler (renk pigmentleri) vardır. bu nedenle üretilen unlu mamuller de mor bileşenlerce zenginleştirilmiş olduğu için mor renktedir.
- Diğer buğdaylara göre 3 kat fazla E vitamini, 2 kat fazla çinko, demir magnezyum ve potasyum içermektedir. Bir sağlık tanesidir. Sindirilebilir gluten yapısına sahip Mor Buğday Unu, her türlü ekmek, pasta, kek, kurabiye, börek ve tüm hamur işlerinde sağlıklı bir alternatif olarak kullanılabilir.
Mor un, antik abyssinian buğdayı ile kavılca buğdayının melezinden elde edilmektedir.
Diğer taraftan unlu bir mamul olan mor ekmek, fazla tüketildiğinde diğer ekmek türlerinde olduğu gibi kilo alımına neden olabilir.
Söke Mor Un 500 G - Migros.
İlgili 26 soru bulundu
Sentetik herhangi bir kimyasal içermeyen, %100 doğal ve tamamen ülke kaynaklarıyla üretilen %100 yerli bir üründür.
Rengini meyve ve sebze özütlerinden alır, renklendirici içermez. Söke Mor Un'u ekmek, kek, krep, tatlı, tuzlu tüm hamur işlerinde kullanabilirsiniz.
Kırmızı buğay unu, kirik buğday unu, menekşe unu, kunduru unu ve üveyik unu diğer sağlıklı un çeşitleri arasında yer alır. Nohut, kestane, badem ve keçiboynuzu unları da beyaz un yerine tercih edilebilir.
Yulaf Unu: Protein, karbonhidrat, lif, omega 3 ve 6, ve b vitaminleri açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Yulaf unu içerdiği diyet lif sayesinde hem vücut enerjisini yüksek tutar, hemde tokluk hissi fazla olduğundan fazla yemeye engel olur. Doğal bir kilo verme rejim ekmeği hammaddesidir.
Rengi ile ilgi odağı haline gelen mor ekmek Japonya'da zorunlu olarak üretilirken,Türkiye'de ilk kez Malatya'da üretilmeye başlandı.
Mor renginin oluşabilmesi için, kırmızı ve mavi renklerine ihtiyaç vardır.
Sindirilebilir gluten yapısına sahip Mor Buğday Unu, her türlü ekmek, pasta, kek, kurabiye, börek ve tüm hamur işlerinde sağlıklı bir alternatif olarak kullanılabilir.
Buğday ununa Mor Meyve ve Sebze Ekstreleri ilave edilerek buğday ununa fonksiyonel özellik kazandırılmıştır. Her türlü hamur işlerinizde kullanabilirsiniz. Buğday ununa ilave edilen Mor Meyve ve Sebze Ekstreleri nedeniyle koku ve tat değişikliğine neden olmaz.
Mor un tadı farklı mı? Gizem Bahur, unun mor rengi sayesinde çocukların ilgisini çektiğini söyleyerek, “Rengi de çok güzel ve tadında hiçbir değişiklik olmuyor. Baklava ne ise o tadı ama biraz daha yumuşak halini alıyorsunuz.
Bebeğinizin tariflerinde beyaz un yerine kepekli un, çavdar unu ya da tam buğday unu gibi tam tahıl tanelerinden elde edilen unları kullanarak bebeğinizin tahıl grubunda bulunan B1, B2, B3, E vitamini, çinko, folat, gibi birçok besin ögesinden faydalanmasını sağlarsınız.
Sıvı yağ su şeker bir kaba alınır. Üzerine azar azar un eklenir ve maya eklenir. Ele yapışmayacak bir hamur elde edilir mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte parçalar yapıp istediğiniz şekli verip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk kadar pişirilir afiyet olsun 😍.
Tam buğday ekmeği
En sağlıklı ekmek türleri arasında birinci sırada gösterilen tam buğday ekmeği pek çok vitamin ve mineralin birleşiminden oluştuğu için en sağlıklı ekmek unvanını sonuna kadar hak ediyor.
Kilo almamak için hangi un kullanılır? Beyaz un nişasta ve gluten açısından zenginken; tam buğday unu protein ve ruşeym bakımından da zengindir. Tam buğday unu beyaz una göre daha yüksek besin değerine sahiptir. Beyaz un kilo alımına neden olurken tam buğday unu kilo kontrolü sağlamaktadır.
En çok tercih edilen glütensiz un çeşitlerinin başında nohut unu, kinoa unu, Karabuğday Unu, keçiboynuzu unu, Hindistan cevizi unu geliyor. Mesela nohut ununun protein içeriği yüksektir.
TAHIL EKMEĞİNİN FAYDALARI:
Sindirim sistemini rahatlatır ve şişkinlik yapmaz. Normal ekmekten tam 15 kat fazla Folik Asit ihtiva etmektedir. Bu asit Kalp krizi riskini %25 düşürür.
Neredeyse buğdayın ilk ataları olan siyez buğdayı ve buğday rüşeymi gibi çeşitlerine döndük. Mümkün olduğunca ham ve işlenmemiş buğdayın sağlığa faydalı olduğu konusunda nerdeyse tüm beslenme uzmanları ortaklaşmış durumda. Bu yüzden tam buğday unu ekmek yapmak için artık en ideal unlardan birisidir.
Çok amaçlı un kurabiyeler, kekler ve ekmekler için idealdir ve sıklıkla kullanılır. Bu un sert ve yumuşak buğdayın karışımından elde edilir. Biraz sert olduğundan yaptığınız ekmekler de sert düşebilir. Ekmek unu, çok amaçlı una göre daha fazla protein içeriğine sahiptir.
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri