Likralı bir kumaştır. Tiril tirildir. Elbise, jile, bluz, gömlek, dökümlü ceket, ve pantolon dikimine uygundur. İnce yapısı vardır.
Salaş ve hava alan bu kumaş yapısı terlemeye neden olmaz. Bu özelliğiyle yaz aylarında kullanım konforu sunmaktadır. Krep kumaş, ev dekorasyon ürünlerinde veya ev tekstil ürünlerinde de kullanılabilmektedir. Ütü istemez özelliği de çok tercih edilmesini ve farklı yerlerde kullanılmasını sağlar.
Krep Kumaş Terletir mi? Sıvı emme konusunda oldukça başarılı olan krep kumaşlar terleme sorununa neredeyse tamamıyla ortadan kaldırır.
İpek ya da yün ve viskoz gibi farklı türlerden üretimi gerçekleştirilen, polyester ve pamuk karışımlı kumaşa krep kumaş denmektedir. İsteğe bağlı olarak 0 yün krep ya da 0 pamuk krep seçenekleri arasında tercih yapılabilmektedir.
Kristal Krep Kumaş
Vücuda yapışmayan yapısından dolayı özellikle kadın giyiminde kullanılır. Dökümlü bir yapısı olduğundan salaş görünümlüdür ve rahattır. Kristal krep kumaş tesettür giyim üretiminin de önemli bir bölümünde yer alır. Çünkü ince ve dökümlü bir yapısı vardır.
İlgili 42 soru bulundu
Bundan dolayı tesettür giyiminde de sıklıkla kullanılan krep kumaş; viskoz, yün ve ipek karışımından elde ediliyor. Birçok çeşidi bulunan krep kumaş; yazlık krep, empirme krep, taşlanmış krep ve double krep olarak satışa sunuluyor.
Zayıf görünmenin kuralı olan koyu renk tercihi doğru bir kuraldır. Doğru kumaşlar olarak sıralanan kaşmir, viskon, şifon ve krep kumaşları koyu renklerden tercih etmek ayrıca zarif ve zayıf gösterecektir.
Dökümlü ve salaş bir kumaş türüdür, Şık ve gösterişlidir, Genellikle zor buruşur (Pamuk oranına göre değişir).
Krep kumaşı, üzerinizde hiç yokmuş hissi oluşturduğundan dökümlü ve hafif yapısıyla özellikle yaz mevsimlerinde tercih edilmektedir. Krep kumaş; karma bir yapıya sahiptir. Karma bir yapıya sahip olmasının sebebi yün, viskoz ve ipek kumaşlarının karışımıyla elde edilmesidir.
Kıyafetin kumaşının yapıldığı malzeme, pamuğun sürdürülebilir bir alternatifi olan liyosel. Zara markasının sahibi Inditex'in tedarikçisi Avusturyalı şirket Lenzing'e göre liyoselin üretimi için gereken liflerin başlıca kaynağı Avrupa'daki ağaçlar. Lifler Mısır'a gönderiliyor ve burada ip haline getiriliyor.
Yağ Yeşili Aerobin Keten Kumaş; yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunmaktadır. Nefes alan bir kumaş türüdür.
Viskon Kumaşın Özellikleri
Viskonun nem alma özelliği, pamuktan daha yüksektir. Normal koşullarda %11-14 oranında rutubet toplamakta, şişme özelliği yüksek olduğundan %80-120'ye kadar su emebilmektedir. Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir.
Kalite ipliklerden üretilen nano teknoloji nefes alabilen sentetik bir kumaş türüdür. Dayanıklı ve vücudu saran özelliğiyle birçok kıyafet üretiminde tercih edilmektedir. Esnek yapısıyla şık bir görüntü sağlamaktadır. Baskı ve boyama yapılabilen bir kumaş türüdür.
Şal ve Eşarp dikime uygundur. Yazlık tiril tiril bir kumaştır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
yazın terletmeyen kışın üşütmeyen doğal kumaştır Saf pamuk olduğundan dolayı kırışma yapabilir.Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle, terletme özelliğini minimum seviyede tutan bir kumaştır. Sıcak koşullarda rahatlıkla tercih sebebi olabilecek bir dokuya sahiptir..
Krep kumaşın diğer özellikleri ise aşağıdaki gibi sıralanmaktadır. - Terlemeyi önleyen bir yapısı vardır, hafif ve oldukça rahattır. - Dökümlü ve salaş bir görüntü oluşturmaktadır. - İçeriğindeki pamuk oranına bağlı olsa da genellikle buruşmayan ve ütü gerektirmeyen bir yapıya sahiptir.
Günümüzde krep kumaş genellikle moda ve diğer dekoratif tasarımlarında kullanılmaktadır. Birçok kumaş türüne nazaran akışkan, havadar, kullanışlı, benzersiz ve hafif dokuya sahiptir. Narin yapısı nedeniyle krep kumaş çoğu zaman gece kıyafeti, eşarp gibi hafif giyim çeşitlerinde kullanılır.
- Aerobin kumaş yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. - Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. - Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunur. - Nefes alan bir kumaş türüdür.
İpek iplikten üretilen ipek kristal krep kumaşlar oldukça yumuşak ve dökümlü olur. Bu kumaşlar eşarp üretiminde kullanılan kumaş türlerinden birisidir. Çift tarafıda krep dokumalı, dökümlü, kırışmaz, tiril tiril, iç göstermez özellikleri vardır. Nem önleyici özelliğinden ötürü her mevsim tercih edilmektedir.
Elbise, jile, dökümlü yazlık ceket, pantolon, bluz ve gömlek dikimine uygundur. Hafif parlak ve kaygan yapıya sahiptir. Likralıdır.
Krep kumaştan farklı olan noktası ise Medine ipeğinin krep kumaş kadar kaygan olmamasıdır. Kullanan kişinin başından düşmemesi sayesinde kullanımı son derece kolaylaştırır. Tüm bunlara ek olarak Medine ipeği şalların bu kadar çok tercih edilmesinin diğer nedenlerini şöyle sıralayabiliriz: Yazın terletmez, kışın üşütmez.
Kilolu iseniz ve saten elbise giyecekseniz dar modellerden uzak durmalısınız. Kilonuzu kamufle etmek istiyorsanız uzak durmanız gereken diğer bir kumaş ise jarse kumaştır. Jarse kumaş elbiseler üzerinize yapışacağı için kilolu bölgelerinizi daha çok öne çıkarır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri