Motor beyninin bozulmasının sebepleri ise motorun uzun süre suda kalıp ıslanması, aküde yapılan yanlış işlemler veya aracın aldığı hasarlardan kaynaklanabilir. Motor beyni arızalarında motor beyni tamiri işlemi yapıldığı gibi motor beyni parça değişimi de yapılabilir.
Motor Beyni Bozulursa Ne Olur? Motor beyninin bozulması durumunda araçta performans kaybı, çekişte sorunlar yaşanır. Ateşleme ve yakıt yanma gibi sistemsel arızalara neden olabilir.
Aracınızın en önemli parçalarından biri olan beynin tamiri ya da parça değişimi için minimum 2500 TL ayırmanız gerekir. Bu meblağ, aracın modeline ve arızanın boyutuna göre 10000 TL'nin üzerine çıkabilir.
Motor beyninin arızalandığını anlayabilmeniz için aracınızda gözlemleyebileceğiniz belirtileri şu şekilde sıralayabiliriz: Araç arıza lambası, sebepsiz yere yanar ve söner ya da yanar ve bir daha sönmez. Bu beyin arızalarında en sık görülen belirtidir.
Bahsettiğimiz gibi araç beyni, sensörlerden almış olduğu veriler ile görevleri yerine getiriyor. Ancak eğer donanımın bozulması söz konusuysa bu sensörlerin düzgün bir şekilde çalışması için araç beyninin tamir edilmesi gerekmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Ortalama bir operasyon 1-2 saat kadar sürer. Aracınızın motor kontrol ünitesinden okunan orjinal yazılım, Megachips bünyesinde yedeklenir ve istenildiğinde araca tekrar yüklenerek orjinal haline çevirilebilir.
Aküye giderek eksi kutbu (şase kablosu) çıkartın. Araçtan araca resetleme süresi değişebilmektedir. Eksi kutbu söktükten sonra yarım saat civarı bekleyerek resetleme işlemini garanti altına alabilirsiniz. Yarım saat dolduktan sonra eksi kutbu tekrardan yerine takın.
Ecu'yu resetlemek araçlarda genelde bir elektronik sorun olduğunda önemlidir. Örneğin rölanti bozuklukları, şase sorunları, şarj problemleri, arıza lambası yanması, dijital ekranda oluşan uyarılarda beyin resetlenir. Beyin resetlemek bu elektronik sorunların giderilmesini sağlar.
Şanzıman beyni Hydra-Test adı verilen bir cihaza tabi tutularak tamir edilmesi gereken kısımların tespiti sağlanır. Ardından arızalı kısımların tamiri yapılarak aracın test sürüşleri ile eski sağlığına kavuşması sağlanır. Bu hizmete parça değişimi dahil değildir, ihtiyaca göre böyle bir değişim söz konusu olabilir.
ECU yani Electronic Control Unit, sensörler aracılığı ile aracın farklı parçalarından gelen bilgileri denetleyen bir sistemdir. Elektrik kontrol ünitesi anlamına gelen ECU, güçlü bir mikroişlemciye sahip olduğu için araç beyni ya da motor beyni olarak da adlandırılır.
Beyindeki kan damarları beynimize ihtiyaç duyduğu oksijeni taşırlar. Beynimiz herhangi bir nedenden dolayı 4 dakika veya daha uzun süre oksijensiz kalırsa beyin hücreleri ölmeye başlar ve kalıcı beyin hasarı meydana gelebilir.
Beyin dokusunda doğrudan hasar gören ve ölümü gerçekleşen beyin hücrelerinin yeniden iyileşmesi mümkün değildir. Ancak hasar gören beyin bölgesinin etrafında kısmi hasarlanmış veya ödemden dolayı bası altında kalmış hücrelerin erken müdahale ile yeniden iyileşmeleri ve fonksiyonlarını geri kazanmaları mümkündür.
Beyin dokusunun darbenin direkt etkisine bağlı zedelenmesi doğrudan hasardır. Doğrudan hasar, yaralanma esnasında veya çok kısa süre içinde gerçekleşir. Dolaylı yaralanma ise dolaşımsal ve metabolik bozukluklara bağlı ortaya çıkar. Saatler, günler ya da haftalar içinde etkisini gösterebilir.
Arızanın boyutuna ve tam olarak nerede yandığına bağlı olarak motor arızası çeşitli renklerde yanar. Motor arızası sarı veya kırmızı yanabilir. Aynı zamanda sürekli yanabilir veya yanıp sönebilir. Motor arıza lambanız yanıyorsa en yakın yetkili oto servise giderek sorun daha da büyümeden çözmelisiniz.
Scn kodlama Mercedes araçlara özel araç beyinlerini güncelleme ve güncellenen beyinleri araca yeniden kalibre etme işlemidir. Yani araçlardaki eski problemli yazılımlar yerine araç motor beynine bağlanıp güncellenmiş yeni yazılımları araca tanıtma işlemidir.
Ensefalit ya da bir diğer adıyla beyin iltihabı, beynin akut enflamasyonudur. Nörolojik disfonksiyon ile ortaya çıkar ve en yaygın nedeni viral enfeksiyonların varlığıdır. Ensefalit gerçekleştiğinde ateş, baş ağrısı gibi basit belirtiler gösterebildiği gibi hiçbir belirti de göstermeyebilir.
Bu durumda otomatik şanzıman beyin arızası belirtileri kendini gösterir. Otomatik şanzıman beyninde bir sorun olması durumunda vites değiştirirken vuruntu, vites gecikmesi, vites yok, şanzıman koruması gibi çeşitli arıza belirtileri olacaktır.
Otomatik şanzıman beyni bozulursa aracın çekiş gücü zayıflar, vitez geçişleri güçleşir, yakıt tüketimi artar ve performansı zayıflar.
Şanzıman Ömrü Ne Kadardır ve Şanzıman Bakımının Önemi
Ayrıca 0 km alınan bir aracın temiz kullanımda şanzıman 200 bin km üzerinde performans sergiler. Hiç bakım yapılmazsa 100 bin km'de dahi sorun çıkarabilir. Bu yüzden aracın her parçasında yıllık bakımı yaptırmak önemlidir.
Motor beyni, birçok modern araçta bulunan gelişmiş bir sistemdir. Teşhis, yakıt ekonomisi ve performans dahil olmak üzere aracın çeşitli işlevlerini kontrol etmekten sorumludur. Bu nedenle motor beyninin değiştirilmesi aracın performansını ve verimliliğini etkileyebilir. Ancak, kilometreyi sıfırlamaz.
Hayır, beyni tamamen bir bilgisayar hardiskini silmek gibi silemeyiz. Zaten bu mümkün olan bir durum değildir.
OBD Beyin Testi
Araç bilgisayara bağlanarak obd testi sonucunda aracın beyni ve elektronik işlerliğini kontrol ederek geçmişteki arızaların da kaydı yapılır. Araçlarda elektronik kontrollerin yapılması için elektronik testi uygulanır.
NeuroFormat™, kelime anlamı olarak, nörolojiyi formatlama, yeniden biçimlendirme anlamına gelmektedir. Özellikle son 20 yılda geliştirilmiş çok etkili yöntemlerin NeuroFormat™ modeli içerisinde, en etkili oldukları alanlarda kullanılarak beynin başarı ve mutluluk için yeniden programlanmasını sağlar.
TMU ile beyine şok manyetik uyarılar gönderilerek, beyinin hastalanmadan önceki sağlam durumuna dönmesi amaçlanmaktadır. Beyinde milyarlarca hücre vardır. Ve her hücre bir bilgisayar gibi, birbirleri ile karmaşık bir iletişim ağı ile haberleşmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri