son hıza bir etkisi olmaz ancak ivmelenme ve çekişe etkisi olur. hava ayarı motora giren havayı her daim belli eder ; hava ayarını tam sıkarsanız karbüratörde sızıntı kaçak felan yoksa gaz verilmiş halde motor sönmez ama yüksek devirde keser, devirlenemez.
Arkadaşlar nerede bu hava ayar vidası? Manifoltun girişine bakın. Bir tarafında; -Rölanti ayar vidası (Uğraştığınız vidaya benzemiyor. )
Rölanti devrini ayarlamak için, rolanti ayar civatası üzerindeki kontra somunu gevşetin ve devri artırmak için saat yönünde, azaltmak için saat yönünün tersine çevirin. Karışımı ayarlamak için, yakıt karışımını zenginleştirmek için rolanti vidasını saat yönünde veya daha az yapmak için saat yönünün tersine çevirin.
Motor çalışma sırasında yeterli miktarda hava almazsa aşırı ısınma meydana gelebilir. Motorun çalışma sırasında kendisini ve parçalarını soğutmak için dışarıdan gelen havaya ihtiyacı vardır. Dışarıdan gelen hava ise filtreden geçerek motora verilir. Motorun filtreden geçmeyen havayı doğrudan alması mümkün değildir.
O iğne seviyesini aşağı indirirseniz benzin az gider (ilk çeyrek gaz tepkimesi) motora ve fakir karışım olup uzun vadede motora ZARAR verirsiniz. Karışımdaki Az benzin ısıyı yükseltir.
İlgili 16 soru bulundu
Egzozdan işlenmemiş halde yakıt atılımı da yaşanabilir. Aracınız rölanti halinde iken devir vermeye çalıştığınızda da arıza hissedebilirsiniz. Buna benzer belirtiler kesin şekilde karbüratör arızası belirtisi olacağından dolayı en yakın sürede bir uzmandan destek almanız önerilir.
Etkiler tabikide. Pis karbüratör demek yakı ve havanın motor tarafından dengesiz emilmesi demek. Hızlanma gaz yeme rölanti de durma yakıt sarfiyatı herşeyi etkiler.
-Motorun aşırı ısınması, aşırı hava; yakıtın normalden daha yüksek bir ısıda yanmasına sebep olur ve motoru gereğinden fazla ısıtır. (Artan yanma ısısı; subapların, contanın yanmasına, silindir gömleklerinde, segman ve pistonlarda aşınmaya neden olur.)
Hava filtresi kutusu hava alırsa, ya da motor fazla hava alırsa ne olur şeklinde yöneltilen bir soruya; motora kirli hava girebilir ve bu da motorun performansını olumsuz yönde etkileyebilir cevabı verilebilir. Kirli hava, motorun içindeki parçaların ömrünü kısaltabilir ve motor arızalarına neden olabilir.
Karbüratör kelebeğinin hava alması ve lpg beyninin tam ısınmaması da, aracın çekişinin düşmesinde etkili olur. Yazın kış lastiği kullanılması durumunda ve aracın yükü olağandan fazla olduğu durumlarda veya dik yokuşlarda da ,çekiş düşer.
Eğer bu çalışma ayarı, ayarsız olursa araç kendi kendine stop edecektir. Frene basınca rölanti düşmesi veya yükselmesi olursa da, aracınız fazla yakıt harcayacaktır. Bu da maddi anlamda sizlere zorlayacaktır. Araçlar üretilirken, rölanti, fabrikada tespit edilmektedir.
Düzensiz motor rölantisi, Sarsıntılı çalışma
Eskimiş buji kablolarının en sık görülen belirtisi kaba motor rölantisidir. Buji kabloları, elektrik akımının bir aracın elektrik sisteminden motor bujilerine aktarılmasından sorumludur, burada elektrik akımı motorun hava / yakıt karışımını ateşlemek için kullanılır.
Rölanti motoru arızası nasıl anlaşılır? Araç rölantide stop ediyor yada rölanti devrinde. dalgalanmalar oluyorsa, rölanti motoru arızası var. demektir.
CO ayar vidasını (ki bu vida genelde karbüratör üzerinde ulaşılması zor bir yerdedir ve bu vidayla oynamak için özel uzun tornavida benzeri aletler kullanılır. Senin motorunda nasıldır bilemiyorum) önce sonuna kadar sık. 2. Sonra yaklaşık 2.5 tur kadar aç. 3. Motoru çalıştır ve normal çalışma sıcaklığına getir.
Motorda herhangi bir bakım yapıldığında karbüratörün de yeniden ayarlanması lazımdır. Bu durumda karbüratör fabrika ayarlarına döndürülür. Karbüratördeki L düşük devir vidası, H ise yüksek devir vidası olarak adlandırılır. Bir karbüratörü fabrika ayarlarına getirirken bu vidaların ayarlanması gerekir.
Motor Beyni ve Hava Yakıt Ayarı
Oksijen sensöründen alınan bilgiler, ECU'ya gönderilir. ECU alınan verilere göre hava ve yakıt karışımını düzenler ve ideal noktada tutar. Bu karışımın ideal düzeyde olması, motor verimliliğini maksimuma çıkarır.
Tıkalı Hava Filtresi Belirtileri
Yakıt tüketiminin normalin üstünde olması Motor sesinde oluşan değişiklik. Motor arıza lambasının sürekli yanması Motor performansının fark edilecek boyutta azalması
Gözenekleri normal filtrelere nazaran daha büyük olan açık hava filtreleri daha fazla havanın emilmesini sağlar. Bu sayede yanma odasına daha fazla hava girer. Aynı zamanda motordaki silindirlerin performansı da artışa geçer. Bu sebeple beygir gücünde artış meydana gelir.
Aracın önemli parçalarından biri olan hava filtresi çok küçük parçacıkları bile süzerek aracınızın performansını artırır. Aracınızın hava filtresi kirlenirse veya tıkanırsa, motora alınan havanın filtreden geçişi zorlaşır. Bu durumda aracınızın yakıt kullanımı artar ve motor çekişi düşer.
Kirli bir hava filtresi motora hava beslemesini kısıtlayarak buji çevresinde kurum birikmesine neden olur. Bu, yanmayı engeller ve motorun çalıştırılmasında zorluğa neden olarak sarsılmaya veya teklemeye neden olabilir. Aracın motoru daha gürültülü çalışır.
Hava filtresi temizliği aracınızın performansını, yakıt tüketimini ve motorun sağlığını pozitif yönde etkileyecektir.
Hava filtre kutusuna giden hortum ise hiçbir sıkıntı olmaz merak etmeyin taze havayı dış ortamdan alıp flitreye aktarmaya yarıyor eğer yerinden çıktıysa motor çevresinden aldığı için yanma odasına daha sıcak bir hava çekmiş olur sadece bu da çekiş verimini çok az düşürür.
Motorun yanına gittiğinizde kontağı açtığınızda bir elektrikli pompa sesi duyarsanız o motor enjeksiyonludur. Eğer karbüratör var ise kontak açma kapamada hiçbir ses gelmez.
Motorun hızı voltaja ve yüke bağlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri