Rektifiye işlemine tabi tutulan bir motorun performansı, niteliği ve en önemlisi motor gücü (beygir gücü) artırılmış olur. Bu durumda motor rektifiye işleminin herhangi bir zararı söz konusu değildir.
Rektifiye Zararlı Mıdır? Profesyonel kişiler tarafından yapılacak olan motor rektifiye işlemi için herhangi bir zararlı durum söz konusu değildir. Maddi olarak pahalı bir işlem olması nedeniyle çok fazla tercih edilmemektedir.
Rektifiye edilen motorun performansı, kalitesi ve en önemlisi motor gücü (beygir gücü) arttırılır. Bu durumda motorun taşlanmasında bir sakınca yoktur. Yeni bir motorlu araç satın alınırsa, bilgili ve yetkin kişilerin kefil olarak öne çıkması alıcı için olumlu bir durumdur.
kesinlikle. Rektifiye edilmiş aracın motoru sıfır motor gibidir. Bilmeyen için düşebilir.
Burada pistonun sürekli aşağı yukarı hareketi ve zamanla oluşan aşınma nedeniyle motor yağ yakmaya başlayabilir. Ayrıca motor soğutma suyunun aktığı oluklarda motorun düzgün şekilde soğumasını önleyecek korozyon ve tortular oluşabilir. Motor düzgün şekilde soğutulmazsa aşırı ısınma meydana gelebilir.
İlgili 38 soru bulundu
Yani rektefiye denilen motor yenileme işleminde, motor bloğu, krank mili değişmez, kontrolleri yapılarak arabanın hizmete sunulur. Bu durumda güvenle motoru yenilenmiş araba alınır mı? sorusuna cevap olarak alınabilir diyebiliriz, hatta yüksek maliyetleri karşılayamayacak kişilerin tercihi olabilir.
Rektifiye işlemi öncesinde motor için biçilen ömür ortalama 500.000 kilometredir. Bu değer benzinli araçlar için belirlenmiştir. Dizel araçlar için belirlenen rektifiye süresi 600.000 kilometredir. 600.000 kilometreyi dolduran dizel araçlara rektifiye işlemi uygulanmaktadır.
Km sifirlanmiyor.Zaten km si aracin motorunu değil ayni zamanda tüm sistemin kaç kmlik yol boyunca kullanildigini gösteriyor.Km sifirlansa 20 yasinda araca sidir motor takip 0 km olarak satarlar araçları. Öyle bir işlem yok. Sıfırlamanız mümkün değil, sıfırlasanız bile sahtekarlığa girer.
Motorun bir numaralı gıdası olan benzinin kalitesi yine motorun randımanlı kullanılmasını sağlamaktadır. Kalitesiz benzin her zaman için ilk zararı motora verir. Mümkün mertebe tek tip benzin marka ve çeşidi tercih edilmelidir. Bu sayede motorun gereksiz hararet yapması, segmen kayması gibi hasarlardan kaçınılmış olur.
rektifiyeden sonra motoru 0 km olarak kabul edip motor bloğundaki hareketli parçaların birbirine alışması için gerekli kritik km tutarını(yaklaşık 1000 km) aracı fazla zorlamadan kullanmanız yeterlidir..
Geçmiş olsun motoru kim revize ettiyse yeniden baksın çok büyük miktarda yağ yakıyor motorunuz.
Motor rektefiye işleminin kaç gün süreceği ise götürdüğünüz oto servisin yoğunluğuna bağlı olarak değişir. Motorun silindir, piston, yakıt sistemi gibi parçaları incelenir ve sonrasında gerekli düzenlemeler yapılır. Bu düzenlemeler 3-5 gün içerisinde tamamlanabilir.
Motoru Yenileme işlemi İçin Son Öneriler
Motoru yenilenme işlemi gören araç için usta kişilerin çalışmış olması tercih sebebi sayılabilir. Böyle bir durumda usta eller tarafından motoru yenilenen bir araç alınabilir. Bunda bir sakınca yoktur. Böyle bir uzun yıllar boyunca kullanılabilir.
Rektefiye edilen bir motor ortalama olarak 500 bin km kadar gidebilir.
Rektifiye sonunda ilk yağın daha ince olması gerekirdi, 5W gibi.. bu aşama geçmiş. Şu an sadece yağ filtresi değişimi ve tahminen eksilecek olan 1L yağı ilave etmek en faydalısı olacaktır. 5 Lt tam sentetik Castrol 5w-40 aldım Tekin hocam.
Dizel bir araç için maksimum yakıt verimliliğini sağlamak için 2.000-2.500 devir aralığında vites değiştirmek, benzinli bir araç içinse; 2.500-3.00 devir bandında vites yükseltmek, hem motor sağlığı hem yakıt tasarrufu, hem de sarsıntısız bir sürüş için optimum vites değiştirme aralığı olarak kabul edilmiştir.
Motorun Çok Yüksek Devirde Çalıştırılması
Ne yazık ki motoru gereğinden yüksek devirde çalıştırmak, yıpranmaya ve maliyeti oldukça yüksek arızalara sebep olabilir. Bu nedenle, aracınızı gereğinden yüksek devirlerde kullanmamanız ve vitesin ne zaman değiştirileceğini bilmeniz çok önemlidir.
Bu şoförler sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süresi sonunda, eğer istirahata çekilmiyor ise en az 45 dakika mola almaları mecburidir. Bu molalar sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süreleri içerisinde en az 15 dakikalık molalar şeklinde de kullanılabilir. Bu molalar süresince şoförler başka bir işle meşgul olamazlar.
Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.
Rektifiye ne demek diye merak edenler için Türkçede düzeltme veya yenileme anlamına geldiğini belirtmek gerekiyor. Rektifiyede piston kafası, silindir kapağı, motor kayışları, segmanlar, krank mili, eksantrik mili ve supaplar gibi önemli motor bileşenleri üzerinde yenileme ve düzeltme işlemi yapılıyor.
Motorun gömlek ve piston kısımları dışında kalan parçaları revizyona uğramış motorlara yarım sandık motor deniliyor.
Sonuç olarak, rektefiye sonrası motor kullanımında doğru ölçümler yapılmalı, parçalar uygun bileşenlerle birleştirilmeli, yağlama sistemi doğru şekilde çalıştırılmalı ve düzenli bakım yapılmalıdır. Böylece, motorunuzu uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.
Bir aracın motoru dizel benzin farketmeksizin 300.000 kilometreden sonra rektefiye yaptırmak gerekebilir.
Motor sıfır yapıldı demek; motor piston, gerekirse piston gömleği, krank taşlaması, ana kol yatak değişimi, emme eksoz subaplar ve gaydları, eksantrik yatakları, krank ayı, eksantrik ve v. kayışlarının değişimi, tam takım conta v.b. malzemeler ile motorun rektefiye edilmesi demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri