Ancak, cam suyunun moor suyuna Ne kadar konulduğuna bağlı olmakla birlikte, Antifrizli cam suyu suyun donmaması ve camı güzel silmesi için formüle edilmişken. Motor antifrizi ise hem motor suyunun donmaması, hemde motor sıcaklığını almasına yönelik formüle ediliyor. Yani birbirinden farklı sular ve kimyasallar.
problem olmaz. Eğer "cam suyu antifirizinin" içindeki maddenin kaynama noktası düşükse sorun oluşturur. Yani motor ısındığında motorun olmadık yerlerinde basınç oluşturabilir veya hava yaptırabilir.
– Antifrizli oto cam suyu hava sıcaklığına göre su ile ayarlanabilir. – Kış aylarında, çok soğuk zamanlarda ve olumsuz hava şartlarında kesinlikle su ile karıştırılmaz. – Yüksek sıcaklıklarda ise antifirizli oto cam suyunu su ile seyreltebilirsiniz.
Daha çok kalite açısından değişiklik gösterirler. Kaliteli bir antifriz, suyun donma derecesini indirmeli aynı zamanda kaynama derecesinin yükselmesini sağlamalıdır. Cam suyu arabanın ön camı ve arka camını yıkayan sudur. Yaz aylarında şebeke suları ya da saf suları kullanılabilir.
Oto cam suları olarak da bilinen antifrizli cam suyu; kış aylarında -30 dereceye kadar olan havalarda buzlanma riski ile karşı karşıya gelen camları don ve buz riskine karşı korurken aynı zamanda camların temizliğini kolaylaştırarak görüş açısının kapanmasını önleyen üründür.
İlgili 39 soru bulundu
Eğer bulunduğunuz yerde camsuyu donacak kadar soğuk oluyorsa bu karışıma yarım çay bardağı ispirto (veya etil alkol veya kaliteli kolonya) ile 25cc (çeyrek çay bardağı kadar) gliserin ekleyin. Gliserin bulamazsanız gliserinli bulaşık detarjanı da olur.
Özellikle kış aylarında silecek suyu olmadan çıkılan yolculukların tehlikeli olabileceğini belirtmekte fayda var. Ön camın çizilmesini ve su kanallarındaki kireçlemeyi önler.
Cam suyu üreticisi, ürün açıklama etiketinde kaç dereceye kadar donmadığını ve içeriğinde ne oranda metil alkol olduğunu belirtir. Bu iki bilgiye bakarak karar vermek önemlidir. Cam suyu üzerinde -21 dereceye kadar donmyacağı belirtilmiş olmalıdır.
Sakıncası yok bence çok yararlı, kışın motor için bile önemli zaten kışın silecek suyuna antifiriz konulur... Donmayi önleyen ürünler var. Onlardan kullanmani tavsiye ederim.
Motor soğutma suyu, özellikle soğuk kış günlerinde motorun donmasını engelleyerek sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Ayrıca hararetin aşırı yükselmesini önleyerek ortaya çıkan ısıyı etkili bir şekilde emer. İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur.
Antifriz, motor sıcaklığını düzenlemeye yardımcı olmak üzere radyatörünüze (su ile birlikte) koyduğunuz renkli bir sıvıdır. Temel bileşeni suyun donma noktasını düşüren ve kaynama noktasını yükselten etilen glikoldur. Bu da, radyatörünüzdeki suyun donmasını, kaynamasını veya buharlaşmasını önlemeye yardımcı olur.
Bu suyu ütüde ve araç cam suyu olarak kullanıyorum. Araç yıkamada kullanılması mantıklı olabilir en azından kireç lekesi kalmaz.
Motor suyunda kullanmak üzere soğutma sıvısı radyatöre uygulanır. Fakat cam su kabına motorda kullanılan antifriz uygulanamaz çünkü normal antifrizin malzemesi yağlıdır. Bu da ön camınızın yağlanmasına ve görüş bozukluğuna neden olur.
1 galonluk bir kaba, bir kaşık kadar sıvı deterjan ekleyin. Şişenin 1/3 ' ünü %70lik izopropil alkol ile yada 1/4' ünü %90lık izopropil alkol ile doldurun. Kabın geri kalanını su ile doldurun. İyice karıştırın ve aracınıza ekleyin.
Motor soğutma suyu aynı zamanda antifiriz olarak ifade edilmektedir. Özellikle motorun soğuk kalması ve verimli çalışması açısından büyük öneme sahiptir. Bu bağlamda kaput açıldı vakit aracın sağ üst kısmında sarı kapaklı bir bölme bulunur. Bu kısımdaki kapak açılmak suretiyle motor suyu eklenebilir.
Kaputu açtıktan sonra hemen hemen her araçta evrensel bir işaretle sembolize edilmiş olan mavi kapaklı cam suyu deposunu görebilirsiniz. Kapağı açtıktan sonra ise, kullanmak istediğiniz ürünün kullanım talimatlarına uyarak huni yardımı ile silecek suyunu aracınıza yavaşça doldurabilirsiniz.
Kullanılabilir ancak, soğuk kış aylarında cam suyunun derecesinin düşüreceği için kışlık cam suyuna yazlık cam suyu ilave edilmesini tavsiye etmiyoruz. Ancak mevsim geçişlerinde kullanılmasında sakınca yoktur.
Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz.. Yaz-kış antifrizli su kullanın,çünkü antifriz paslanmayı önler.Sürekli şişe kullanmak da paslanmaya yol açar.
Antifriz, ısı transferi yapabildiği için suyun donma noktasını düşürür ve kaynama noktasını yükseltir. Buna göre antifrizli su 100 derecede kaynamaz, 0 derecede de donmaz. Yani antifriz yazın harareti, kışın da donmayı önleyen bir karışıma sahiptir.
Kaliteli camsil koyun , adi cam sil tortu bırakabiliyor. Ayrıca tamamnını camsil ile doldurmayın , %20 camsil %80 su olsun.Antifrizz koymanızı tavsiye etmem çünkü aracın tavan boyasını kabartabilir bozabilir..
Yazlık oto cam suyu özellikle sıcak mevsimlerde araç camlarına yapışan polen, kuş dışkısı, böcek parçaları, reçine ve toz gibi biriken kirlerin kısa süre içerisinde çözünerek temizlenmesini sağlar. Yaz mevsimi için uygun özelliklere sahip olan bu sıvı, 0 derece donar.
Kapağı çıkardıktan sonra bir huni kullanarak cam suyunu ekleyin. Burada huni kullanmazsanız sıvıyı kaput içine dökebilirsiniz. Cam suyu deposu kapağını ve kaputu kapattıktan sonra yeni sıvıyı birkaç kez püskürterek kanallardaki eski suyun tahliyesini sağlayın.
Kaputun altında bulunan iki tane fıskiye ile beraber, hortum ve su deposu ile deponun altında yer alan su motoru kapsamında sistem bulunmaktadır.
Hocam silecek cam suyu kesinlikle zarar vermez,ama hazne büyüktür dediğim gibi 1 şişe boşaltın gerisini su dökün en iyi yöntem budur. Deterjan filan karıştırmayın derim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri