Spreyler genel motor temizliği için gereklidir, fakat çok inatçı yağlar için özel yağ sökücüler kullanabilirsiniz. Yağ sökücünün yanında pas sökücü gibi çeşitli kimyasal temizleyicilerden de faydalanabilirsiniz. İhtiyaç duyacağınız diğer malzeme ise süngerdir. Bu aşamada çok sert yapıda olmayan bir sünger seçmelisiniz.
Kimyasal içerikli temizleyici kullanmak istemeyen kişiler için karbonat alternatif leke çıkarıcı olabilir. Kurumuş motor yağının üzerine karbonat serperek küçük bir fırça ile iyice lekeyi ovalayın. Karbonat lekeye nüfus ederek kumaş üzerinden atılması konusunda yardımcı olacaktır.
Bazı ustalar motor temizleyici diye satılan yağ çözücüleri iyice sıkıp hava tabancasıyla temizliyorlar tertemiz çıkıyor. en ucuz balata spreyi ile . sık sık bezle geç geçebildiğin kadar ter temiz oluyor.
Motoru yumuşak bir deterjan veya yağ giderici ile yıkamak ve düşük basınçlı bir hortum veya basınçlı yıkayıcı kullanmak en iyisidir. Tüm sabun kalıntılarını gidermek için iyice duruladığınızdan emin olun ve herhangi bir elektrikli parçaya su girmesini önleyin.
Motosikletlerin en kirli yanı tabii ki de jantlarıdır. Jantların temizliği motosikletin bakımlı görüntüsünü ön plana çıkarır. Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak.
İlgili 43 soru bulundu
Asperox Sarı Güç Ultra Yağ Çözücü mükemmel performanslı formülüyle inatçı yağ ve kirleri 5 saniye içerisinde söker atar.
Asperox Sarı Güç Ultra Yağ Çözücü mükemmel performanslı formülüyle inatçı yağ ve kirleri söker atar. Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Yağ ile motor yıkanmaz. Aksine yağ çözücü / degreaser kullanmanız lazım. Ya da direk mutfak deterjanı da iş görür. Wd40 ile yaptığınız temizlik birkaç gün sürer, sarılaşır.
Motor ne kadar kirliyse WD-40'ın sihrine o kadar uzun süre maruz bırakılması gerekecektir. Temel kural olarak, ürünü ovalamadan önce motorunuzun durumuna bağlı olarak motorunuzun yüzeyinde yaklaşık 3-5 dakika kalmasını bekleyin. Ovalamak demişken, pisliği çıkarmak için kıllı bir fırçaya ihtiyaç duyacaksınız.
Motorlu araçlarda fren balataları, debriyaj ve motor yüzeyi temizleme işlemlerinde kullanılır. Balata spreyi ile motor temizleme esnasında motorun yüzeyini bir bezle silebilir ve daha sonra spreyi püskürtme aşamasına geçebilirsiniz. Dilerseniz yüzeyin kuruması için bekledikten sonra kuru bezle tekrar silebilirsiniz.
Çakmak gazı, karbonat, bebek pudrası, bulaşık deterjanı, un, nişasta ve benzeri çok fazla şey yağ lekesinin çıkarılmasını sağlamaktadır.
Motor temizleme işleminde önce çok amaçlı konsantre temizleyiciler ile motor yağı, toz ve kirden arındırılarak temizlenir. Daha sonra kirin nüfuz etmesini zorlaştıran ve motora parlaklık veren özel motor ve plastik aksam koruyucu ile kaplanır. Motor özel malzemeler ile koruma altına alınır.
Karbonat leke ve kirleri temizleme konusunda oldukça başarılıdır. Özellikle kottan yağ lekesi nasıl çıkar diye düşünenler karbonatla temizliği deneyebilirler. Yağ dökülen yüzeye karbonat serpiştirin ve diş fırçası yardımıyla bu yüzeyi fırçalayın.
Karbonatı lekenin üzerine serpiştirdikten sonra 2 ila 5 dakika arasında beklemek, lekenin çözülmesine yardımcı olur. Sotek Kimya'nın üstün kalite ve etkili ürünleri, giysilerinizdeki kurumuş yağ lekelerini anında çıkarmanızı sağlar.
motor stop edilip mazotlu yağ iyice süzdürülüp boşaltılır. yeni yağ mümkün mertebe maksimum seviyesine kadar doldurulur. bu uygulama ile motor zarar görmez, yeni yağın evsafı bozulmaz. mazotla motor yıkama işlemi sakın ha denecek kadar sakıncalı bir uygulama olmamakla beraber uygulama şekline göre sakıncalı olabilir.
Camın üzerine uyguladıktan sonra gevşeyen çıkartmayı plastik bir macun bıçağıyla sökebilirsiniz. Çoğu tamirci, yağ çözücü olarak WD 40'ı kullanır, Bununla birlikte, belirli metalleri yağdan arındırma işlemini son derece kolay hale getirir.
WD-40 arabanızı temizlerken yardımcı olabilir. Arabanın yüzeyinden kiri, yağı ve pisliği temizlemekle birlikte somunları ve vidaları gevşetmek ve metal parçaların paslanmasını önlemek için de kullanılır.
Wd40 disk yüzeyine zarar vermez, disk yüzeyi de zımparalanmaz, balatalar sünger gibi wd40' ı emdiği için bu sorun oluşuyor, balataları değişeceksiniz sorun ortadan kalkacak. Yeni balataları takmadan önce diskleri balata spreyiyle wd40' dan iyice arındırın.
Motosiklet zincir bakımı adına asla mazot ya da bezin kullanılmamalıdır. Gaz yağı bulunamasa dahi, kaliteli olan bir bulaşık sabunu su ile karıştırılarak, fırça ve sabunlu su ile temizlik gerçekleştirilebilir.
Öncelikle 1 adet eski diş fırçası ve 200ml kadar mazot alınır. Mazota daldırılan fırça vasıtasıyla zincir fırçalanarak o siyah görüntüsünden arındırılarak temizlenir. Bir bezle zincir ve motor üzerindeki mazot kalıntıları temizlenir. Sprey zincir yağı ile yağlama işlemi tamamlanır.
Motosiklet Zincir Temizliği ve Bakımı Zinciri temizleme spreyi ve sert naylon bir fırça kullanarak zincir ve dişlileri her 1.000 ila 1.500 km arasında temizleyin. Sürüş yapılan yol koşullarına göre ( yağmur, çamur vb) daha erken de temizlik yapılabilir. Temizledikten sonra kalıntıları temiz bir bezle silin.
alın bedava diyebilirim.motor bloğu temizlemede de işe yarayabilir ama grenaj falan temizlenmez plastik yerlere uygulanmaz. Zincir, jant ve plastik aksamda çok başarılı. Zincire boca edip biraz bekledikten sonra kuru bez veya suyla durulayınca tertemiz oluyor.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Derin temizlik yapılması gereken noktalarda araç içi temizleyici tornador ile birlikte kullanılır. Torpido, direksiyon, vites kolu, konsol, bardaklık, küllük, torpido gözü ve tüm plastik aksamlar detaylı bir şekilde temizlenir. Yapılan temizlik sonrasında özel mikrofiber havlular ile bu bölümler kurulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri