Ancak, yanlış yapılırsa, motor bileşenlerinde erken aşınma ve yıpranmaya neden olabilir. Motor çok sık yıkanırsa, koruyucu yağ ve kir tabakalarını soyabilir ve metal parçaları korozyona maruz bırakabilir. Bu, zamanla paslanmalarına ve zayıflamalarına neden olabilir.
Aracın motorunu temizlemek motora zarar vermez. Motor temizliği yağ, antifriz ve çevresel etkilerden kaynaklanan kirlenmelerin ortadan kaldırılmasıdır. Bu temizlik yapılazssa araç seyir halindeyken havanın kanallardan içeriye gelmesini engeller.
Otomobilin motor kısmında zamanla toz, çamur, zift, yağ katmanları, kireç, demir tozları ve pas birikir. Otomobilin sağlıklı çalışması için en hayati parçası motordur. Bu nedenle araç motorunun temizliği önemlidir. Oto motor temizleme işlemleri ile motordaki tüm aksamlar detaylı bir şekilde temizlenir.
Motor temizleme spreyleri elektronik ve motorlu aletlerin motorlarında biriken yağı çözmek için özel olarak hazırlanmıştır. Fakat bu güçlü yağ kalıntılarını çözmek için kullanılan maddeler aynı zamanda motora da zarar verebilecek güçte olabilirler.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi motosikletinizi temizlemenin doğru yapıldığı takdirde herhangi bir zararı yoktur.
İlgili 38 soru bulundu
Motorunuzun sorunsuz ve verimli çalışmasına yardımcı olur ve hatta aracınızın ömrünü uzatabilir. Ancak, yanlış yapılırsa, motor bileşenlerinde erken aşınma ve yıpranmaya neden olabilir. Motor çok sık yıkanırsa, koruyucu yağ ve kir tabakalarını soyabilir ve metal parçaları korozyona maruz bırakabilir.
Yüksek basınçlı su ya da hava motosikletinizin parçalarına da zarar verebilir. Gevşek kirleri çıkarmak için motosikletinizi soğuk suyla iyice durulayın. Soğuk su kullanarak sünger ya da yumuşak bir bezle temizleyin. Susturucu çıkışlarına ve elektrikli parçalara su püskürtmeyin.
Motorun bir numaralı gıdası olan benzinin kalitesi yine motorun randımanlı kullanılmasını sağlamaktadır. Kalitesiz benzin her zaman için ilk zararı motora verir. Mümkün mertebe tek tip benzin marka ve çeşidi tercih edilmelidir. Bu sayede motorun gereksiz hararet yapması, segmen kayması gibi hasarlardan kaçınılmış olur.
Spreyler genel motor temizliği için gereklidir, fakat çok inatçı yağlar için özel yağ sökücüler kullanabilirsiniz. Yağ sökücünün yanında pas sökücü gibi çeşitli kimyasal temizleyicilerden de faydalanabilirsiniz. İhtiyaç duyacağınız diğer malzeme ise süngerdir. Bu aşamada çok sert yapıda olmayan bir sünger seçmelisiniz.
Sert kıllı fırçalar ile motor temizleme işlemleri en kolay şekilde gerçekleştirilebilir. Tekerlek temizleme fırçası olarak satılan ürünler motor temizlemede de kullanılabilmektedir. Olmazsa olmaz ürünlerin bir diğeri de hortumlardır. Motor temizliğinde tazyikli su kullanımı uygun olmaz.
250 TL - 1600 TL
Profesyonel ve güvenilir Araç Motor Yıkama hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Araç Motor Yıkama fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Yapılan detaylı temizlik sayesinde motor kabloları ve diğer parçaların kir, toz ve pas gibi sebeplerle zarar görmesinin önüne geçilir. Daha temiz, kir ve paslanmaya karşı dayanıklı bir motor imkânı sunar.
Motosikletlerin en kirli yanı tabii ki de jantlarıdır. Jantların temizliği motosikletin bakımlı görüntüsünü ön plana çıkarır. Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak.
Genelde dizel araçlar sahiplerinin gönül rahatlığıyla yaptırdığı motor yıkama işlemi, benzinli araç sahipleri için biraz daha riskli. Her iki otomobilde de akü, beyin vb. elektronik aksamların su geçirmeyecek şekilde plastik bir poşet veya su geçirmez malzeme ile korunması gerekiyor.
İşlem Süresi: Aracın kirlilik ve araç boyutuna bağlı olarak ortalama 40-60 dakika sürer.
Motor içi kurumlaşmayı ve balçık gibi olan yağın çözünmesini sağlayabilir ama, bunları yaparken motor contalarına da zarar verebilir.
Detaylı bir araba temizliği yapıyorsanız, WD 40 ile motor temizleme ve pas lekelerini gidermek de oldukça kolay hale gelir. Doğru koşullarda, WD 40 balata spreyi olarak da kullanılabilir.
Mazotla motor içi temizleme yapılmaz. yada Gazyağı ile motor içi temizleme yapılmaz. Bunlar motorunuza zarar verecektir.
tozlu motoru neyle silersen sil çizilir. çizilmemesini istiyosan suyla yıkayacaksın. motoru çizen bezin kendisi değil o tozlar çiziyor silerken. o yüzden önce suyla yıkayıp tozlardan arındırmalı sonra bezle kurulamalısın. bezle motor temizlenmez, kurulanır.
Dizel bir araç için maksimum yakıt verimliliğini sağlamak için 2.000-2.500 devir aralığında vites değiştirmek, benzinli bir araç içinse; 2.500-3.00 devir bandında vites yükseltmek, hem motor sağlığı hem yakıt tasarrufu, hem de sarsıntısız bir sürüş için optimum vites değiştirme aralığı olarak kabul edilmiştir.
Motorun Çok Yüksek Devirde Çalıştırılması
Ne yazık ki motoru gereğinden yüksek devirde çalıştırmak, yıpranmaya ve maliyeti oldukça yüksek arızalara sebep olabilir. Bu nedenle, aracınızı gereğinden yüksek devirlerde kullanmamanız ve vitesin ne zaman değiştirileceğini bilmeniz çok önemlidir.
Bu şoförler sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süresi sonunda, eğer istirahata çekilmiyor ise en az 45 dakika mola almaları mecburidir. Bu molalar sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süreleri içerisinde en az 15 dakikalık molalar şeklinde de kullanılabilir. Bu molalar süresince şoförler başka bir işle meşgul olamazlar.
Sıcak motora su tutulmaz, ılık motora da su tutulmaz, tazyikli suda sıcak veya soğukken tutulmaz.
Sıcak bir motor basınçlı bir şekilde yıkanırsa o zaman su aracın her noktasını zorlayacaktır. Sıcak bir motor yıkanırken kullanılan soğuk su aynı zamanda aracın motor sıcaklığında ciddi bir düşmeye neden olacağından dolay bir anda motordaki metaller bu durumdan etkilenebilir.
bujiler ıslanmıştır. bujiler ıslanmıştır. Büyük ihtimal distribütör e su gitmiş ondan çalışmıyo yarına kadar kurur zaten çalışır başka su kaçacak açıkta bi yer yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri