8 ay gebelikte kasık ağrılarınız devam edebilir. Bu durum, bebeğin büyümesi sebebiyle rahmin etrafındaki kaslarda gerginlik ve esneme olmasından kaynaklanır. 8. ayda erken doğum belirtileri yaşayabilirsiniz.
Bu haftadan sonra haftada ortalama bebeğin kilodunda 200 gram artış olur. Doğuma kadar normal kilo olan 3200 grama ve üstüne ulaşmış olur. Bebeğin kilosunun artmasıyla anne karnında bebeğin yön değiştirme hızı azalır.Bebeğin akciğer ve beyin gelişimi hızla devam etmektedir. Bebek artık doğum pozisyonunu almıştır.
Sırt, diş, mide, karın, kasık, ayak, göğüs gibi noktalarda görülen ağrılarda özellikle ilk gebelikte dikkat edilmeli ve sıradan olmayan durumlarda en kısa sürede uzman fikri alınmalıdır.
Dışarıdan rahim içine yansıyan hafif ışığı bebeğin gözleri hissetmeye başlar. Yani çocuk artık 5 duyu organıyla birlikte hazırdır. Bebek 32. haftanın sonunda doğsa bile 40 haftalık bir bebek gibi hareket edecektir. 40 haftalık bir bebekle arasındaki fark ise akciğer olgunluğu ve beyin gelişimidir.
İlgili 39 soru bulundu
Tam olarak doğumun sezaryen yada normal doğum şeklinden hangisi ile olup olmayacağı aslında gebeliğin 37 - 38 haftası civarında belli olmaktadır.Eğer gebelikte bebek baş ile geliyorsa, bebeğin kilosu 4.000 gr. dan az ise bebeğin eşi yani plasenta aşağı yerleşimli değilse, muayenede bebeğin başı doğum kanalına ...
Gebeliğin 32. haftasında anne karnındaki bebek büyük ihtimalle doğuma hazırlık için baş aşağı pozisyon almış vaziyettedir. Gebeliklerin sadece %5'inden azında bebeğin miadına (37 haftalık gebelik süresine) ulaştığında makat pozisyonunda olduğu tespit edilir.
Karnın alt kısmında adet sancısına benzeyen ağrılar, Vajina ya da karnın alt bölgesinde basınç hissi, Hafif kanama ve lekelenme, Suyun gelmesi erken doğumun belirtileri arasında gösteriliyor.
Doğuma yaklaştıkça yalancı doğum ağrıları yerini gerçek doğum ağrıları denen daha şiddetli, sırtın alt kısmından başlayıp karna yayılan ve karında sertleşmenin eşlik ettiği, daha uzun süren (30-60 saniye), düzenli aralıklarla gelen, dinlenmekle geçmeyen, aralıkları ve şiddeti giderek artan kasılmalara bırakır.
Gebelikte en sık karşılaşılan leğen kemiği çevresinde veya bel bölgesinde olan kas ve eklemlerin gerilimi veya gevşemesine bağlı ağrılardır. Bunların ikisi bir arada da olabilir. Bu dönemde görülen bel ağrıları biyomekanik, hormonal, damarsal veya diğer nedenlerle oluşan ağrılardır.
Anne karnında bebek gününün büyük bir kısmını uyuyarak geçirir. Özellikle gebeliğin 7. ayından sonra bebek, 24 saatin, %80 - %90'ını uyuyarak geçirir. Araştırmalar anne karnındaki bebeklerin uyuduklarında rüya bile gördüklerini göstermiştir.
20 haftalık gebelik ise 5 aylıkken, 24 haftalık gebelik 6 aylık olur. 30 haftalık gebelik 7 aylık, 34 haftalık gebelikte 8.aya girilmiş anlamına gelmektedir. 38 hafta ve sonrası 9 ayı içermektedir.
Gebelik döneminde görülen bu durum gebe kalan tüm kadınlarda görülebilmektedir. Braxton Hicks kasılmaları NST de çıkar mı? NST de şiddeti değişken süresi ve aralığı değişken kasılmalar olarak gözlenebilirken hiç görülmeyebilir.
Sağlıklı bir gebelik 40 hafta sürer. Gebeliğin 20. haftasından sonra ve 37. haftasından önce gerçekleşen doğumlar ise erken doğum olarak kabul edilir.
7 aylık doğan bebek yaşar, 8 aylık doğan bebek yaşamaz hurafesi o kadar yaygındır ki, hemen her ülkede bu boş inancın izlerine rastlanmaktadır.
Bu kasılmalar doğum sancısı olarak anne tarafından hissedilir. Doğum sancısı karında, tüm gövdede, pelvik bölgede, mesane ve bağırsaklarda hissedilmektedir.
Kaslardan oluşan rahim düzenli aralıklarla kasılır. Karın sertleşir. Kasılmalar arasında rahim gevşer ve yumuşar. Doğum başlayana kadar ve erken doğum aşamalarında bebek oynamaya devam eder.
Bebeğin rahimde durmasını sağlayan ve vajinayla ilişkisini kesen mukus tıkacı, doğumun hemen öncesinde atılır, buna “nişan gelmesi” denir ve doğumun başlayacağının habercisidir. Anne adayları bu tıkacın atılmasını, pembe, sümüksü bir kanama olarak ifade ederler. Bu durum doğumun çok yaklaştığının habercisidir.
Sağlıklı gebelik süreci, 40. haftanın sonunda tamamlanarak doğum ile biter. Doğum belirtileri, doğumdan 4 hafta önce kendini göstermeye başlar. Bu belirtilerin ilki bebeğin doğum kanalına ilerlemesi sonucunda anne adayının daha rahat nefes almasıdır.
Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.
Erken doğum sancılarına dair endişeleriniz olduysa şunu bilin ki 34-37 haftaları arasında doğan ve sağlık sorunu olmayan bebekler herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmazlar. Yeni doğan ünitesinde belli bir süre kalabilir ve kısa süreli sağlık sorunları olabilir.
Çünkü bebeklerinin gelişimleri onlar için heyecan vericidir. 8 aylık erkek bebek kilosu 7000 ile 11.000 gram arasında olurken, 8 aylık kız bebek kilosu 6500 ile 10.500 gram arasında değişebilmektedir. 8 aylık bebek boyu da merak edilir. 8 aylık kız bebeklerde alt sınır 65 cm, üst sınır 75 cm boyunda oluyor. 8 aylık ...
Gebelikte 32.hafta bebek gelişimi açısından akciğer hariç tüm organların geliştiği ve fonksiyonlarını yerine getirmeye hazır olduğu haftadır. Dolayısıyla eğer erken doğum sonucu bu haftada bebeğiniz doğarsa, çok büyük oranda hayatta kalacaktır.
En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri