Motoru Yıkadıktan Sonra Zincir Yağlanır mı? Köpüklü bir yıkama ile motosiklet temizliği ya da motosiklet zincir temizleme işlemi yaptıktan sonra doğal olarak zincirdeki yağ azalır ve arınır. Bu yüzden motosikletinizi yıkadıktan sonra tekrar yağlamanız gerekir.
Zinciri yaklaşık 300 kilometrede bir motosikletler için üretilmiş zincir yağı ile yağlanması tavsiye edilir.Zincirin sürüşten hemen sonra sıcakken yağlanması daha iyidir, çünkü yağ, baklaların arasındaki o-ringlere daha iyi nüfuz edecektir.
Zinciri yağladıktan sonra donup gerekli yerlere yapışması için 1-2 saat (mevsime göre) beklemeliyiz. Eğer yağlamadan sonra hemen hareket edersek zincirdeki yağ etrafa sıçrayacaktır.
Üreticinizin pala ve zincir yağı önerisi mevcut değilse, zincirinizi yaz aylarında yağlamak için SAE 30 motor yağını ve kış aylarında SAE 10 kullanabilirsiniz.
Zincir yağlamak adına en basit ve en kolay bulunan yağlar tercih edilebilir. Bu sayede zincir yağı bulmak bireyin zamanını almayacaktır. Sprey biçiminde satılan yağlar ile zincirler kolayca yağlanacaktır. Tekerlek çevrilerek zincirin tur atması sağlanıp bir taraftan da zincirin sprey ile güzelce yağlanması gerekir.
İlgili 28 soru bulundu
Eğer zincir yağsız kalırsa motor gücünü arkaya iletemez. Dolayısıyla motosikletinizin verimi düşmüş olur. Ek olarak, güzel yağlanmamış zincir vites geçişlerinde motorun zorlanmasına sebep olur ve sürtünmeyi arttırır.
Şöyle: WD40 zincir temizlemek için gayet uygundur ve hiçbir şekilde o-ringlere zarar vermez.
Ortalama kullanım koşullarında zincirin sağlıklı kalması için 300-400 km'de bir yağlanması yeterlidir . Eğer zincir spreyiniz kalmadıysa geçici olarak elinizde varsa çıkma motor yağı sürebilirsiniz.
On numara makine yağı tercih ederek bisiklet zincirlerinin kolaylıkla yağlayabilirsiniz. Ayrıca makine yağı dışında da bisiklet zincirleri için tercih edilen birçok yağ türü bulunmaktadır. Gres yağı da bisiklet zinciri yağlama işlemleri için kullanılabilir.
More videos on YouTube
4 çeşit Asperox var parfümsüz yağ sökücü olan zincirde kullanılabilir..
Ayrıca, daha önce söylediklerimizi tekrarlamak için WD-40, motosiklet zincir yağı olarak kullanılmamalıdır.
Yapılan araştırmalar, kaliteli bir zincir yağının. motosiklet zincirindeki ömrünün 300 km civarlarında. olduğunu göstermiştir.
Çoğu motosiklet üreticisinin önerdiği SAE 90 tipi dişli yağları aslında motosiklet zinciriniz için en sağlıklı en etkili ve gerçek yağlama yöntemidir.
En makbul olanı, zinciri her 1000 km'de bir yağlamak. Ama yalıtımsız zincirlerde ve yağışlı hava koşullarında bu mesafeyi yarı yarıya azaltmakta fayda var. Eğer zinciri yağlamazsanız hem ömrünü kısaltırsınız hem de daha sık zincir ayarı yapmak zorunda kalırsınız.
Triger zincirinin yağlanmaya ihtiyacı yoktur. Belirli bir bakım programı yapılmaz. Ancak triger zinciri, aracınızda kullandığınız motor yağı ile yağlanır. Bu nedenle zamanında yapılmayan periyodik bakımlar ve motordaki motor yağı seviyesinin azlığı triger zincirinin ömrünü azaltır.
Mazot da temizler, gazyağı da. Zaten bakarsanız mazot ve gazyağı yapı itibariyle birbirlerine benzerler. Gazyağının kir çözücü özelliği daha fazla. Ben gazyağı kullanıyorum, öneririm.
Wd40 la zincir yaglanmaz.
zincir temizliği çoğu kişi için sıradan yada kulak arkası edilen bir konu. tavsiyem şu şekilde olacakdır; -zincirinizi önce ucuzundan bir zincir temizleyici ile iyice yağını sökün.zaten tek tüp sprey bitecekdir,bitirinde yağ birikintisi bırakmadan. Şayet temizleyici spreyiniz yoksa wd40 ile yağını tamamen çözün.
Motorlu testerelerin ön tarafındaki depoda, zincir ve palayı besleyen yağ deposu bulunmaktadır. Bu depoya 20/50 yada 30 numara yağ koyup, kapatıyorsunuz. Benzin bittiği zaman bu depodaki yağ da biter. Her iki depoyu da her sefer doldurmanız gerekir.
Triger Zinciri Değişmezse Ne Olur? Triger zinciri zamanında değiştirilmezse kırılma ihtimali çok yüksektir. Böyle durumlarda araç motoru duracaktır.
Ama ortalama ölçü olarak şu verilebilir: Motor boşta iken zincir durduğu noktadan yukarı veya aşağı 1.5 cm. civarında oynayacak gerginlikte olmalıdır.
Motor yağının numarası ve sentetikliğe göre periyodik bakım aralığı yükselmektedir. Tam sentetik motor yağlarında genellikle 3000 km ile 4000 km arasında periyodik bakım yaptırılmaktadır. 2 zamanlı motor yağı, 2 zamanlı motosikletlerde ise periyodik bakım aralığı 1500 ile 2000 km arasında değişmektedir.
Marka, özellikle bisiklet zincirlerinde kullanılmak üzere ayrıca bir ürün satar. Bisiklet zincir yağı WD 40 kullanarak kolayca temizlenebilir ve ürünün yağı ile yağlanabilir. Böylece uzun süre sorunsuz şekilde çalışır.
WD-40® aerosol, Yönetmelik (EC) 1272/2008 (CLP) uyarınca son derece yanıcı bir aerosol olarak sınıflandırılmıştır.
WD 40 sıkıp, isterseniz eski bir diş fırçasıyla iyice fırçalayıp sıfır paslı hale getirebilirsiniz. WD 40 yağlamada yapsa da, sonra ince bir yağ ile zincirinizi yağlamanız daha iyi olur. Fazla yağıda yumuşak bir bez vasıtasıyla zincirinizden alırsanız, zinciriniz eski haline döner.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri