model araçlarda, tetiği veya kumanda kolunu, motor devrni yükseltmeye yönelik itmeye verilen ad. araç çalıştırılmadan önce de, genelde jikle niyetine bir miktar gaz açılır.
Viraja girerken değil, çıkarken gaz açılır. Viraj giriş hızınızı ayarlamayı, viraja yatmadan önce bitirmiş olun, viraj içinde ani frenden kaçının. Virajın ardını göremiyorsanız özellikle dikkatli olun, birileri yolun ortasında durmuş etrafa bakınıyor olabilir.
Frenleri düzgün bir şekilde bırakın ve gazı anlık bir bilek hareketiyle kavrayın. Frenden gaza geçiş hareketini son derece mükemmel ve adeta akılla geçiş safhaları takip edilemez bir akıcılığa kavuşturana kadar pratik yapınız. Gaz verme işlemini devreye soktuğunuzda, arka tekerin size ne söylediğini dinleyiniz.
Çözümü basit; dirseklerinizi kırarak gidonu tutun. Gidonu adeta bir kumanda gereci gibi motosiklete sadece komut verecek kadar tutun, sıkmayın, yük bindirmeyin. Motosikleti dizlerinizle depodan kavrayın, bu sayede bileklerinize yük binmesini engellemiş olursunuz.
Araba gaz kelebeğinin kesilmesinin en yaygın nedeni kirli hava filtresidir. Hava filtresi kir veya diğer kalıntılarla tıkandığında, motora giden hava akışını kısıtlayarak güçte ve hızlanmada azalmaya neden olur.
İlgili 41 soru bulundu
Soğuk Bir Motorla Sürüş
Daha hızlı ısınması için motora gaz vermenin cazip olduğunu sanıyor olabilirsiniz. Ancak, bunu yapmak motorda oldukça aşınmaya neden olur.
Boğulmuş motoru temizlemek için, kontak anahtarını kapatın ve jikle kolunu tamamen off konumuna getirin. Gazı sonuna kadar açın ve motoru ayak marş pedalı ile birkaç kez çalıştırın. Kontak anahtarını ON konumuna alın ve gazı yavaşça açın; motoru ayak marş pedalını kullanarak çalıştırın.
Elektrikli bisiklet gaz kolu sayesinde güç alımı gerçekleştirir. Böylelikle gaz kolu elektrikli bisiklet modellerinin çalışmasına yardımcı olur. Gaz kolu zaman içerisinde hasar aldığında değiştirme imkanı bulunmaktadır.
Hava soğutmalı motorda LPG emniyetli şekilde montajlanamıyor , basınç altındaki sıvı yakıtı sıcak su ile ısıtmalısınız , su yerine egzoz çıkışını kullanmak çok tehlikeli , yaptık oldu diyenlere itibar etmeyin..
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Motosikletinize yeterli yakıt gitmediği zaman gaz yememe sorunu ortaya çıkar. Eğer motor, depodan yeterli yakıtı çekemiyorsa yapmanız gerekenler çok basit. Depodan başlayıp, yakıt hattını kontrol etmelisiniz. Yakıtın gitmesini engelleyecek noktayı bulup tamir ederseniz motosikletinizin çalışmasında bir sorun kalmaz.
1.2.
LPG benzinli ve dizel motorlarda alternatif yakıt olarak kullanılmaktadır.
Viraj bitene kadar sürekli gaza basın ve asla frene basmayın. Gaza basmamanız durumunda oldukça kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Aracınız dört çekerli ise viraj hızının üstünde bir hıza sahipseniz aracınız ilk olarak önden, sonra arkadan, sonra ise tümden kaymaya başlayacaktır.
Doğalgaz Aboneliği Kaç Günde Açılır? Başvuru yapıldıktan sonra, bölgenizin bağlı olduğu kurum yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi takiben 2 – 4 iş günü arasında doğalgazın açılır ve ardından hemen tesisatı kullanabilirsiniz.
Bir virajı güvenli bir şekilde dönmek için özellikle bilmediğimiz yollarda viraj öncesi direksiyon ve tekerlekler düz durumdayken frene basılır, hız düşürülür gerekirse vites küçültülür. Viraj içerisinde kesinlikle frene basılmaz.
Teknik olarak yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından yapılması durumunda motor temizliği araca ciddi zararlar verebilmektedir. Bu nedenle sürücüler tarafından motorun yıkanması önerilmez. Temizlenmek yapmak zorunda kalındıysa da basınçlı su ya da sıcak su kullanılmamalıdır.
Gaz pedalı; aracın hızlanması için motora ilk mesajı ileten parçadır. Hem manuel hem de otomatik vites araçlarda bulunan bu parça, motorlu bir aracın hızını belirlemeye yarayan ya da hızı yöneten araç olarak da tanımlanabilir.
Gaz pedalına basıldığında, gaz kelebeği telini çeken pivotu döndürür. Gaz kelebeği teli bir gaz kelebeği bağlantısına bağlar. Bu bağlantı, motora hava girişini düzenleyen bir valfi kontrol etmeye yarar. Gaz pedalına ne kadar basarsanız, valf o kadar geniş olur ve daha fazla hava içeri girer.
Eğer çalıştırma esnasında motor boğulması yaşanıyorsa; yine aynı şekilde gaz pedalına sonuna kadar basın ve yine 5 ile 6 saniye boyunca marşa basılı tutmaya çalışın. Daha sonrasında gaz pedalınıza basmanıza gerek yoktur. Bu şekilde direkt olarak marşa basarak arabayı çalıştırabilirsiniz.
Araba boğulur ise ateşleme yapmaz ve çalışamaz duruma gelir. Boğulan bu araç bujilerin ıslanmasına neden olur. Islanan bu bujilerin mutlaka hava ile kurutulması gerekmektedir. Eski sistem araçlarda benzinden gaza ya da gazdan benzine dönüşte kış aylarında genellikle hava soğuk olduğundan dolayı araba çalışmayabilir.
eğer o içindeki sulu benzinle uzun süre çalıştırmadan bırakırsanız su yoğunluk farkından dolayı aşağı inecek ve metal parçalara zarar verecektir.ancak o benzini kısa sürede kullanıp bitirirseniz hiçbir sorun olmaz.benzinle birlikte buharlaşır.ama uzun süre çalıştırmazsanız kartere inerek yağı bozar.inemezsede üzerinde ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri