Otomobil deterjanlarını kullanmanız doğru olmayacağı için özel bir motosiklet temizleyiciye ihtiyacınız var. İkinci olarak, ayarlanabilir ya da kademeli püskürtme başlığı olan bir hortum. Ayrıca, yumuşak fırça ve mikrofiber bez kullanabilirsiniz.
Islak sünger ve hafif deterjan kullanın. Sert fırçalardan, çelik yünden veya aşındırıcı veya kimyasal bileşik içeren temizleyicilerden kaçının. Motorunuzu yıkadıktan sonra bol su ile durulayın ve temiz bir bezle kurulayın.
Motoru yumuşak bir deterjan veya yağ giderici ile yıkamak ve düşük basınçlı bir hortum veya basınçlı yıkayıcı kullanmak en iyisidir.
Yüzey lekeleri için hafif sabunlu su ve bir bez ya da sünger kullanabilirsiniz. Derin lekeler için, deri için özel olarak üretilmiş leke çıkarıcı ürünler tercih edilmelidir. Sabunlu Su Hazırla: Hafif bir bulaşık sabunu ve ılık su karışımı hazırlayın. Mont deri ise, deri için özel temizleyici kullanmanız gerekebilir.
Cilalı oto şampuanı ya da Pril kullanıyorum ikisi de iyi sonuçlar veriyor.. Jant üzerinde oluşan lekeleri sadece temizleyici sürerek ve su tutarak çıkartamazsınız. Bir bez ya da sünger yardımıyla baskı uygulayarak silerseniz temizlendiğini göreceksinizdir...
İlgili 22 soru bulundu
Peki motosiklet ne ile temizlenir? Motosiklet yıkama rutininize eklemenizin faydalı olacağı malzemelerden biri motosiklet şampuanı. Otomobil deterjanlarını kullanmanız doğru olmayacağı için özel bir motosiklet temizleyiciye ihtiyacınız var.
İç kısmı çıkarılabilen motosiklet kaskları çoğunlukla sürücülere avantaj sağlar. Kaskınızın çene ve alın pedlerini çıkardıktan sonra içini nazikçe yıkayabilirsiniz. Yıkamaya yardımcı olarak bebe şampuanı ve ılık su kullanabilirsiniz.
Motor mümkünse temizlik işleminden önceki 24 saat çalışmamış olmalıdır. İlk olarak kaput altında görülen ve çamur ya da tortu halindeki materyal temizlenmelidir. Motor ve çevresinde yer alan mekanizmalar soğuk su yardımı ile yıkanmalıdır. Hava filtresi gibi parçaların yakınına mümkün olduğunca su tutulmamalıdır.
Arabanızı yıkamak için asla bulaşık deterjanı kullanmayın. Aracı Yıkadığınızda temiz görünebilir, ancak sorun şu ki, bulaşık deterjanı aracı korumak için tasarlanmış cila veya wax Uygulmalarını Zamanla Aşındırcaktır.
Düzgün şekilde yapıldığında motosiklet yıkamak zararlı değil hatta faydalı bir işlemdir. En önemli hususlardan biri yukarıda bahsettiğimiz gibi basınçlı su kullanmamaktır. Motosikletinizi kovayla veya hortumla yıkamalı ayrıca fırça değil bir sünger kullanmalısınız.
Motosikletlerin en kirli yanı tabii ki de jantlarıdır. Jantların temizliği motosikletin bakımlı görüntüsünü ön plana çıkarır. Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak.
Detaylı bir araba temizliği yapıyorsanız, WD 40 ile motor temizleme ve pas lekelerini gidermek de oldukça kolay hale gelir.
Motorlu araçlarda fren balataları, debriyaj ve motor yüzeyi temizleme işlemlerinde kullanılır. Balata spreyi ile motor temizleme esnasında motorun yüzeyini bir bezle silebilir ve daha sonra spreyi püskürtme aşamasına geçebilirsiniz. Dilerseniz yüzeyin kuruması için bekledikten sonra kuru bezle tekrar silebilirsiniz.
Köpüklü bir yıkama ile motosiklet temizliği ya da motosiklet zincir temizleme işlemi yaptıktan sonra doğal olarak zincirdeki yağ azalır ve arınır. Bu yüzden motosikletinizi yıkadıktan sonra tekrar yağlamanız gerekir. Ama unutmayın ki zinciri yağlamadan önce motorunuzun iyice kuruduğundan emin olmanız gerekir.
Yağ sökücü sprey sıkıp basınçlı suyla yıkayınca baya gidiyo ama yüzde yüz değil. yıkamaya gitmeden sırasıyla hangisi varsa yağ temizleyici, gaz yağı ya da mazot sıkın ve tazyikli su il arındırın. yıkamaya gitmeden sırasıyla hangisi varsa yağ temizleyici, gaz yağı ya da mazot sıkın ve tazyikli su il arındırın.
Temizlik sürecinde suya da mutlaka ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle bir kova suyu hazır bulundurmalısınız. Gerekli olan son malzeme ise bez. Hem temizleme hem de kurutma konusunda etkili olması için mikrofiber bez tercih edebilirsiniz.
Cif kimyasal bir madde ve zımparamsı bir işlev gördüğü için parlatmak yerine boyayı matlaştırarak zarar verir. Cif kimyasal bir madde ve zımparamsı bir işlev gördüğü için parlatmak yerine boyayı matlaştırarak zarar verir. Bulaşık teli kullan,daha iyi içine edersin.
aman ha, kesinlikle yıkama. içinde çamaşır suyu vardır o tip deterjanların. bir iki yıkama sonrasında boyaya zarar verirsin. onun için boyaya zarar vermeyen özel kimyasallar vardır.
Bu tip deterjanlar temizlik işini çok iyi yaparlar ancak "aşındırıcı sabun" olarak kabul edilirler. Araba boyası içeren bir zeminde aşındırıcı bir sabun kullandığınızda oksidasyon sürecini hızlandırmış olursunuz. Bu da zamanla aracın boyasına donuk/mat bir görünüm verip parlaklığını yok edecektir.
Motorun Çok Yüksek Devirde Çalıştırılması
Ne yazık ki motoru gereğinden yüksek devirde çalıştırmak, yıpranmaya ve maliyeti oldukça yüksek arızalara sebep olabilir. Bu nedenle, aracınızı gereğinden yüksek devirlerde kullanmamanız ve vitesin ne zaman değiştirileceğini bilmeniz çok önemlidir.
Mazotla motor içi temizleme yapılmaz. yada Gazyağı ile motor içi temizleme yapılmaz. Bunlar motorunuza zarar verecektir.
250 TL - 2000 TL
Profesyonel ve güvenilir Araç Motor Yıkama hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Araç Motor Yıkama fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
1- Arabanızı yıkarken saç bakım kremi kullanın. Kremin içindeki madde, arabanızda cila etkisi gösterecek ve parlamasını sağlayacaktır.
sıvı el sabunu kullan...en kısa zamanda sonax, turtle wax gibi bir markanın oto şampuanını tavsiye ederim. sabunları az koy bol köpürt iyice erisinler yani. ılık su kullan hatta. mikrofiber bezle kurularsan ne leke kalır ne başka bir şey. bim de fiber bez var, alacağın micro bez biraz tüylü olursa iyi emici olur.
Lakin bilinmelidir ki ; saç şampuanı hijyen gruplarından bir temizleyici madde olmakla birlikte otomobillerde kullanılmasının kirleri ayrıştırıcı bir etkisi olmayacaktır. Bunun yerine araç hijyeni için üretilen özel oto şampuanı kullanmanız faydalı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri