Pek çok üretici kullanım kılavuzu içerisinde ''zincirleri kerosen ile temizleyin'' şeklinde tavsiyede bulunur. Kerosen, bilindiği gibi gaz yağıdır.
Motosiklet Zincir Temizliği ve Bakımı Zinciri temizleme spreyi ve sert naylon bir fırça kullanarak zincir ve dişlileri her 1.000 ila 1.500 km arasında temizleyin. Sürüş yapılan yol koşullarına göre ( yağmur, çamur vb) daha erken de temizlik yapılabilir. Temizledikten sonra kalıntıları temiz bir bezle silin.
Ayrıca, daha önce söylediklerimizi tekrarlamak için WD-40, motosiklet zincir yağı olarak kullanılmamalıdır. Motosiklete özel bir zincir yağı satın alın.
Fakat motosiklet zincirini temizlemek için tiner kullanmak doğru bir seçim değildir. Tiner O-Ring'lere zarar verici etkiye sahiptir ve dolayısıyla zincirin ömrünü kısaltır.
zincir temizliği çoğu kişi için sıradan yada kulak arkası edilen bir konu. tavsiyem şu şekilde olacakdır; -zincirinizi önce ucuzundan bir zincir temizleyici ile iyice yağını sökün.zaten tek tüp sprey bitecekdir,bitirinde yağ birikintisi bırakmadan. Şayet temizleyici spreyiniz yoksa wd40 ile yağını tamamen çözün.
İlgili 41 soru bulundu
More videos on YouTube
4 çeşit Asperox var parfümsüz yağ sökücü olan zincirde kullanılabilir..
WD-40 ile bisiklet temizliği artık çok kolay! Zincirinizin. kir ve yağdan arınması için WD-40 püskürtün, bir süre. bekledikten sonra silin.
Güç olsa bile aslında en sağlıklı olan metot sabunlu sudur. Ancak hem basit temizlik metodu olduğu için hem de O- Ring zincirlerine zarar vermediğinden ötürü gaz yağı kullanılması daha fazla önerilir. Üreticilerin tamamı bu konuda gaz yağını tavsiye etmektedir.
Yapılan araştırmalar, kaliteli bir zincir yağının. motosiklet zincirindeki ömrünün 300 km civarlarında.
Yağ sökücü sprey sıkıp basınçlı suyla yıkayınca baya gidiyo ama yüzde yüz değil. yıkamaya gitmeden sırasıyla hangisi varsa yağ temizleyici, gaz yağı ya da mazot sıkın ve tazyikli su il arındırın. yıkamaya gitmeden sırasıyla hangisi varsa yağ temizleyici, gaz yağı ya da mazot sıkın ve tazyikli su il arındırın.
Motor yağı, mevcut en kolay bulunan alternatif yağdır. Nebati yağı. Bitkisel yağ da oldukça uygun fiyatlı bir ve zincir yağı alternatifidir. Kanola yağı.
WD-40'ı doğrudan zincirin paslı kısmına püskürtün ve en az 5 dakika bekletin. WD-40 ıslandıkça pası çözecek ve metal zincirden gevşetecektir. Zinciri bir tel fırça veya sağlam bir diş fırçasıyla pas zincirden pul pul dökülmeye başlayana kadar fırçalayın ve kalan tüm paslar gevşeyene kadar devam edin.
WD-40 harika bir bisiklet zincir yağı su bazlı yağlayıcısıdır ve yalnızca zinciri iyi yağlamakla kalmaz, aynı zamanda pas ve korozyonsuz kalmasını da sağlar. Bunun yanı sıra, zincirin yıpranma ve aşınmasını azaltarak kir birikimini de en aza indirir.
Islak sünger ve hafif deterjan kullanın. Sert fırçalardan, çelik yünden veya aşındırıcı veya kimyasal bileşik içeren temizleyicilerden kaçının. Motorunuzu yıkadıktan sonra bol su ile durulayın ve temiz bir bezle kurulayın.
Tuz ve Limon: Her evde bulunan pratik malzemelerden olan tuz ve limonla kararan kolyelere çözüm getirmek mümkündür. Kararmış olan kolyeler limonlu tuzlu suda bekletildikten sonra yumuşak bez yardımıyla silinerek eski haline dönmesi sağlanır.
Ağır iş makineleri ve forkliftlerde, zincir ve dişli sistemlerinde oynar parçaların uzun süreli yağlanmasını sağlar. Mükemmel yağlayıcı ve korozyon önleyici yapışkan özellikli sprey gres; dişliler, motosiklet ve bisiklet zincirleri ve her türlü mekanik sistemde kullanılır.
Motor yağının numarası ve sentetikliğe göre periyodik bakım aralığı yükselmektedir. Tam sentetik motor yağlarında genellikle 3000 km ile 4000 km arasında periyodik bakım yaptırılmaktadır. 2 zamanlı motor yağı, 2 zamanlı motosikletlerde ise periyodik bakım aralığı 1500 ile 2000 km arasında değişmektedir.
Triger Zinciri Değişmezse Ne Olur? Triger zinciri zamanında değiştirilmezse kırılma ihtimali çok yüksektir. Böyle durumlarda araç motoru duracaktır.
Araç üreticilerin tavsiyeleri doğrultusunda, kullanılan yağın türüne ve kat edilen kilometreye göre, aracınızın motor yağı yılda en az 1 kez yenilenmelidir. Bu üst sınır, eski araçlar için her 5.000 km'de bir, yeni araçlar içinse ortalama en fazla 20.000 km'de bir olarak düşünülebilir.
Zinciri yağladıktan sonra donup gerekli yerlere yapışması için 1-2 saat (mevsime göre) beklemeliyiz. Eğer yağlamadan sonra hemen hareket edersek zincirdeki yağ etrafa sıçrayacaktır.
İnce makine yağı kullanabilirsiniz ama sık yağlamanız gerekir. Otomatik yağlama sistemi kullanıyorsanız uygun olabilir. 90-140 numara aralığında dişli yağı doğru seçim olabilir. Ekonomik ve verimlidir, zincir için idealdir.
Mazot temizler ama risklidir ve/veya gereksizdir. Motor Flush ürünlerinden kullanabilirsin veya, Motor yağını boşaltıp, filtreyi yenileyip, ATF ile rölantide 15dk çalıştırmak daha derin temizlik olur.
Yeni bir zinciri paslandı diye çıkarıp atmak yazık. Zincirinizi Wd 40 diye satılan pas çözücü ve yağlayıcı sprey ile temizliyebilirsiniz. WD 40 sıkıp, isterseniz eski bir diş fırçasıyla iyice fırçalayıp sıfır paslı hale getirebilirsiniz.
Yüzeye dayanıklılık katar ve gıcırdamaları engeller. Makineleri, dişli çarkları, zincir yerlerini, mekanizmaları; yağlamaya yarar. Metalin metalle sürtünmesini engeller. Uygulama yapılan ürüne zarar vermez.
Madeni ve kromaj parçaların paslanmasını önler. paslanmış bu gibi parçaların üzerinde pas çözücü olarak da kullanılabilir. bunlarla yetinmeyip bu parçaları neme karşı korur. katranlaşmayı önler. bunların hepsini yaparken aynı anda mevzu bahis parçaları yağlamayı da başarabilen bir spreydir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri