Randevu alan vatandaşlar randevu bilgilerini unutmaları halinde randevu sorgulama işlemleri ile bilgilere sahip olabilir. Ayrıca Alo 182 hattını arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorular cevaplandıktan sonra ileriye dönük randevu hakkında bilgileri almak mümkündür.
Akıllı cihazınızdan MHRS Mobile giriş yaptıktan sonra açılan ekranda randevu geçmişini seçerek aldığınız randevuları görebilirsiniz. ALO 182 çağrı merkezini arayarak bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde ileriye dönük randevularınız hakkında bilgi alabilme imkanınız da bulunmaktadır.
Mobil uygulama, Web ve Alo182 Randevu hattından istediğiniz hekime anında randevu alabilirsiniz.
http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi"kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basmak sureti ile randevunuzu iptal edebilirsiniz.
Kimlik No ve e-Devlet Şifresini girdikten sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayın. Ardından yine açılan sayfanın en altında bulunan “Uygulamaya Git” butonuna tıklayın. Açılan sayfada MHRS randevularınız ile ilgili her şeyi sorgulayabilir, randevu geçmişinizi görüntüleyebilir ve yeni randevu alabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
MHRS Tahlil Sonucu Sorgulama İşlemi Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde giriş yaptıktan sonra, hangi hastanede tahlil yaptırdıysanız o hastaneyi seçerek, hastanenin ilgili tahlil sonuçları sayfasında size verilmiş olan randevu sonuç bilgileriniz ile sisteme tekrar giriş yaparak tahlil sonucunuzu öğrenebilirsiniz.
Randevu Durum Bilgisi (RDB) = Aynı gün geldi-gelmedi bilgisi gönderilen randevu sayısı / Alınan Toplam Randevu Sayısı formülü ile hesaplanır. Randevu Saatine Uyum (RSU): Muayene saati ile randevu saati arasındaki farktır. muayene cetvellerine açılan randevu kapasitesi sayısına oranı takip edilir.
Akşam'dan Doruk Çakar'ın haberine göre hazırlıkları süren çalışmada ultrason tetkiki için en fazla 3 gün, MR için en fazla 10 gün sonrasına randevu verilmesi planlanıyor. Bilgisayarlı tomografi ve EEG çektirmek isteyen hastalar verilecek randevu süresi de 10 günü aşmayacak.
Sağlık Bakanlığınca başlatılan uygulamayla, Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aldıkları randevuya gitmeyen ve bunu iptal etmeyenler, 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacak.
Doktor randevusuna gidemeyen vatandaşlar, birkaç saniye içerisinde MHRS üzerinden randevu iptali yapabiliyor. Sisteme erişimi olmayan vatandaşlar, randevu alma veya iptal etme işlemlerini 182'yi arayarak da yapabilir.
İNTERNET ÜZERİNDEN ONLİNE RANDEVU
Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerden randevu almak isteyen hastalar, MHRS'nin resmi internet adresi olan "www.hastanerandevu.gov.tr" adresinden gerekli adımları uygulayarak kolayca randevu alabilirler.
Emar görüntülenmesine tıbbın bütün alanları ihtiyaç duyar. Fakat Emar tetkikine en fazla ihtiyaç duyan tıp dalları; kas-iskelet sistemi sorunları ile uğraşan Ortopedi ve Travmatoloji, beyin omurilik sistemi hastalıkları ile uğraşan Nöroloji ve Beyin Cerrahisidir.
182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
E-Nabız sistemine giriş yaptıktan sonra size oluşturulmuş özel profil sayfasında yer alan "Randevu" bölümünden istediğiniz hastanelere ulaşarak online randevu alabiliyorsunuz. İstediğiniz hastanenin yanında hangi hekime muayene olmak istiyorsanız onu da seçebiliyorsunuz.
İNTERNETTEN EMAR SONUCU ÖĞRENME
Yaptırmış olduğunuz işlemin ardından emar sonucunuzu öğrenmek için e-Nabız sistemine giriş sağlamanız gerekmektedir. E-nabız sayfasına giriş yapmak için T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır.
Emar (MR) yani Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG), vücutta ayrıntılı resimler oluşturmak için güçlü mıknatıslar, radyo dalgaları ve bilgisayarın kullanıldığı bir testtir. Emar sıklıkla hastalıkları teşhis etmek veya tedaviye verilen yanıtı takip etmek için kullanılır.
Hasta çekim bittikten sonra aynı gün evine gidebilir. Bu sırada radyoloji uzmanı çekim ile ilgili analiz ve rapor hazırlar ve ilaçlı MR'ı talep eden doktordan birkaç gün sonrası için randevu alınmasını ister. İlaçlı MR'dan sonra bir süre gözlem altında kalınır.
Hasta, çeşitli sebeplerle randevusuna gidemediğinde de aynı ücreti ödemek zorunda.
UNUTULAN RANDEVULARA NASIL BİR İŞLEM UYGULANIR? Herhangi bir nedenle almış olduğunuz randevunuza gidememeniz durumunda muayene katkı payı ödemezsiniz.
Emar çekileceği bölgeye ve emar işlemini yapacak olan hastanenin kalitesine bağlı olarak emar işleminin fiyatlandırılmasının 250 TL ile 2500 TL arasında değişiklik gösterebileceğini söyleyebiliriz.
Özel hastane tahlil ücretlerinin ne olduğu, yanıtı merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Özel hastane kan tahlili ücreti 50 TL ile 200 TL arasında değişmektedir. İdrar tahlili 50 TL ile 100 TL arasında değişirken özel hastanede mr ücreti ise 300 TL ile 700 TL arasındadır.
Emar sonuçları çıkma süresi 1 gün ile 3 gün arasında değişebilir.
MHRS sistemine giriş yapan kullanıcılar Randevu geçmişi kısmına girmelidir. MHRS sistemine girmek için ise TC kimlik numarası ve MHRS şifresine ihtiyaç duyulmaktadır. Sisteme giren kullanıcılar randevular kısmında ileriye dönük randevularını görebilmektedir.
Sağlık Bakanlığı, hastane randevularına gitmeyenler için harekete geçti. Artık randevusuna sadık kalmayanlara yaptırım uygulanacak. Randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacak. Bu yaptırımla karşılaşmamak için hastalar randevu saatine kadar iptal işlemi yapabilecek.
Conversation. En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir. Tüm kanallardan saat 10.00'dan sonra yeni gün randevularını kontrol edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri