Düdüklüde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Sonra mısırları dizelim, bir kaşık da şekeri ekleyelim. Üstünü geçecek kadar su koyup düdüklümüzü kapatalım. Kaynamaya başlayınca düdüğü kapatıp 20 dakika pişirelim.
Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Genel olarak mısır düdüklüde pişirildiği zaman ortalama 25 dakika içerisinde pişmektedir.
Zaman tasarrufu sağlayan düdüklü tencere pişirme süreleri mısır haşlarken de sonuca hızlıca ulaşmanıza yardımcı olur. Taneli mısır orta ateşte 15 dakikada, İkiye bölünmüş mısır düdüklü tencerede 25 dakikada pişmektedir.
Mısır yavaş yavaş pişerse çok lezzetli oluyor. Eğer kart mısıra denk gelmediyseniz 1.5 saatte pişiyor. Emin olmak için mısır tanelerine çatal batırıyorum. Pişmişse çatal mısır tanelerine delik açıyor.
İlgili 27 soru bulundu
Mısırlarınızı tencereye sığacak şekilde bütün olarak veya bölerek düdüklü tencerenin içine yerleştirin. Tencereye mısırların üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Mısırların üzerini mısır yaprakları ile tamamen örtün. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. 30-60 dakika kadar pişmek üzere ocağa alın.
Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
Düdüklü tencereniz 1. kademede 0,5 bar, 2.'de 0,6 bar, 3.'te 0,7 bar basınçla pişirme yapar, oluşan fazla basınç pişirme ventilinden dışarı atılır. Herhangi bir nedenle pişirme ventili tıkanırsa tencere içindeki basınç 1,4 bar'a ulaştığında emniyet ventili devreye girerek fazla basıncı boşaltır.
“Düdüklüye sıcak su konur mu?” sorusunun cevabı da evet olmaktadır.
Ayrıca kaynatırken mısıra tuz eklenmez mısırı sertleştirir. O yüzden mısıra tuz piştikten sonra yerken atılır. Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır.
Sonra mısırları dizelim, bir kaşık da şekeri ekleyelim. Üstünü geçecek kadar su koyup düdüklümüzü kapatalım. Kaynamaya başlayınca düdüğü kapatıp 20 dakika pişirelim. Eğer pişmemişse mısırımız taze ve süt olmayabilir.
mısır patlatmak için düdüklü tencere de harika bir yöntem. Biraz sıvı yağ ve tuz ekleyerek düdüklü tencere mısır patlatabilirsiniz. Normal fırını orta sıcaklığa ayarlayarak ısıya dayanıklı bir kap ve üzerine folyo ile kolay bir şekilde mısır patlatma keyfi yaşayabilirsiniz.
Mısır haşlama düdüklü tencerede suyu kaynamaya başladıktan sonra (ya da düdüğü ötmeye başladıktan sonra) genellikle 30 dakikadır.
Mısırın sütlü olup olmadığını anlamak için elinize almanız gerekir. Eğer elinize aldığınız mısır, ağırsa sütlü ve taze bir mısırdır. Ancak mısırlar hafifse bu bayat ve sütsüz bir mısır olduğunu gösterir. İyi bir mısır almak için püsküllerine de bakmak gerekir.
Sütle haşladığınız durumlarda da yumuşacık mısırlar elde etmiş olacaksınız. ''Sütte mısır nasıl haşlanır?'' merak edenleri de şöyle alalım: Mısır Haşlarken Neden İçine Süt Koymalısınız? Sütle pişen mısırların hem pişme süreleri kısalıyor hem de dokuları yumuşacık oluyor.
Mısırlarımızı soyup yıkıyoruz. Düdüklü tencereye koyup üzerine geçecek kadar su koyuyoruz ve üzerine dilediğiniz gibi tuz veya şeker serpiyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Kaynayınca orta ateşte 15-20 kaynatıyoruz. Afiyetler olsun.
Normal bir tencerede yaklaşık 1 saatte pişirdiğiniz yemeği düdüklü tencere ile ortalama 15-20 dakikada pişirebilirsiniz. Ayrıca pişirme süresince kapak kapalı kaldığından yemek kokusu etrafa yayılmaz.
İstediğiniz sürede pişen yemeğinizi düdüklü tencereden almak için ocağın altını kapatın. Kapağı açmak için sakın acele etmeyin; çünkü tencere içinde hala hava var ve fokur fokur yemek kaynamakta. Ortalama 20 dakika kadar bekledikten sonra düdüğü yavaş yavaş kaldırın.
Otomatik düdüklü tencerelerde, düdük kendiliğinden inmektedir. Fakat daha önce bahsettiğimiz gibi düdüğü elinizle ayarlıyorsanız, çaldıktan 1 dakika sonra indirin. Düdüklü tencereden ses çıkmaya başladığında hava çıkmaya devam eder. Bu nedenle 60 saniye beklemek, daha güvenli sonuç almanızı sağlar.
Düdüklü tencereniz 1. kademede 0,5 bar, 2.'de 0,6 bar, 3.'te 0,7 bar basınçla pişirme yapar, oluşan fazla basınç pişirme ventilinden dışarı atılır. Herhangi bir nedenle pişirme ventili tıkanırsa tencere içindeki basınç 1,4 bar'a ulaştığında emniyet ventili devreye girerek fazla basıncı boşaltır.
Düdüklü tencere aşırı şekilde doldurulmamalıdır. İçinde basınç oluşacağından buhar için boşluk gerekir. Bu sebeple içindeki maksimum çizginin üzerine çıkılmamalıdır. Düdüklü tencere içindeki gıda suyunu fazla çekerse patlar.
Eski model tencerelerde tencerenin düdük kısmı elle ayarlanmaktadır. Hava çıkışının doğru bir şekilde gerçekleşmesi için tencerenin kapağı kapatıldıktan sonra düdüğün mutlaka dik konuma getirilmesi gerekmektedir. Yeni model düdüklü tencere kullanımı esnasında ise bu durum otomatik olarak gerçekleştirilmektedir.
Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar, kaynamaya başlayınca orta ateşte tam yarım saat pişiriyoruz.
Tencereye 3 litre soğuk su, mısır ve aroma versin diye birkaç kabuk konulacak ve kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak.
Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var. Süt sayesinde mısırlarınızın tadı güzelleşiyor, daha yumuşacık oluyor ve daha hızlı bir şekilde pişiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri