Akşamdan soğuk suyun içinde bekletiyoruz, ertesi gün aynı nohut yada fasulye haşlar gibi pişiriyoruz . Mısır taneleri patlayıp açılana kadar pişecek. Pişmesine yakın içine tuz atıp pişirmeye devam ediyoruz.Süzüp soğumadan tereyağı ile karıştırılarak sıcak sıcak servis edip kaşık kaşık yiyoruz.
Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kuru mısır nasıl yumuşar? Ayrıca kaynatırken mısıra tuz eklenmez mısırı sertleştirir. O yüzden mısıra tuz piştikten sonra yerken atılır. Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır. Mısırı kabukları ile pişirmek mısıra aroma verip daha da lezzetli bir hale getirecektir.
İlgili 31 soru bulundu
Mısırın haşlama suyuna bir bardak süt ekleyerek mısıra daha sütlü bir lezzet kazandırabilirsiniz. Mısır pişirmenin en dikkat gerektiren yöntemlerinden biri de közlemektir. Közlenmeye başlanan mısırlar yaklaşık 10 dakikada pişer; ancak 2 dakikada bir çevirerek mısırların yanmasını önlemeniz gerekir.
Tencereye 3 litre soğuk su, mısır ve aroma versin diye birkaç kabuk konulacak ve kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak.
Düdüklü tenceredeki tadı biraz yavan geldiği için ben normal tencerede haşlıyorum. Yıkadığım mısırları tencereye alıp üzerine bol su dolduruyorum. Eğer yaprakları varsa onları da tencereye atıyorum. Güzel bir aroma veriyor.
Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var. Süt sayesinde mısırlarınızın tadı güzelleşiyor, daha yumuşacık oluyor ve daha hızlı bir şekilde pişiyor.
Mısırın sütlü olup olmadığını anlamak için elinize almanız gerekir. Eğer elinize aldığınız mısır, ağırsa sütlü ve taze bir mısırdır. Ancak mısırlar hafifse bu bayat ve sütsüz bir mısır olduğunu gösterir. İyi bir mısır almak için püsküllerine de bakmak gerekir.
Zira sağladığı özellikler ile beraber en fazla 30 dakika içerisinde mısır haşlanır ve pişer. Fakat yine de normal tencere içerisinde pişirmek isteniyorsa o zaman birkaç saati göze almak gerekir. Çünkü bir mısır normal bir tencere içerisinde yaklaşık 3 veya 4 saat içerisinde pişer.
Düdüklü tencerede haşlama yapmak daha hızlı ve kolay bir tercihtir. Düdüklü tencere de mısır yirmi beş dakikada haşlanır. Normal tencerede mısır haşlamak için en az iki, üç saate ihtiyaç vardır.
Bunun için mısırı ayıklayın ve orta ateşte bir miktar kaynatın. Çok fazla pişmemesine dikkat edin aksi halde dondurucudan çıktığında ezilebilir. Haşlanan mısırları soğuk sudan geçirip suyunu güzelce süzün. Suyu tamamen süzülen mısırları saklama kabına ya da dondurucu poşetlerine dilediğiniz miktarda ekleyin.
1 koçan (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 orta bardak (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 büyük bardak (200 gr) haşlanmış mısır 192 kcal.
1 bardak sütünüzü ve 2 lt kaynamış suyunuzu ekleyin ve kaynatın. Tencereniz kaynayınca ocağınızın altını kısıp düşük ayara getirin ve mısırlarınızı en az 4 saat kaynatın 5 saat bile kaynatabilirsiniz. Suyu eksilirse kaynamış su ekleyebilirsiniz. Soğuk su eklemeyin.
Bütün olarak haşlayın. İster tanelerine ayırın, ister bütün dolarak buzdolabı poşetine koyun. Buzdolabında saklama ömrü çok kısa olan mısırın çabuk tüketilmesi gerekir. Mısırları ister bütün ister ayıklanmış olarak, hava almayacak şekilde buzdolabı poşetine yerleştirin.
Tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su doldurun . İçine yarım çay bardağı süt ilave edin . Kapağını kapatıp ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın. 30 ile 45 dakika arası pişecektir .
İşte mısırın sağlığımıza olan zararları;
Yan etkileri oluşabilir. - Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur. - Lif bakımından zengin olan mısır, aşırı tüketildiğinde mide sorunlarına yol açar.
Mısırınız yeterince taze ve lezzeti de güzelse şeker atmanıza hiç gerek yok. Mısırlarınız bu şekilde haşlandıktan sonra koçanlarıyla beraber sudan alıp üzerlerine tereyağı, tuz gezdirebilirsiniz. Aromatik bir yağ yapabilir ya da haşladıktan sonra ızgara tavasında hafif izlendirerek de tüketebilirsiniz.
Ocak üzerinde tencerede ya da tavada mısır patlatmak için mutlaka ince tabanlı tencere ve tavalar tercih etmelisiniz. Çünkü kalın tabanlı tencereler geç ısınıp geç soğuduğundan patlattığınız mısırların yanmasına neden olacaklardır.
Tuzun eklenme zamanı da en önemli püf noktayı oluşturur. Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz.
Mısır bitkisi hasat zamanı geldiğinde bitkinin sap, yaprak ve tablaları tamamen kuruyup kahverengileşir. Danelik ürün için mısırda hasat zamanının geldiği koçan kavuzlarının kuruyup, danenin sertleşip normal görünen rengini alması, danenin sömeğe bağlandığı yerde siyah noktanın oluşması ile anlaşılır.
Pişen mısırların suyu süzülür. Soğuduktan sonra varsa mısır taneleyicisi ile yoksa bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde tanelere ayrılır. Ardından buzdolabı poşetine koyularak derin dondurucuya atılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri