Haftada 2 kez ara öğün olarak bir bardak haşlanmış mısır tercih edebilirsiniz. Bazı zamanlarda ise yağsız ve tuzsuz olarak patlattığınız mısırı da tüketmenizde bir sakınca yok.
Patlamış mısır, özellikle kış akşamlarında tüketilen bir besindir. Yağsız ve tuzsuz tüketildiği sürece 1 su bardağı haşlanmış mısırı 1 porsiyon meyve hakkınız yerine tüketebilirsiniz. Kadınların günlük 2 porsiyon, erkeklerin ise 3 porsiyon meyve tüketimi yeterlidir.
1 koçan (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 orta bardak (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 büyük bardak (200 gr) haşlanmış mısır 192 kcal.
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
Yüksek lifli yapısıyla dikkat çeken haşlanmış mısır koçan biçiminde ya da taneli olarak tüketilebilir. Genellikle süt mısır olarak haşlanan bu tahıl aynı zamanda suyuyla da fayda sağlayabiliyor. Başta görme işlevleri için destekleyici olan mısır bağışıklık sistemini korumasıyla da biliniyor.
İlgili 26 soru bulundu
Patlatılarak, haşlanarak ya da közlenerek tüketilebilir. Mutfakların yanında bir sokak lezzeti olarak da öne çıkan mısır, hem tek başına hem de başka bir yemeğin içinde tane tane karşımıza çıkabilir. Mısır unu ve mısır yağı da sıklıkla sofralarda boy gösterir.
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
Sağlıklı yöntemlerle pişirildiğinde ve ölçüsü kaçırılmadığı müddet diyette mısır tüketmenin kilo aldırıcı bir etkisinin olmadığı gibi zayıflamaya yardımcı olduğu da bilinmektedir. Bol lifli yapısı nedeniyle aç hissettirmeyen mısır, diyet listelerinde ara öğün yerine geçebilir.
Bolca A vitamini ve demir içerdiği bilinmektedir. Ortalama büyüklükteki yaklaşık 100 gram haşlanmış bir mısır 96 kaloridir.
Orta boy 1 kase patlamış mısır kaç kalori sorunuza yanıtımız: 62 kalori. 60 gramlık porsiyon patlamış mısır 246 kalori. Koca bir tabak dolusu patlamış mısır 369 kalori olacaktır. 100 gr patlamış mısır kaç kalori derseniz 410 kalori olduğunu ifade edebiliriz.
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
Mısır, lezzetinin yanı sıra yüksek lif ve içerdiği vitaminler sayesinde oldukça faydalıdır. Potasyum deposu olan mısır, kalsiyum, demir, protein, sodyum B-6 ve B12 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Meksika ve Orta Amerika kökenli bir bitki olan mısır, bir tahıl ürünüdür.
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi aynı zamanda sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını da korur. Bir bardak mısır ortalama 29 gram karbonhidrat sağlar. Bu özelliğinden dolayı, enerji depolamak için sporcular tarafından yaygın olarak tüketilmektedir.
Mısır, toprak ısısının 10 derece olduğu aylarda ekilir ve 10 gün sonra çimlenmeye başlar. Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında hasat edilir. Yani mısır, yaz sonu ve sonbahar başında yetişen bir besindir.
Pişmiş mısırın 100 gramında 96 kalori bulunmaktadır. Pişmiş mısırın 1 kavanozu (200 gr) 192 kalori, 1 çorba kaşığı (10 gr) 10 kaloridir.
Haşlanmış, konserve, soslu ve kavrulmuş mısır zevkle tüketilen yiyeceklerdir. Mısırın içerisinde bol miktarda nişasta olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı mısır yiyen yetişkinlerde gaz olması muhtemeldir. Çünkü mısırın tüketimi sırasında bağırsaklarda hareketlenme olur ve bu durum gaz olmasına neden olur.
Haşlanmış mısır tüketimi, kan şekerini yükseltmektedir. Bu sebeple haşlanmış mısırın fazla tüketimi diyabet hastalarına oldukça rahatsızlık verebilmektedir.
1 su bardağı haşlanmış mısır 192 kalori (200 gr.)
Mısır ekmek yerine geçtiği için yüksek oranda karbonhidrat içerir. Bu oran kısa vadede enerji sağlarken, vitamin ve mineral içeriği sayesinde de uzun vadede enerji arttırma özelliği taşır. Yani enerji depolamak isteyen sporcular bolca mısır tüketebilirler.
Mısır yedikten sonra su içmek şiddetli karın ağrısına ve şişkinliğe neden olur, aynı zamanda sindirim sistemi ciddi anlamda yavaşlar. Bunun nedeni ise mısırın karmaşık karbonhidrat ve nişasta içermesidir. Bu içeriğe sahip bir besin üzerine su içmek, midede gaz salımı yaratır. Bu da beraberinde mide ağrısı getirir.
Mısır yüksek oranda karbonhidrat içeriğiyle kısa vadede, vitamin ve mineral içeriğiyle de uzun vadede enerjiyi artırır. Bu özelliğinden dolayı, enerji depolamak isteyen sporcular mısırı çokça tüketiyorlar. Özellikle antrenmandan 1 -2 saat öncesinde ya da antrenmandan yarım saat sonra 100 gram mısır enerji verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri