Yoğurma kabımıza ilk olarak unumuzu, Mısır unu koyup ortasını havuz şeklinde açıp içine yumurtamızı yoğurdumuzu ve sıvı yağımızı ekleyip hafif karıştırdıktan sonra kabartma tozu şeker ve tuzu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurumuz elimizden kopana kadar azar azar ılık su ekleyip yoğurma işlemimizi tamamlayalım.
Mısır unu - Artvin
Mısırın öğütülmesiyle elde edilen ince toza verilen addır. Bazı Kullanım Alanları: Ekmek yapımında kullanılır. Başka tür unlarla karıştırılıp hamur işi yapımında kullanılır. Dolgu macunu, yapıştırıcı olarak kullanılır.
Yumurtayı bir kaseye kırıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Mısır ununu ekleyip karıştırıyoruz. 1 fiske karbonat ekliyoruz. Kaşar peyniri rendesini ve tuzunu ilave edip az yağlanmış ve ısınmış tavaya döküyoruz.
İlgili 32 soru bulundu
Unu koyalım mısır ününü koyalım. Sırasıyla baharatladığımız göğüsleri ilk yumurtaya batıralım sonra una sonra mısır ununa batırıp. Kızdırdığımız kızgın sıvı yağ da kızartalım. Sıcak yada ılık servis yapalım afiyet olsun.
Başka bir tabağa mısır unu, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber ve kekik konulur karıştırılır. Daha sonra hazırlanmış tavuklar harca bulanır. Tavaya yağ konur ve yağ kızınca tavuklar konur ve kızartılmaya başlanır.
İlk olarak patatesler soyulur, yıkanır, doğranır büyük bir kaseye konur. Tekrar ayrı bir borcam da mısır unu, kırmızı biber, kimyon, karabiber, kekik konur karıştırılır. Ardından doğranan patatesler mısır unlu karışımla harmanlanır ve kızgın yağda kızartılır.
Her tarafı pişmiş, nefis bir köfte elde edersiniz. İçine eklenen mısır unu ve nişasta ise dış kabuğunu hafif çıtırlaştırır ve mısır unu harika bir renk ve tat verir. İçine mutlaka maydanoz ilave edin. Yumurtanın akını kullanmayın sadece sarısı ilave edilecek.
Kavrulmuş Mısır Unu: Mısır ununu nemden korumak için kavurarak öğütülmesi ile elde edilmiş nefis kokuya sahip yöresel Artvin ürünüdür. Özellikle Kuymak yapımında kullanılan ve kavrulmuş olmasından dolayı çabucak hazırlayabileceğiniz bir üründür.
Buğday unu ya da beyaz un yerine kullanılabilir ve sağlık için de tercih edilebilir. Vegan beslenme çeşidinde protein ihtiyacını karşılamak için mısır unu tüketilebilir. Protein için güçlü bir alternatif olan mısır unu ile günlük protein ihtiyacı karşılanabilir.
Mısır unu da vücudu toksinlerden arındırmak için iyi bir seçenektir. Mısır unu, içeriğindeki faydalı vitaminler sayesinde antioksidan görevini görerek vücudun temizlenmesine yardımcı olur. Mısır unu, cilt için faydalı olan birçok vitamini bünyesinde barındırır.
Faydalı Bilgiler: Mısır Ekmeğinin İçinde Ne Var? Mısır ekmeği hamuru için mısır unu, beyaz un, yoğurt, kabartma tozu ve su kullanmanız yeterlidir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirdiğinizde yumuşacık ve lezzeti tam yerinde olacak.
Mısır unu bozulur mu sorusu bir diğer merak edilen konudur. Mısır unu uygun saklama kabında 12 aya kadar bozulmadan durabilir.
Mısır Unuyla Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağını eritip unu koyun bir iki karıştırın şehriyesini de koyup biraz kavurun köpük köpük olunca suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın başka bir kasede yumurta ve yoğurdu karıştırın. Çorba kaynayınca iki kepçe alıp yoğurtlu karışımla karıştırıyoruz ılıması için.
Kıymaya mısır unu ve baharatları ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Bir tabağa mısır unu koyulur, Yuvarlanan köfteleri mısır ununa bulayın tavaya yağ koyup kızartılır. Afiyet Olsun.
Ekmek içi yerine köfteye mısır unu da koyabilirsiniz. Tavada iki kaşık mısır ununu yağsız olarak kavurup soğutarak kıymaya ilave edebilirsiniz. Kuru ekmek içi yerine en çok kullanılan alternatif ise galeta unu. Bir fincan galeta unu, yarım kilogram kıyma için yeterli olacaktır.
Fırın Mısır Unu (500 Gr) Taş fırınlarda kurutulan mısırların su değirmeninde öğütülmesi ile olur. Rengi koyu sarıdır.
Tanelere ayrılan mısırlar değirmenlere götürülür ve iyice öğütüldükten sonra un halini alırlar. Başta ekmek ve hamur işleri olmak üzere tercihe göre birçok gıdada kullanılabilen mısır unu, üretim aşamasındaki etmenlere göre değişebilmekle birlikte genellikle açık sarı renkte, ince, yumuşak yapıda ve kokusuzdur.
Mısır unu kurutulmuş mısır tanelerinin öğütülmesiyle elde edilir. Yumuşak, ince, bej rengi, pudra görünümüne sahip kokusuz ve yumuşak bir tadı vardır.
Zeytinyağında mısır ununu ve unu kısık ateşte iyice kavurun. İyice kavurduktan sonra, tavuk suyunu da katın ve çırpıcıyla hızlıca çırpın. Sarımsağı, sıcak suyu ve didilmiş tavuk etini atıp karıştırın. Çorbayı ara ara karıştırarak, kısık ateşte pişirin.
Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı hastalık direncini arttırır. İçerisinde tavuk suyu kullanıldığı için, protein değeri de yüksektir.
Buladığınız tavuk etlerini geniş bir tabak üzerine alın. Geniş bir tencereyi ocak üzerine alıp, içine 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ dökün. Isınan yağın üzerine mısır unlu tavuk pirzolaları güzelce dizin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta kısık ateş üzerinde tavuk etlerinin alt tarafları kızarana kadar pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri