Mısır unu da vücudu toksinlerden arındırmak için iyi bir seçenektir. Mısır unu, içeriğindeki faydalı vitaminler sayesinde antioksidan görevini görerek vücudun temizlenmesine yardımcı olur. Mısır unu, cilt için faydalı olan birçok vitamini bünyesinde barındırır.
Mısır ekmeği karbonhidrat ağırlıklı olup spor yapanlar için iyi bir enerji kaynağıdır. Ayrıca magnezyum içermesi sebebiyle de bağırsaklara son derece de faydası bulunmaktadır. Özellikle bağırsak hastalıklarının giderilmesi için mısır ekmeği tüketimi önerilmektedir.
Mısır unu doğal olduğu için genel olarak herhangi bir zarar teşkil etmez. Fakat elbette her türlü besin kaynağı da olduğu gibi, mısır ununu yoğun şekilde kullanmak birtakım problemler meydana getirebilmektedir. Özellikle kan şekerini yükselttiği için diyabet hastalarının çok fazla kullanmaması gerekir.
Mısır unu - Artvin
Mısırın öğütülmesiyle elde edilen ince toza verilen addır. Bazı Kullanım Alanları: Ekmek yapımında kullanılır. Başka tür unlarla karıştırılıp hamur işi yapımında kullanılır. Dolgu macunu, yapıştırıcı olarak kullanılır.
Mısır unu tükettiğiniz takdirde, kabızlık probleminden kurtulma şansınız olur. Sindirim sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olarak çoğu mide ve bağırsak rahatsızlığından korunmanızı sağlayabilir.
İlgili 26 soru bulundu
– Kan şekerini yüklettiği için diyabet hastalarının tüketmemesi gereken bir yiyecektir. – Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur.
Aynı zamanda aşırı tüketilen mısır unu bağırsaklarda gaz problemi meydana getirebiliyor. Lif bakımından yüksek olduğu için yine fazla kullanmak bazı mide sorunları oluşturabilir.
Mısır unu da vücudu toksinlerden arındırmak için iyi bir seçenektir. Mısır unu, içeriğindeki faydalı vitaminler sayesinde antioksidan görevini görerek vücudun temizlenmesine yardımcı olur. Mısır unu, cilt için faydalı olan birçok vitamini bünyesinde barındırır.
Sorunun özüne bakıldığı zaman mısır unu, kalori aldıran ancak yeterli ve dengeli bir şekilde tüketildiği zaman vücutta büyük bir değişim ortaya çıkarmayacak olan bir besin olarak bilinir. Bunların yanı sıra mısır unu, oldukça faydalı ve vücut için de tüketilmesi önerilen besinler arasında yer alır.
- Sindirim sistemi sağlığı için hayati önem taşıyan mısır unu kilo vermek isteyenler içinde etkili bir besin kaynağıdır. - Kabızlık sorununa çok iyi gelen mısır unu bağırsak hareketlerini hızlandırır ve basur sorunlarının çözülmesine yardımcı olur.
Mısır ununda fosfor, demir, B2, protein ve A vitaminleri vardır. Diğer unlara göre lif oranı yüksek olması da tok tutmasını sağlar. Aynı zamanda sindirim sistemine de yardımcı olarak bağırsak hareketlerini düzenler.
Protein de barındırdığı için kas artışına destek olur. Diyet kahvaltılarında ya da ara öğünlerde ince bir dilim mısır ekmeği tüketmenizde herhangi bir sakınca yoktur; fakat ölçü dışına çıktığınızda, mısır ekmeği size kilo aldıran bir besin olarak yansıyacaktır.
Zengin besin içeriğiyle tok tutucu bir gıdadır, zayıflamaya yardımcı olur. Bol miktarda protein ve karbonhidrat ihtiva eder. Adından da anlaşılacağı üzere bu ekmek mısır unu ile yapılır. Mısır unu çok sağlıklıdır, kolesterolün yükselmesine sebep olmaz, saç ve cilt sağlığını olumlu etkiler.
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz. Kilo vermeye yardımcıdır.
Tam Buğday Ekmeği:
Tokluk hissi verir. Kan şekerini hızlı yükseltmez. Şeker hastalığını kontrol altında tutmaya, kan basıncının ve kolesterolün yükselmesini önlemeye, bağırsakları rahatlatıp kabızlığı gidermeye, kalın bağırsak kanseri riskini azaltmaya ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
Buğdayın her bir kısmının kullanılarak hazırlandığı tam buğday ekmeği, beyaz ekmekle kıyaslandığında sağlık dostu ekmek olarak ilgileri üzerine toplar. Tam buğday ekmeğinin B vitamini, diyet lifleri ve pek çok vitaminler açısından zengin oluşu diyet besini olmasını sağlıyor.
Ağızda dağılan kıyır kıyır mısır unlu poğaçayı dilerseniz dereotlu da yapabilirsiniz. Mısır unlu poğaçanızın iç harcını kaşarlı, patatesli ya da farklı iç harçlarla da hazırlayabilirsiniz. Hamuru, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmalısınız.
Tabii kuymağı da unutmamak lazım, içine tel peynir ve tereyağı koyulan ve kahvaltılarda tüketilen bu yemekte de mısır unu olmazsa olmazdır. Bunlara ek olarak mısır unu ile çorba, hatta kek, pasta gibi şekerli hamur işleri de rahatlıkla yapılabilir. Tek yapmanız gereken buğday unu yerine mısır ununu kullanmaktır.
2. Mısır Ununda Gluten Var mı? Mısır unu, mısır tanelerinin kurutulduktan sonra öğütülerek ince bir toz haline getirilmesi yoluyla üretiliyor. Dolayısıyla bu ürün, katkısız haliyle gluten içermiyor.
İçerisinde bulunan yoğun miktarda A vitamini sayesinde ciltteki toksinleri atan mısır unu, zararlı UV ışınlarına karşı da ciltte kalkan oluşturur. Güçlü bir ağartıcı özelliği olan mısır unu, koltuk altı kararması gibi bölgelerinde beyazlamasına olanak sağlar.
Bir koçan haşlanmış mısırda 21 gram karbonhidrat vardır. Bu yaklaşık 1,5 dilim ekmekte bulunan karbonhidrata denktir. Mısırdaki posa miktarı çok olsa da karbonhidratın asıl kaynağı nişasta olduğu için kan şekerine hızlı dönüşüyor.
Mısır unu, Mısırın öğütülmesiyle elde edilen ince toza verilen addır.
Mısır anasonu, gastrite iyi gelen doğal bir asit karşıtı yiyecektir. Mide mukus zarındaki asit ve asit fazlalığını gidermeye yardımcı olur ve rahatlama sağlar. Hazımsızlık, mide bulantısı ve şişkinliğe iyi gelir.
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
Aynı zamanda mısır haşlaması suyu, sindirim sistemini temizler. Bağırsak parazitlerini azaltır. Mide asidini dengeleyerek, ülser ve reflü gibi hastalıkları önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri