Milli Savunma Üniversitesi Harp Okullarına kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokulları'na sadece erkek öğrenci alınır.
MSÜ ASKERİ ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? Gerekli koşul ve şartlar üzerinden Milli Savunma Üniversitesine askeri öğrenci olarak girmek mümkün. Bu kapsamda aşamalı ve sıralı bir şekilde koşullar yerine getirilir. Harp okulları için kadın ve erkek, Astsubay yüksekokulları için ise erkek öğrenci alımı gerçekleşir.
Sınava katılmak için yaş sınırlaması var. Harp Okulları için gün ve aya bakılmaksızın en fazla 20 yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu) şartı bulunuyor. Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına alınacak.
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) eşit ağırlık bölümleri arasında en düşük taban puanı Erkek KHO Bölümü ile 313,94375, en yüksek taban puanı ise Kadın KHO Bölümü ile 379,29266 şeklinde açıklanmaktadır.
* Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Erkek ve kadın adayların astsubay olabilmeleri birbirine çok yakın şartlara bağlanmış olsa da birkaç unsur farklılık göstermektedir. Örnek vermek gerekirse, Astsubay Meslek Yüksekokulu'na girişte asgari boy kriteri erkeklerde 1.64 cm iken kadınlarda bu, 1.58 cm olarak belirlenmiştir.
Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu'na sadece erkek adaylar başvuru yapabilirler.
1) Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. bölümü uygulanır.
Başarılı olan öğrenciler eğitim öğretim görmüş olduğu programa ait ön lisans diploması, astsubay diploması ve yurt dışında geçerliliği olan bir diploma eki ile birlikte astsubay çavuş olarak mezun edilmekte ve sınıf okulu eğitimi sonrasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı birliklerine atamaları yapılmaktadır.
YKS-TYT ve YKS-AYT oturumlarına katılmak zorunlu mudur? ile YKS-AYT oturumlarına katılmak zorunludur.
Milli Savunma Üniversitesi Harp Okullarına kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokulları'na sadece erkek öğrenci alınır.
"Kara Harp Okuluna hazırlık sınıfına 1000, birinci sınıfa 1000 olmak üzere toplam 2 bin öğrenci alınacak, belirlenen ihtiyaç doğrultusunda bunun 32'si kız öğrenci olacak. Deniz Harp Okulu hazırlık sınıfına 319, birinci sınıfa 286 olmak üzere toplam 605 öğrenci alınacak, kız öğrenci kontenjanımız da 16 olacak.
Kadın adaylar yalnızca Kara Harp Okuluna başvurabilir. Harp Okulları/ Asb.Meslek Yüksekokullarına başvurabilmek için yaş şartı nedir?
Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (1997 ve sonrası doğumlu) olmak gerekir.
Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu'na sadece erkek adaylar başvuru yapabilirler.
a) Akciğer grafisi, direkt üriner sistem grafisi. b) HBsAg, Anti-HCV, Anti-HIV. c) Tam kan sayımı ve sedimantasyon. ç) Tam idrar muayenesi. d) Kanda üre ve kreatinin, AST, ALT, ALP, LDH, GGT, bilirubinler, TSH, total kolesterol, trigliserit.
Milli Savunma Üniversitesi. Deniz Harp Okulunun seçkin eğitimini tamamlayan Teğmenler, mezun oldukları gün maaş almaya başlamakta, kendileri ve aile bireyleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağladığı sosyal, sağlık, OYAK üyeliği ve lojman gibi olanaklardan faydalanma hakkına sahip olmaktadır.
Öğrenciler Kara Astsubay Meslek Yüksekokulundan “Astsubay Çavuş” rütbesi ile mezun olmakta, sınıf okullarında aldıkları eğitimden sonra ise Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birlik, karargâh ve kurumlarda ihtisasları ve askeri meslek sınıfları dâhilinde görevler almaktadırlar.
Kara, Deniz, Hava Harb Okulları ile Üniversitelerin muhtelif fakültelerinin ve yüksekokulların birinci sınıflarında Millî Savunma Bakanlığı hesabına okuyan Öğrencilere ve Yedek Subay Okulu öğrencilerine ayda 30 lira, daha yukarı sınıflarda okuyanlara ayda 40 lira harçlık verilir.
1,65 x 1,65 = 2,72. Bu değer önce 19 ile daha sonra 24 ile çarpılarak ideal kilo aralığı tespit edilebilir. Yani 20 yaşında, 1.65 boyunda biri için 51,7-65,2 kilo aralığı ideal kabul edilir. Daha net bir değer için bu iki sonucun ortalaması olan 58,5 kg ideal olarak kabul edilebilir.
Başvuru yapacak adayların bu yaş sınırını geçmemiş olmaları gerekmektedir. Uzmanlık eğitimi gören doktorlar için ilgili yaş sınırı 35 şeklinde belirlenmiştir. TSK'nin boy kilo şartına da uymak gerekir. Kadınlar için 162 cm, erkekler için en az 168 cm olarak belirlenmiştir.
19 yaş altı adaylar için; Erkeklerde, boy alt sınırı 162, üst sınırı 190 santimetredir. Kadınlarda ise boy alt sınırı 149, üst sınırı 190 santimetredir. 19 yaş ve üzerindeki adaylar için; Erkeklerde, boy alt sınırı 164, üst sınırı 210 santimetredir.
Kadın subay olmak için yine yazılı sınav, sağlık kontrolleri, sözlü mülakat ve fiziksel testlere girilmesi gerekir. Kadınlarda boy sınırı 1.62 olarak belirlenmiştir. Boy sınırı yükseltildiğinden dolayı 44 49 arası kiloya sahip olan kadınların başvuru şansı bulunmamaktadır.
Kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, akademik eğitim, staj, kolluk uygulaması safhaları olmak üzere 1 yıl eğitim/öğretim verilmektedir.
Jandarma astsubaylığı için en az lise mezunu olmanız yeterlidir. Lise mezunu olan adaylar YKS'ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) girmektedir. İki oturum şeklinden yapılan bu sınavlar Temel Yeterlilik Testi (TYT) , Alan Yeterlilik Testlerini (AYT) içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri