Muafiyet Sınavı Düzey Belirleme Sınavından B1 seviyesi alan öğrenciler Muafiyet Sınavına girmeye hak kazanır.
- B1 ve üzeri yeterlilik seviyesinde olan öğrenciler 27.09.2022-28.09.2022 tarihlerinde Üniversitede yüz yüze yapılacak olan muafiyet (yeterlilik) sınavına tabii tutulurlar. Hangi gün sınava geleceklerinin randevu bilgisi üniversite tarafından öğrencilere tanımlanmış olan üniversite maili üzerinden iletilecektir.
İngilizce Yeterlilik (Muafiyet) Sınavı, akademik yılın başında yapılan ve üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile daha önceki yıllarda üniversiteye kayıt yaptırmış ancak hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayamamış öğrencilerin İngilizce Hazırlık Programından muaf olmak için girdikleri sınavdır.
İkinci aşamayı da başarıyla tamamlayan öğrenciler bu sınava girebilir. Muafiyet sınavı kaç puan? * %100 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 70 puandır. %30 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 60 puandır.
Yani tüm üniversitelerin muafiyet sınavı farklıdır. Zorluk derecesi de doğal olarak üniversitenin seviyesine göre değişebilir. Öğrencilik hayatınızda İngilizceye karşı ilgili bir öğrenci iseniz muafiyet sınavını kolay bir şekilde geçeceğinizi söyleyebiliriz. Muafiyet sınavını geçmek öğrenci için büyük bir avantajdır.
İlgili 30 soru bulundu
Öğrencilerin İngilizce bilgisi “orta seviyenin biraz üzerinde” ise, akademik yılın başında bu seviyeye yerleştirilirler. Bu seviyeden başlayan öğrencilerin İngilizce Hazırlık Programı'nı bitirebilmesi için Seviye 5 programından başarılı olmaları gerekmektedir.
İngilizce Muafiyet Sınavı, eğitim dili İngilizce olmayan okullarda da yapılıyor. Buradaki amaç, öğrencinin ilk sene Ortak Zorunlu Temel İngilizce dersini alıp almayacağını belirlemek. Eğer öğrenci İngilizce Muafiyet Sınavından yeterli puan alamazsa, zorunlu dersi almak zorunda kalıyor.
Muafiyet sınavına giren ve başarılı olan öğrenciler, Yabancı Dil-I ve Yabancı Dil-II derslerinden muaf tutulurlar. Muaf sayılmış olan bu dersleri öğrenciler yönetmelik gereği dönem içinde tekrar alamazlar, muafiyet sınavından alınan not geçerli kabul edilir.
Öğrencinin muaf olduğu derslerin varsa sayısal değeri ortalama hesaplamalarında değerlendirmeye katılır.
Muafiyet sınavları yılda kaç defa hangi dönemlerde yapılacak? o Muafiyet sınavları yılda bir defa eğitim-öğretim yılı başlamadan önce yapılacaktır.
2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi YDİ 102 Yabancı Dil İngilizce II Dersi Muafiyet Sınavı 11 Mart 2023 Cumartesi günü çevrimiçi (online) olarak e-Ders üzerinden gerçekleştirilecektir.
Ortak Zorunlu Yabancı Dil I ve Ortak Zorunlu Yabancı Dil II Muafiyet Sınavları 13 Ekim 2023 Cuma ÇEVRİM İÇİ (ONLINE) olarak yapılacaktır.
Online Konuşma Sınavı da 100 üzerinden değerlendirilecek olup 75 ve üzeri alan öğrenciler muaf olurlar. Tüm konuşma sınavları ONLINE olarak yapılacaktır.
Sınavın uygulanışına ilişkin detayları ekteki “Online Sınav (Öğrenci) Sistemi Kullanım Kılavuzu” dosyasında bulmak için tıklayınız. İngilizce I (IMU011) Muafiyet sınavımız 20 adet sorudan oluşmaktadır ve sınav süresi 35 dakikadır.
Yazılı Sınav, Grammar, Vocabulary, Reading, Wrting ve Listening becerileri dikkate alınarak hazırlanacak olup 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınav speaking konuları göz önünde bulundurularak hazırlanan sorulardan oluşacak ve 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Muafiyet başvurusu, sadece bir kez olmak üzere kayıt tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılmakta olup ilan edilen tarihlerden sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.
Toplamda 18 AKTS krediden fazla talepte bulunması durumunda önce YÖK Zorunlu Derslerin muafiyet işlemi yapılır. 8) Öğrenci YÖK Zorunlu Dersler dışındaki derslerden en fazla 6 ders için muafiyet talebinde bulunabilir. 6 dersten fazla muafiyet talep eden öğrencinin muafiyet başvurusu değerlendirilmez.
Muafiyet sınavı ya da diğer adıyla yeterlilik sınavı, Türkiye'deki yabancı dil zorunluluğu bulunan Üniversite bölümlerinde, yeterli seviyede yabancı dile sahip olan öğrenciler için Eylül, Ocak ve Haziran aylarında olmak üzere üç defa yapılan sınava verilen isimdir.
İngilizce Muafiyet sınavı birbirini takip eden günlerde gerçekleştirilen, ilki 64 soruluk çoktan seçmeli ve yazma bölümünden oluşan ikincisi bu sınavın sonucuna bağlı olarak gerçekleştirilen ve konuşma sınavı olarak uygulanan sınavlardır.
Bu sınavın amacı öğrencilerimizin dil seviyesini belirlemek ve sonrasında öğrencilerimizin uygun seviyede dil eğitimi almasını sağlamaktır. Sınavın süresi 60 dk çoktan seçmeli, 30 dk yazma sınavı olmak üzere 90 dakikadır.
Cevap: Evet, en az CC başarı şartı sağlanıyorsa ve son 5 yıl içinde başarılı olmuşsanız muaf olabilirsiniz.. Ancak, açık ve uzaktan öğretim programları için sadece ortak zorunlu derslerden muaf olabilirsiniz. Ayrıca, son 5 yıl şartı ortak zorunlu dersler ve Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı dersi için uygulanmaz.
Sınav soru sayısı 50 olup sınavın süresi 100 dakikadır. Muafiyet sınavının içeriği, Hazırlık Sınıfı ders müfredatında işlenen tüm konulardan oluşmaktadır.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz.
* Muafiyet sınavında açılan ders listelerinde yer alan çevrimiçi sınavlar, dersten kalan öğrenciler için ücretli olarak yapılacaktır. Sınava girmek zorunlu değildir. Sınav ücreti 120₺'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri