Muaf olunan dersler transripte muaf olarak işleniyor ve ortalamaya katılmıyor.
Muaf olunan derslerin notları, Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) hesabında değerlendirmeye alınır.
Başarı notları (G) ile takdir edilen dersler ile muaf (M) olunan dersler, not ortalamaları hesabına katılmaz.
Sınava gireceğiniz salonları öğrenmek için tıklayınız! Öğrenciler sınav salonlarında sınav başlamadan en az 15 dakika önce hazır bulunmaları ve öğrenci kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Muafiyet sınavında en az 60 puan alarak başarılı olanlar, bu derslerden muaf tutulur.
Muafiyet sınavına giren ve başarılı olan öğrenciler, Yabancı Dil-I ve Yabancı Dil-II derslerinden muaf tutulurlar. Muaf sayılmış olan bu dersleri öğrenciler yönetmelik gereği dönem içinde tekrar alamazlar, muafiyet sınavından alınan not geçerli kabul edilir.
İlgili 22 soru bulundu
Muafiyet sınavı A1-A2-B1 seviyelerinde uygulanmaktadır. Sınav geçiş notu ise 60 tır.
Her bir bölümdeki soruların detayları aşağıda bulunmaktadır. Bu sınavdan 60 ve üstü puan alan öğrenciler, Hazırlık Programı'ndan muaf olurlar ve bölüm derslerine başlarlar. 60 puan altında alan öğrenciler, BİLET 1. Aşama Sınavı'nda belirlenen seviyelerine göre Hazırlık Programı'nda öğrenime başlarlar.
Öğrenciler, muafiyet sonuçlarını öğrenmek için; http://aof.anadolu.edu.tr adresine girmeli,“Öğrenci Otomasyonu” bağlantısından T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile giriş yapmalı,Durum Menüsünde “Ders Durum Paneli” bağlantısını açmalıdır. Muafiyet işlemi yapılan dersler, “MU” harf notuyla gösterilmektedir.
Üniversiteler de bazı bölümler için zorunlu hazırlık seneleri olmaktadır. Hazırlık okumak istemeyen ve yabancı dil bilgilerine güvenen öğrenciler muafiyet sınavına girerek bunu kanıtlayabilirler. Muafiyet sınavları sayesinde öğrenciler yabancı dil seviyelerini gösterebilmektedir.
Muafiyet sınavında bir dilin olmaza olmazı Grammer, Speaking, Listening, Writing gibi yabancı dil konuşma, dinleme, yazma ve dil bilgisi kuralları yer almaktadır. İngilizce muafiyet sınavı bu 4 bölümden meydana gelmektedir.
-Öğrencinin hazırlık sınıfı geçme notu lisans genel not ortalamasını (GNO) etkilememektedir.
Eğer muaf olursan dersten; Örneğin toplam dönemlik kredi 26 ve bu ders 4 kredi. 26 kredi üzerinden aldığın dersler ile ortalaman hesaplanır. Fakat bu dersten muaf olursan 22 kredi üzerinden hesaplanır. Yani bir deresten muaf olmanın ortalamaya hiçbir etkisi olmaz.
Toplamda 18 AKTS krediden fazla talepte bulunması durumunda önce YÖK Zorunlu Derslerin muafiyet işlemi yapılır. 8) Öğrenci YÖK Zorunlu Dersler dışındaki derslerden en fazla 6 ders için muafiyet talebinde bulunabilir. 6 dersten fazla muafiyet talep eden öğrencinin muafiyet başvurusu değerlendirilmez.
Üniversitede yapılan sınavlar sonucunda muaf olunan dersler hariç, önceden başka proğramlardan alınarak muaf olunan derslerden alınan puanlar yarıyıl not ortalaması hesabına katılmaz.
Ayrıca muafiyet için başvuruda bulunacağı derslerin içeriğinin uygun olması, AKTS veya ulusal kredisinin eşit veya yüksek olması gerekir. Öğrenci, CC harf notu altında DC, DD, FD ve FF gibi başarı notlarının olması durumunda ilgili derslerin devamını almak zorundadır.
Muafiyet Sınavına Girince Ne Olur? Sınav sonucunda, başarılı olan öğrenciler direk üniversite bölüm derslerinden başlar. Başarısız olan öğrenciler ise üniversite hazırlık sınıfında tam yıl eğitime başlar. Belirli bir puanlar arasındaki öğrenciler ise yarım dönem İngilizce hazırlık sınıfından eğitime başlar.
İngilizce Yeterlilik (Muafiyet) Sınavında başarılı olduktan sonra öğrencilerimizin eğitimlerine bölümlerinde devam etmeleri gerekmektedir.
Hazırlık Sınıfları Muafiyet Sınavı, 26 Eylül 2022 Pazartesi Günü Saat 11:00'da yapılacaktır. Sınav soru sayısı 50 olup sınavın süresi 100 dakikadır. Muafiyet sınavının içeriği, Hazırlık Sınıfı ders müfredatında işlenen tüm konulardan oluşmaktadır.
İki aşamalı olan sınavın ilk bölümünde sınava giren öğrencilerin dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuma becerileri ölçülür. İlk aşamadan geçen öğrenciler yazma ve dinleme becerilerinin ölçüldüğü ikinci bölüme geçmeye hak kazanırlar. Her iki aşamanın ortalamasında 60 ve üzeri not alan öğrenciler, sınavı geçmiş sayılırlar.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Bir başka deyişle yabancı dil seviyesini ölçmek için bu sınav zorunlu bir sınavdır. Eğer muafiyet sınavına girilmezse, seviyeniz sıfır olarak belilrlenir ve ünversite hazırlık sınıfından eğitime başlamanız gerekebilir.
Derslerden veya sınavlardan muaf denilmesi o derslerden veya sınavlardan sorumlu olunmayacağı anlamına gelir. Buna göre derslerden veya sınavlardan muaf veya sorumlu değil kelimesi ise o kişinin ders veya sınavdan sorumlu olduğu, yani ders veya sınavdan ayrıcalıklı olmadığı anlamına gelmektedir.
İngilizce muafiyet sınavı yıl içinde 2 kez yapılır. Bu sınavların ilki 1. Dönem başında yapılır. Söz konusu sınavda üniversitenin belirlediği standardın üzerinde not alan öğrenciler direkt olarak kendi bölümlerinde eğitim almaya başlarlar.
- B1 ve üzeri yeterlilik seviyesinde olan öğrenciler 27.09.2022-28.09.2022 tarihlerinde Üniversitede yüz yüze yapılacak olan muafiyet (yeterlilik) sınavına tabii tutulurlar. Hangi gün sınava geleceklerinin randevu bilgisi üniversite tarafından öğrencilere tanımlanmış olan üniversite maili üzerinden iletilecektir.
İngilizce Muafiyet sınavı birbirini takip eden günlerde gerçekleştirilen, ilki 64 soruluk çoktan seçmeli ve yazma bölümünden oluşan ikincisi bu sınavın sonucuna bağlı olarak gerçekleştirilen ve konuşma sınavı olarak uygulanan sınavlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri