Muafiyet işlemi yapılan dersler, “MU” harf notuyla gösterilmektedir. Öğrenci Otomasyonundaki bilgiler, bilgilendirme amaçlı olup öğrenciler onaylı Not Durum Belgesinin (Transkript) son haline AÖF Bürolarından ulaşabilmektedir.
İngilizce muafiyet sınavı için gerekli tüm bilgiler öğrencilerin kayıtlı birimlerinden/kendi öğrenci işlerinden öğrenilebilir.
Sınav sonuçlarına DEBİS sistemine giriş yaparak ulaşabilirsiniz.
27 Eylül 2023 Muafiyet Sınavı Sonuçları Açıklanmıştır. 27 Eylül 2023 Muafiyet Sınavı Sonuçları Bilgi Yönetim Sistemine (BYS) girilmiştir. Öğrencilerimiz BYS'deki Ders İşlemleri menüsünün Hazırlık Sınıfı Bilgileri - Muafiyet/Seviye/Yıl Sonu Sınavları sekmesinden sınav sonuçlarına ulaşabilirler.
İlgili 39 soru bulundu
2023-2024 Öğretim Yılı Yabancı Dil Dersleri (YDI1008, YDI1009) Muafiyet Sınavı Sonuçları Yabancı Dil Muafiyet Sınavında başarılı öğrencilerin listesi için Tıklayınız. Sınav Sonucunda Sorun olduğunu düşünen öğrencilerimiz Öğrenci İşleri Biriminde bölüm memuru ile görüşebilirler.
100 puan üzerinden en az 70 ve üzeri puan alan öğrenciler başarılı sayılır ve yerleştikleri bölümün birinci sınıfında öğrenime başlarlar. - Muafiyet sınavına girmeyen veya sınavda başarılı olamayan öğrenciler, hazırlık sınıfında eğitime başlarlar.
Sınavda alınan puan 70 altında olanlar hazırlık sınıfına devam ederler. İngilizce Yeterlik Sınavından 70 ve üzeri puan almış öğrenciler ise hazırlık sınıfından muaf tutulurlar ve öğrenimlerine 1. sınıftan başlarlar.
Üniversiteler, İngilizce Muafiyet Sınavından geçer not alan öğrencilerin, hazırlık sınıfını atlamasına olanak tanıyor. Eğer hazırlık sınıfını geçip doğrudan lisans eğitimine başlamak istiyorsan bu mümkün. Bunun için İngilizce Muafiyet Sınavından iyi bir puan alman gerek.
Üçüncü aşama ise “Listening and Speaking Skills” adayların dinleme ve konuşma becerileni ölçen bir sınavdır. İkinci aşamayı da başarıyla tamamlayan öğrenciler bu sınava girebilir. Muafiyet sınavı kaç puan? * %100 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 70 puandır.
İki aşamalı olan sınavın ilk bölümünde sınava giren öğrencilerin dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuma becerileri ölçülür. İlk aşamadan geçen öğrenciler yazma ve dinleme becerilerinin ölçüldüğü ikinci bölüme geçmeye hak kazanırlar. Her iki aşamanın ortalamasında 60 ve üzeri not alan öğrenciler, sınavı geçmiş sayılırlar.
Öğrenci muafiyet sınavını geçerse, o yıl süresince yabancı dil eğitimi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Böylelikle diğer dersleri için eğitim yılına başlayabilmektedir. Lakin sınavı geçemeyen öğrenci üniversitenin yabancı dil ağırlıklı bir eğitimine tabi tutulmaktadır.
Toplamda 18 AKTS krediden fazla talepte bulunması durumunda önce YÖK Zorunlu Derslerin muafiyet işlemi yapılır. 8) Öğrenci YÖK Zorunlu Dersler dışındaki derslerden en fazla 6 ders için muafiyet talebinde bulunabilir. 6 dersten fazla muafiyet talep eden öğrencinin muafiyet başvurusu değerlendirilmez.
içerisinde sonuçlandırılır ve ilgili birim yönetim kurullarınca en geç beş (5) iş günü içinde karara bağlanır ve karar öğrenciye ilan/tebliğ edilir.
Muaf olunan derslerin notları, Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) hesabında değerlendirmeye alınır.
Muafiyet işlemi, sadece bir kez olmak üzere kayıt tarihleri arasında yapılmakta olup ilan edilen tarihlerden sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir. 1. E-devlet üzerinde mezun bilgisi bulunan adayların kayıt yaptıracağı programdaki YÖK zorunlu Derslerin muafiyeti sistem tarafından yapılacaktır.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
e) (Ek:RG-30/10/2020-31289)(2) Muafiyet sınavı eğitim öğretim yılı başında akademik takvimde belirlenen tarihte yılda bir kere yapılır.
Temel Bilimler dersleri için muafiyet sınavı yapılacaktır. Başvurular aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde başvuru sistemi üzerinden online olarak alınarak sınavlar belirtilen tarihlerde yüz yüze yapılacaktır.
(3) Bu maddede belirtilen sınavlardan alınan puanlar YÖK tarafından belirlenen geçerlilik süresince, Yüksekokul tarafından yapılan muafiyet sınavından alınan puanlar ise üç yıl geçerlidir.
Eğer hazırlık okumak istemiyorsanız İngilizce Yeterlilik (Muafiyet) Sınavı'na mutlaka girmek zorundasınız.
Bir başka deyişle yabancı dil seviyesini ölçmek için bu sınav zorunlu bir sınavdır. Eğer muafiyet sınavına girilmezse, seviyeniz sıfır olarak belilrlenir ve ünversite hazırlık sınıfından eğitime başlamanız gerekebilir.
Bu sınavın amacı öğrencilerimizin dil seviyesini belirlemek ve sonrasında öğrencilerimizin uygun seviyede dil eğitimi almasını sağlamaktır. Sınavın süresi 60 dk çoktan seçmeli, 30 dk yazma sınavı olmak üzere 90 dakikadır.
Hazırlık Sınıfları Muafiyet Sınavı, 26 Eylül 2022 Pazartesi Günü Saat 11:00'da yapılacaktır. Sınav soru sayısı 50 olup sınavın süresi 100 dakikadır. Muafiyet sınavının içeriği, Hazırlık Sınıfı ders müfredatında işlenen tüm konulardan oluşmaktadır.
DUYURU. 11.10.2023 Çarşamba günü çevrim içi (Online) olarak yapılacaktır. Not: Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet sınavına giren ve başarılı olan öğrenciler Yabancı Dil I ve II derslerinden muaf olurlar ve bu dersleri tekrardan almazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri