Cam hasarlarında muafiyet uygulanmayacaktır ne demek? Kasko poliçenizde cam hasarlarında muafiyet uygulanmayacaktır ifadesiyle karşılaştıysanız bu aracınızın camlarının hasar görmesi halinde değişim sırasında oluşacak hasarın sigorta şirketi tarafından kesinti yapılmaksızın karşılanacağı anlamına gelir.
Muafiyetsiz kasko poliçesinde hasar durumu oraya çıkığında ödemeyi yalnızca sigorta şirketi yapmaktadır. Bu sebeple muafiyetsiz kasko poliçeleri muafiyetli kasko poliçelerine göre daha yüksek rakamlarda olabilmektedir.
%2 muafiyetli demek hasarın %2 sine kadarını sen karşılayabilirsin demektir. Diyelim ki camın fiyatı 800 tl çıktı %2 sini sen karşılarsın gerisini kasko firması üstlenir. cam muafiyeti yoksa tabiki değişebilirsiniz. Camda hasar varsa degistirebilirsin, camda herhangi bir hasar yoksa keyfi degisim yapmaz kasko sirketi.
Belirlenen muafiyet oranı ise sigortalının kendisi tarafından ödenir. İki tarafın da ödeme yapması durumu, bu kasko ürününü standart kasko ürünlerinden ayırır. Çünkü muafiyetsiz kasko ürünlerinde hasar durumu ortaya çıktığı zaman ödemeyi sadece sigorta şirketi yapar.
Kaza durumunda, kiralanan araç grubuna bağlı olarak değişen tutarlardaki kiracı sorumluluğunu ortadan kaldıracak olan güvencedir.
İlgili 21 soru bulundu
Muafiyetli kasko, oluşan hasarın belirli bir miktarının sigortalı birey tarafından karşılanması durumunu ifade eder. Bu durum aracın hasarının ya da sigorta bedelinin belirli bir yüzdelik kısmına kadar oluşan zararların sigortalı birey tarafından, geri kalanın ise sigortacı tarafından karşılanmasıdır.
İkinci uygulama ise muafiyet altı hasar talebi yani "sigorta bedeline bağlı olmaksızın belli bir bedel üzerinden yapılan" muafiyettir. Örneğin; 1.000 TL'lik muafiyetli bir poliçede, hasar talebiniz bu meblağı geçerse, geçen kısım sigortalıya ödenir.
Kaskoda muafiyet aracınıza yönelik oluşan hasar durumunda karşılanacak maddi hasarın bir miktarının sigorta tarafından ödenmesini ifade eder. Aracın ifade edilen sigorta bedelinin belirli bir yüzdesinin sigortalı tarafından, kalan diğer kısmının da sigortacı tarafından karşılanmasını tanımlar.
Genel anlamda muafiyet, sigorta şirketi sigortalının belli bir miktarda anlaşma sağlayarak poliçe detaylarına ekledikleri önemli bir detaydır. Bu belirtilen miktar, poliçe devreye girdiğinden sigortalı tarafından ödenir. Bu durumda muafiyet miktarı ne kadar yüksek olursa prim ödemeleri de o kadar düşecektir.
Muafiyet, hasarda sigortalının katılım gösterdiği bölüme denir. Genellikle araç sigortalarında ön plana çıkmakla birlikte muafiyetleri bir çok branşta uygulayabiliriz. Bunlardan muafiyetleri oran nispetinde uygulayabileceğimiz gibi, belirli bedeller olarak da uygulayabilmekteyiz.
Aracımız da orijinal ve yan sanayi camların arasında düşündüğümüzün aksine görüşte ve görünürde herhangi bir farklılık yoktur. Orijinal cam dediğimiz ürünlerde yan sanayi ile kıyasladığımızda tek farkın logo olmasıdır. Orijinal camlarda kullandığımız aracın kendine ait logosu kullanılmaktadır.
Araba camı çatlağı kasko sigortasının kapsamındadır. Kasko cam değişimi tramere işlenmektedir.
Ancak kasko deprem muafiyeti olan poliçelerde hasar ödemesinde kesinti olmaktadır. Muafiyetsiz kaskolarda ise kesinti yapılmamaktadır. Bu açıdan kasko deprem teminatı ve muafiyet durumu, hasar ödeme süreçlerini değiştirmektedir.
Mutlak değer veya oransal olarak belirtilebilir. Örneğin sigorta bedeli 1.000 TL, muafiyeti 50 TL olan bir riskte 300 TL'lik hasar olması halinde, sigortacı 250 TL ödeyecektir. Aynı poliçede muafiyet oransal olarak, örneğin, %20 oranında belirtilseydi, sigortacının bu hasarda ödemesi gereken tutar 100 TL olacaktır.
Kaskodan Cam Değişimi Hasarsızlığı Bozarmı? Anlaşmalı olduğunuz Kasko firması tarafından aracınızın camının değiştirilmesi durumunda, mevcut hasarsızlığınız bozulmamaktadır.
Ayrıca “Kasko hangi durumlarda ödeme yapmaz?” sorusu da sık sık soruluyor. Kaskonun karşılamadığı durumlar oldukça sınırlıdır. Örneğin; kaza yapan kişinin sürücü belgesi olmaması, sürücü alkol ya da uyuşturucu etkisinde olması ve savaş durumunun olması gibi çeşitli durumlar dışında kasko aracınızın zararını karşılar.
Kasko poliçenizde cam hasarlarında muafiyet uygulanmayacaktır ifadesiyle karşılaştıysanız bu aracınızın camlarının hasar görmesi halinde değişim sırasında oluşacak hasarın sigorta şirketi tarafından kesinti yapılmaksızın karşılanacağı anlamına gelir.
Muafiyetler, sigorta sözleşmesinin önemli bir parçasıdır ve riskin poliçe sahibi ve sigorta şirketi arasında paylaşılma şeklidir. Genel olarak, poliçeden düşülebilir muafiyet miktarı ne kadar büyükse, sigorta poliçesi için o kadar az prim ödenir.
Muaf olmak herhangi bir durum karşısında ayrıcalık tanınmış, ayrı tutulmuş anlamına gelir. Örneğin, ''Bir vergiden muaf tutulmak' cümlesiyle açıklamak mümkündür.
Poliçede yer alan önemli bilgilerden bir tanesi de muafiyettir. Muafiyet, gerçekleşen hasarın belli bir miktar veya oranının sigortalının üstünde kalmasıdır. Böylece sigortacı hasarın muafiyet tutarını aşan miktarını karşılar, bunun karşılığında ise sigortalı daha az prim öder.
Muafiyetli araç kasko, poliçenin hazırlanması aşamasında sigortalıyla sigorta şirketinin anlaşıp kararlaştırılan muafiyet oranı üzerinden poliçeye uygulanmakta olan indirim seçeneğidir. Kasko poliçesinde sigortalı, zararın belli bir kısmını üstlenir ve kazada oluşacak hasar maliyetini sigorta şirketiyle paylaşır.
Tutar yazmıyorsa sizin sigortanız karşı tarafın masrafını ödemiş demektir. Yani sizin aracınız için bir durum yok.
Dask muafiyeti vardır ne demek sorusunu zorunlu deprem sigortasında her bir hasar için %2 muafiyet uygulanır şeklinde açıklayabiliriz. Bu da demektir ki poliçe bedelinin %2'sini aşmayan maddi hasarlardan sigorta şirketi muaftır ve bu bedeli aşmamış zararları sigorta karşılamaz.
Muafiyet işlemi yapılan dersler, “MU” harf notuyla gösterilmektedir. Öğrenci Otomasyonundaki bilgiler, bilgilendirme amaçlı olup öğrenciler onaylı Not Durum Belgesinin (Transkript) son haline AÖF Bürolarından ulaşabilmektedir.
KDV Muafiyet Belgesi; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 11-17. maddelerinde belirtilen KDV istisnası, kanunda belirtilen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen yatırım teşvik belgesi sahibi firmaların ödemek zorunda oldukları KDV tutarından muaf olmaları anlamına geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri