Bebek avokadolar önce sert olurlar ve tüketmek için yumuşamasını beklemek gerekir yoksa sert ve hafif acımsı bir tadı olmaktadır. Sadece fiziksel değil zihinsel gelişime de katkısı olan bebek avokadoların tüketilmesi özellikle gelişme çağındaki bebekler ve çocuklar için özellikle tavsiye edilmektedir.
Bebeğimize Ne Zaman Avokado Vermeye Başlayabiliriz? Bebeğe 6 aylık iken avokado verilebilir. Bebek için mükemmel denebilecek ilk gıda olan avokadoyu yalnız başına sunmak yerine, elma, şeftali, armut, muz püreleri veya yoğurtla karıştırarak sunmak, başarı ihtimalinizi arttırır.
Sert bir avakadonun tadı acıdır, yenmez. Ağaçtan koparıldığında çok serttir (elma,karpuz gibi), olgunlaştığında ise kavun, şeftali, domates gibi biraz daha yumuşaktır. 1 hafta oda sıcaklığında bekletilen avakadonuz yumuşamaya ve rengi koyulaşmaya başlayacaktır.
Avokadoyu pişirmeye gerek yok. Bebekler için soyup ezmeniz yeterli olacaktır. Sizler için de bu mucize besini soyup dilimledikten sonra salatalara eklemenizi öneririz.
Bebeklerin ilk yıllarında büyümesi, gelişmesi için karbonhidrat ve yağa ihtiyaç duyar işte bu yüzden avokado içeriğinin zenginliği sayesinde bebekler için tercih edilebilen bir meyvedir. Avokadoyu bebeğin beslenmesine 6.aydan itibaren dahil edebiliriz.
İlgili 24 soru bulundu
Besinleri çeşitlendirmek, bebeğinin damak tadının gelişmesi açısından çok önemli. 6 aylık bebeğine günde 2 yemek kaşığı, 8 aylık bebeğine günde 4 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeğine günde 6-8 yemek kaşığı oranında avokado verebilirsin.
4) Avokado
Gaz yapmayan bu besin sayesinde pek çok anne kolayca besleyici kaseler hazırlar. E vitamini sayesinde bebek gelişimini destekleyerek sağlıklı bir gelişim süreci hazırlar. Gazdan uzak, keyifli uykular için bebeklere avokado verilebilir.
Bebeği ek gıdaya başlayan birçok anne de hem faydaları hem de yumuşak yapısı sebebiyle bebeklerin kaçıncı ayda avokado yiyebileceklerini merak ediyor. Uzmanlar, 6. ayda bebeklerin menüsüne avokado eklenebileceğini belirtiyor. Ancak alerji riskine karşı başlangıçta 1 çay kaşığından fazla verilmemelidir.
Doymamış yağlar açısından da zengin bir besin kaynağı olan avokado, bu sayede bebeğinizin göz ve beyin sağlığına da iyi gelir. Avokadonun faydaları arasında mide ve bağırsakları rahatlatması, hazmı ve sindirimi kolaylaştırması da vardır.
Olgun bir avokado ne kadar lezzetliyse, olgunlaşmamış bir avokado da aynı seviyede uzak durulası. Çükü olgunlaşmamış avokado, çok acı oluyor.
Avokadoyu satın aldıysanız, kötüye gidip gitmediğini belirlemenin en hızlı yolu budur. İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir.
Avokadoyu olgun bir halde iken yemek gerekmektedir. Ham hâlde olan avokado sert olur ve damakta acı bir tat bırakır. Marketten temin edilen bu tropikal meyve; oda koşullarında 3-4 gün bekletilerek yumuşaması ve renginin koyulaşması sağlanır.
Avokado aynı zamanda magnezyum, kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum gibi mineralleri de içermektedir. İşte tüm bu vitamin ve mineraller bebeğinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve onun hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olur.
Astım, nezle, grip gibi rahatsızlıkları olan kişiler doktora danışarak dikkatli bir şekilde tüketmemeliler. Avokadonun zararlarından biri de aşırı derecede tüketilirse yüksek kolesterol problemlerine sebep olabilir. Karaciğer hastalığı olan kişiler doktora danışarak dikkatli bir şekilde kullanmalılar.
Yapılışı Ufak bir tencere ya da cezveye su ve irmiği koyun, irmik suyunu iyice çekip yumuşayıncaya kadar haşlayın. (Yaklaşık 5-7dk arası sürer) Daha sonra ocağı kapatın, ılımasını bekleyin, içine çatalla ezdiğiniz avokaduyu ve rendelediğiniz armutu ekleyin. Afiyet olsun..
Yoğurdunuz cıvıksa direkt olarak, toksa bir miktar sulandırıp, püre halindeki avokadoyla karıştırın.
Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, balzamik sirke veya limon suyu, zeytinyağı eklemek gibi başka tatları da deneyebilirsiniz.
Avokadoyu soyup çekirdeğini çıkarın, Derin bir kapta çatalla ezin, İçine yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve damak zevkinize göre tuz ekleyip karıştırın, Servis tabağına alıp minik doğranmış mor soğan ve ince kıyılmış yeşillikle süsleyin.
Avokadonun Osmanlı serüveni, 1730 Eylül ayında patlak veren Patrona Halil Ayaklanması sırasında son bulmuştur. İsyancılardan bazıları avokadonun “timsah ile ağacın ciması ile yetiştiği” dedikodusunu ve mekruh olduğunu yaymışlardır. Bu olay, Osmanlı'da avokado üretimini sona erdirmiştir.
Avokado yediğinizde oral bir avokado alerjisi tetiklenir ve vücudunuz yiyeceğe istilacı muamelesi yaparak bağışıklık sisteminizi uyarır. Vücudunuz, dudaklarınızda, ağzınızda ve boğazınızda kaşıntı gibi hafif ile şiddetli alerji belirtileriyle tepki verir.
Yarım Avokado Nasıl Saklanır? Avokadon yeterince olgundu ve sen onu sevdiğin bir tarifte kullanmak için aldın, ikiye kestin ve yarısını kullandın diyelim. Bu durumda diğer yarısının çekirdeğini çıkarıp sadece limon suyu sürdükten sonra folyo ya da streç filme sarıp buzdolabında bekletebilirsin.
Avokadonun bebeklere faydası nedir? İçinde vitamin, protein, doğal yağ, folat, lif, potasyum, E vitamini, demir ve antioksidan gibi sayısız yarar bulunan avokado pişirmeye gerek yoktur ve bebekler için ideal bir meyvedir. Bebeğinizin zihinsel ve fiziksel gelişimi için destek sağlar.
Hem anneye hem de bebeğine onlarca faydası sıralanan bir meyvedir. Besleyici özellikleri, anne sütünü artıran vücut fonksiyonlarını destekler. Bir anne avokado tüketerek hem kendi hem de bebeğinin sağlığı için önemli bir destek sağlamış olur. Emziren bir anne, günde neredeyse 24 saat süt üretmek zorundadır.
Avokado çözünür ve çözünmez lifleri sayesinde sindirim sistemini sorunsuz şekilde çalıştırır. Bu tür lifler sindirim için çok önemlidir, çünkü dışkıyı toplarlar ve gıdanın bağırsak yoluyla düzgün geçişini sağlamaya yardımcı olurlar. Ayrıca, kabızlık ve ishal gibi sendromları azaltır .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri