muayenede hafif kusur olarak değerlendirilir.
TÜVTÜRK Araç Muayenede Sis Lambasından Ağır Kusur Olarak Bıraktılar.
sis farlarının biri tanesi yanıyor diğeri yanmıyor ise geçmez, her ikisi de yanmıyorsa GEÇER.
Araçta sis farı takılı diye değil, güzel havada sis farı yanık geziliyor diye ceza yazılır.. Kasada sis farı takmak için yuvalar mevcut ama senin araba donanımında sis farı yokken taktırırsan muayenede sorun çıkarmıyorlar.
Günümüzde far teknolojileri oldukça geliştiği için ön sis farları eskisi gibi zorunlu bir donanım değil. Ancak her arabada fabrika çıkışı olarak gelen arka sis farlarının kullanılması zorunlu. Arka sis farı kullanımı ile ilgili dikkatli davranmak gerekiyor.
İlgili 35 soru bulundu
Bu sebeple sis farları yağmurlu, karlı ve sisli hava durumlarında kullanılmalıdır. Gereksiz yere sis farı yakmaktan kaçınmalıyız. Aksi takdirde 64/1-b-1 maddesi gereğince sürücülere trafik cezası kesilmektedir.
4Aydınlatma aksamı muayenesi testlerinde Ağır Kusur Olanlar:
Far ışıklarının standart dışı olması, gaz deşarjlı farlarda far yıkama sisteminin olmaması Park lambalarının yanmaması Arka stop farlarının çalışmaması Aydınlatma aksamları arasında kısa devre olması
Mavi Xenon Muayeneden Geçer mi? Bazen muayeneden sorunsuz geçen aksam ve tadilatlar trafik denetimlerinde sorun yaşatabildiğinden dolayı bu iki soru ayrı ayrı akıllara gelmektedir. Ancak deli mavi, buz mavi veya limon sarısı gibi renkli xenonlar hakkında böyle bir karışıklık söz konusu değildir.
-Gündüzleri görüşü azaltan sisli, yağışlı havalarda yakını gösteren ışıkların yakılmaması cezası 236 TL'dir. -Kuyruk ışıklarını uzağı ya da yakın gösteren ışıkların kullanılmaması 196 TL'dir. -Araçlarda şartların uygun ışık donanımının bulundurulmaması cezası 488 TL.
Sizi daha rahat görebilmeleri için daha keskin göz alıcı bir ışık kullanılır sis farında, ondan dolayı sissiz havada açtığınızda diğer insanların gözünü alır ondan dolayı yasaktır.
Aracınızda donanım olarak sis farı mevcut olmasa muayenede sorun çıkmıyor fakat araçta sis farı mevcut olup çalışmıyorsa muayeneden geçemezsiniz. Anca oraya orijinalmiş gibi bir kapak uydurmanız gerekiyor muayeden geçebilmeniz için veya sis farı alıp taktıracaksınız.
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
Gecer.Sis fari gorevini yerine getiremiyor diye hafif kusur yazip geciriyorlar.
sis yanmıyorsa ampulde temazsızlık veya patlak olabilir, sigortası atmıs olabilir veya anahtarda temassızlık oksitlenme olabilir. 2 sisin aynı anda patlama olasılıgı dusuk oldugundan sigortaya ve anahtarda temassızlık olup olmadıgına bakmanızı oneririm.
TÜVTÜRK'ün Gönderisi
muayenede hafif kusur olarak değerlendirilir.
Sis farlarını sarı renkte yapmak, karşı yönden gelen sürücüye daha fazla etki yapacağından yasaktır. Fakat bu yasağın renk ile alakalı bir durumu yoktur.
Led ampüller muayeneden geçer. Eski tip xenon gazlı sistemler muayeneden geçmez.
Farlar kırıksa geçmez tehlike arz etmeyecek çatlaksa hafif kusurlu geçer...
Fabrika çıkışlı LED farların aksine araç farlarına sonradan takılan LED ampullerinin sürüş güveniliğini her anlamda tehlikeye attığı açık olsa da araç muayenesinde bununla ilgili bir kısıtlama bulunmuyor.
Evet geciyor. Sadece ampul oldugu icin sıkıntı yok.
Airbag lambasının yanması muayenede hafif kusur olarak tanımlıdır. Yani aracın muayeneden geçmesine engel bir durum değildir.
Ancak ilgili araçlarda yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması hafif kusur olarak sayılmaktadır. Bu sebepten ötürü de muayene geçişlerinde herhangi bir engel sayılmamaktadır.
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
Bu kriterler kapsamında yangın tüpleri de yer almaktadır. Ancak yangın tüpünün olmaması araçların geçişini engellememektedir. Çünkü yangın tüplerinin bulunmaması hafif kusur olarak değerlendirilmektedir. Bir bakım araçlarında yangın tüpleri bulundurmayan kişiler araç muayene geçişlerinde herhangi bir sorun yaşamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri