Havucu soyup onuda büyük kısımla rendeleyin, her ikisininde suyunu iyice sıkın,. Soğan ve dereotunu doğrayıp ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın. Yapışmaz tabanlı bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip orta ateşte ısıtın, yemek kaşığı ile ısınan yağa mücveri döküp, kaşıkla hafifçe düzleştirin.
Suyunu salmayan mücver yapmanın püf noktalarından birisi, kabağı rendeledikten sonra suyunu sıkmak ve tuzu mücver harcına değil, piştikten sonra üzerine serpiştirmek. Bu şekilde hazırlayacağınız havuçlu kabak mücveri en sevdiğiniz hafif ve pratik lezzetlerden birisi olacak, şimdiden afiyetler olsun!
Hatta aklınıza gelmeyen sebzenin, mücveri karşınıza gelir :) Mücver, sebze köftesi demek aynı zamanda da. Pırasa, kırmızı biber, taze fasülye, bakla, havuç, patates, patlıcan, kabak, karnabahar...
Derin bir kabın içine kabuklarını soyduğumuz patates, havuç, taze kabak, kuru soğan rendenin iri gözünden rendelenir. Rendelenmiş malzemenin içine 2 adet yumurta, ince doğranmış dereotu, tuz, karabiber ve un ilave ederek kaşık yardımıyla karıştırılarak kıvama ayarlanır. Ne çok sıvı ne de çok koyu kıvamda yapılır.
İlgili 44 soru bulundu
Geniş bir kaba rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi ve unu ekleyin. Macun kıvamını alana kadar iyice karıştırın. İşte bu kadar kolay! Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın ve servis edin.
Un yerine ekmek kırıntısı kullanmak ta aynı işi görüyor: Bağlamak. Una katılacak biraz ekmek kırıntısı veya biraz nişasta da yine ana malzemeyle hamurun bağlanmasını sağlayacağı gibi, karışıma farklı lezzetler de verebiliyor. Mücverin ikinci temel malzemesi yumurta.
Olur da kabak sevmeyen vardır, olur da kızartma yiyemeyen olur diye fırında pişeninden tutun da patlıcanla hazırlananına kadar çeşit çeşit mücver tarifimizle geliyoruz karşınıza. Yaza en yakışan yemeklerden olan mücveri, dilediğiniz gibi yapın, ister sıcak ister ılık isterseniz de soğuk olarak afiyetle yiyin diye...
Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi tarifin yapımı çok kolay. Kabakları iri iri havuçları ise biraz daha ufak ufak doğrayın. Bunu yaparken maksadımız havuçların daha çabuk, kabakların ise daha geç pişmesini sağlamak. Zaten kabakları eklemeden de havuçları kavurarak yarı pişmiş bir hale getiriyoruz.
Kıvamı kek gibi koyu olacak. Kızgın yağa orta ateş de kaşık ile köfteler dökülüp önlü arkalı pişirilecek ve kağıt havlu serilmiş tabağa koyulacak. Soğuk olarak tüketilirse tadına daha çok varılır.
Pişme Sırasını Önemsememek
Her sebzenin pişme süresi farklıdır. Dolayısı ile farklı sebzelerden oluşan bir yemeğin malzemelerini pişme sırasına göre tencereye atmalısınız. Örneğin; önce havuç, sonra kabak eklemek doğru pişirme sırasına örnektir.
Pişen kabak mücveri peçete serdiğiniz kaba alın. Böylece fazla yağından kurtulmuş olacaksınız. Servis için bir kaba yoğurt koyulur. İçine ezilmiş sarımsak koyularak tatlandırılır.
Mücver yaparken işin en önemli noktası henüz kabakları rendelerken başlıyor. Kabakları rendelerken ortaya bir su çıkıyor. Eğer sulu bir şekilde kabaklarınız harca katılırsa mücver pişerken iç kısmı sulu hatta çiğ denecek kıvamda oluyor.
kabaktan yapılan bir yemektir. kızartmadan da yapılabilir. kabaklar rendelenip, rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırılır, içine biraz zeytinyağı, yoğurt, un, dereotu , tuz ve karabiber konduktan sonra hafifçe yağlanmış ateşe dayanıklı bir kapta fırınlanır. hem daha hafif olur, hem de ege lezzeti taşır.
UNSUZ MÜCVER HAZIRLANIŞI
Öncelikle yumurta akını bir kapta kar haline gelinceye kadar çırpın. Ardından dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber, dereotu, taze soğan ve ezdiğiniz patatesi ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin.
Bunun nedeni kabakların çok su bırakmasıdır, fazla sulu olursa toparlanmaz kızarırken dağılır. Kabaklar su saldıkça içine un eklerseniz mücverin lezzeti kaçar hamur kızartması gibi bir şey olur. Bu durumun önüne geçmek için mücver için rendelediğiniz kabakları elinizle sıkmanız ve olabildiğince suyunu almanız gerekir.
Taze soğan yok ve canınız mücver istedi normal soğanla da harika mücver yapabilirsiniz.
Mücver harcı içine isterseniz soğan, maydanoz, peynir ve dereotu ekleyebilirsiniz. Mücverde bağlayıcı olarak kullanılan un ve yumurtanın kullanımı önemlidir. Un ve yumurtanın görevi, kızartma sırasında kabağın dağılmasını önlemektir.
Rendelenmiş kabak, dereotu, beyaz peynir ve taze soğan ile hazırlanan mücver, hem kızartma, hem de fırınlama usulüyle pişirilir.
Üzerine yumurta, un, kabartma tozu, lor, yeşillikler ve baharatları ilave ederek karıştırın. Fırın kabını yağlayın ve karışımı dökün. Üzerine susam ve çörek otu serpin. 185 derece fansız ayarda 45 dakika pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri