Bu çerçevede, resmi eğitim kurumlarında görev yapan yöneticilerin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı diğer resmi eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında ders okutmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.
Sayın Hocam, Görevlendirme ile başka okula gittikleri için ve orada görev yaptıklarını için alamazlar.
İl/ilçe komisyonunda görevlendirilecek öğretmen bulunmaması durumunda kurs merkezi müdür ve müdür yardımcıları görevlendirilebilir." maddesi bulunmuyor. Bu duruma göre müdür ve müdür yardımcıları DYK açamayacak.
Buna göre eski kılavuzlara göre birkaç düzenleme yapıldı. Bunlardan bir tanesi de idareciler hakkında. Buna göre okul müdür ve müdür yardımcılarının DYK açabilmesinin önüne geçilmiş oldu.
Müdür/Kurs Yöneticisi hafta içi mesai saatleri içinde kendi okulunda kurs verebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Konu ile ilgili Bakanlığımızın 27.07.2007 tarihli ve 2007/19 sayılı Genelgesinin 4. maddesinde; "Buna göre yöneticilere, sözü edilen madde kapsamında fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim görevine bağlı olarak ayrıca ek ders ücreti ödenmeyecektir.
Buna göre, ders bütünlüğü de dikkate alınarak örgün ve yaygın eğitim kurumları müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saat aylık karşılığı ders görevi verilecek, aylık karşılığı ders görevini dolduran yöneticilere 6 saate kadar da ek ders ücreti karşılığı ders görevi verilebilecektir.
DYK Yönergesi kapsamında bu fıkra gereği yapılan iş ve işlemler elektronik ortamda da yürütülebilir. 3.9. Kurslar, kurs merkezi müdürlüğünce yönetilir. Kurslarla ilgili iş ve işlemleri yürütmek amacıyla her 10 şubeye bir müdür yardımcısı görevlendirilir.
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) ilişkin kılavuz yayımlandı. Buna göre, Bakanlığa bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları açılacak.
Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, müdürlük, müdür başyardımcılığı, eğitim şefliği, müdür yardımcılığı yapan öğretmenler haftada 6 saat ders okutmakla yükümlüdürler.
Bu bağlamda önceki yönergede sadece öğretmenlerin görev aldığı İlkokullarda Yetiştirme Programında bu değişiklikle müdür yetkili öğretmenler ile müdür yardımcıları da görev alabileceklerdir.
Dolayısıyla okulda kurs talebinde bulunan kadrolu/sözleşmeli öğretmenler var iken okul müdürü ve müdür yardımcılarına kurs görevi verilemez.
Müdür ve müdür yardımcılarının; hafta sonları veya akşam saatlerinde Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan kurslarda görev almalarının “uygun olmayacağı” hükmü anlaşılır bir durum değildir.
Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Valiliği'ne gönderdiği görüş yazısında okul yöneticilerinin kendi okullarında halk eğitim kursu açabileceğine karar verdi.
Açılan bir kursa, kurs açıldıktan bir ay sonrasına kadar e-Kurs Modülü üzerinden öğrenci/kursiyer kaydı yapılabilir. Nakil, yurtdışından gelme gibi değişik nedenlerle okula kaydı yapılan öğrencilerin talepleri kurs merkezi müdürlüğünce değerlendirilir.
Okulum ilkokul ortaokul aynı binada eğitim veren bir okul. Dolayısıyla hafta sonu dyk kursu var. Kurs yoneticisi okul müdürü. Ortaokul müdür yardımcısı da hafta sonu okula geliyor.
Geçerli bir mazereti olup ve bu mazeretini belgelendiren ve bu durumu zamanında okul yönetimine bilgilendiren öğretmen tabi ki mazeretli sayılacaktır. Fakat hiçbir mazereti olmadan dersine girmeyen öğretmen hakkında idari soruşturma yapılacaktır.
Yaz dönemi kurslarında hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir.
MADDE 8- (1) Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısı 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudu ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20' den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Ancak her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz.
(4) Kurslarda açılan şube sayısının 5 ve üzerinde olması durumunda kursta görevli öğretmenlerden nöbetçi öğretmen görevlendirilir." hükümleri bulunmaktadır. Buna göre usulüne uygun olarak açılmış olan kurslar her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda kapatılabilir.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada yaz döneminde açılacak destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8'inci sınıf öğrencileri için Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve yabancı dil derslerinden kursların açılacağını belirtti.
ek ders ücretinden yararlanırlar mı? Destekleme ve Yetiştirme kurslarında görevli ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmenler, Genel idari izinli olunan günlerde o güne ait ek ders ücretinden yararlanamazlar.
Açamazmış? İdaeci egzersiz açamaz. 2010/49 sayılı genelge hükümlerine göre idareciler egzersiz açamaz, halk eğitim aracılığı ile kurs açabilir.
Buna göre; aylık karşılığı ders görevini tamamladıktan sonra, ilgili kişilere verilebilecek AZAMİ ek ders sayısı şu kadardır: Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı için haftada 6 saat. Genel bilgi ve meslek dersi öğretmeni için haftada 15 saat (Bunun 6 saati zorunludur.)
Yaz kursunda da idareci görev alamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri