Sarıçam Müftülüğü'ne başvururlar. 750 lira nikah ücreti isterler. Diğer müftülükler 200 lira ister.
2023 Evlilik Cüzdanı Ücreti Nedir? 2023 yılı nikah cüzdanı ücreti ise 445 TL'dir.
Ordu Fatsa Müftülüğünde 2022 yılının ilk resmi nikahı kıyıldı. İlçe Müftülüğü Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen nikah programında İlçe Müftüsü Hamza Bayram çiftin nikahını kıydı.
Yıldırım Nikahı Ücreti Nedir? Nikah başvurusu yaptığın tarihten sonraki mümkün olan en yakın güne nikah tarihi almak için ayrıca bir ödeme yapman da gerekmiyor. Bu yüzden yıldırım nikahı fiyatı kaç para diye araştırmana gerek yok.
Evlendirme Yönetmeliği'nin 42. Maddesi gereği evlenmeye esas olan belgelerin geçerlilik süresi 6 aydır (180 gün). (Evrak düzenlenme tarihi ile nikâhın kıyılacağı tarih arası için geçerlidir.) Mevzuat gereği aynı gün içerisinde nikâh işlemi yapılamaz.
İlgili 44 soru bulundu
Nikah için yetkili mercilere müracaat edildikten en fazla 24 saat sonra gün almak mümkündür. Her şey tamamlandıktan sonra 2-4 gün içinde nikah kıyılabilir. Ek olarak, "yıldırım nikahı" diye bir durum söz konusu değildir. Belgelerin toplanma süresi düşünüldüğünde, aynı gün içinde evlenmek imkansızdır.
Müftülere resmi nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından yönetmelik de çıktı. Bugünden itibaren müftüler resmi nikah kıyabilecekler. 18 Ekim'de Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanlığına gönderilen Nüfus Hizmetleri Yasası, 3 Kasım tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.
Müftülüklerce, başvuran çiftlerin belgeleri incelenerek, geçerli bir başvuru olması durumunda, Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) servisleri kullanılarak sisteme kayıt yapılıyor. Kayıt yapılmasına istinaden nikâh için gerekli belgeler elektronik ortamda doldurularak hazırlanıyor.
Müftülük hizmet bölgesi dışında oturduğu halde Müftülüğümüzde nikâh kıydırmak isteyen çiftler, ikamet ettikleri yerin Evlendirme Memurluğundan ikisi birlikte izin belgesi almaları durumunda nikâh işlemleri Müftülüğümüzde yapılabilecektir.
Artık mevzuatta "yıldırım nikahı" diye bir olgu yok. Yıldırım nikahı ve diğer nikah işlem ve başvuruları aynıdır. Belgeler tamamlandığı taktirde 2-3 gün içinde nikah işlemi yapılabilmektedir. Hatta erken kalkıp programlı davranırsanız, ertesi gün bile evlenmeniz mümkün!
Öncelikle üç tüp kan alınır ve ardından kişilere akciğer filmi çekilir. Sonuçlar çıktığında herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmazsa, kişilerin evlilik için bir engelinin olmadığına dair rapor verilebilir. Bu raporda kişilerin kimlik bilgileri, fotoğrafları, ikametgâh bilgileri yer almaktadır.
Düğünlerin oturma düzeni, maske, mesafe ve temizlik kuralları ile nikah merasimi şeklinde en fazla bir saat süre içerisinde gerçekleştirilmesi, Ayrıca 30.07.2020 tarih ve 12682 sayılı Genelgemiz çerçevesinde toplu taziye yapılmamasına ilişkin hükümlerin eksiksiz uygulanması, sürdürülecektir.
Belediyeler evlilik cüzdanı için standart ücret almaktadır. 2020 yılı itibariyle evlilik cüzdanı ücreti 110 TL olarak belirlenmiş olup evlilik dosya ücreti olarak da bazı belediyeler 25 TL ücret talep etmektedir. Nikah başvurusu yapacak olan çiftler bu ücreti başvuru yaptıkları belediyeye öderler.
Başvuru için eşlerden birinin ikamet ettiği ilçe müftülüğüne başvuru yapılabiliyor. ►Köyde yaşayanlar için ise evlilik başvurusu köy muhtarlığına yapılıyor.
5 adet vesikalık fotoğraf ile birlikte evleneceği kişiye göndermek suretiyle, eşlerden kadın veya erkek tek başına da evlenme başvurusunda bulunabilir. Başvuru kadın ve erkek veya onların vekillerince örneğine uygun olarak düzenlenmiş ve imza edilmiş olan “Evlenme Beyannamesi” ile yapılır.
Öncelikle nikâh açısından gerekli olan sağlık raporunda akciğer filmi ve kan tahlilleri talep edilir. Kan testleri ile birlikte bireylerde ayrıca hepatit b ve c hastalıkları, AİDS hastalığı gibi cinsel kanal üzerinden bulaşabilen herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığına da bakılır.
Evrakların tamamlanması, evliliğin ilk adımını oluşturur. Nikah tarihi almak isteyen çiftler, evrakların alındığı günden itibaren 6 ay içinde nikah tarihi alabilme hakkına sahiptir. Çünkü evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. Bu nedenle 6 ay içinde nikah tarihi almak şarttır ve evlenmek gerekir.
Aslında normal olan nikahın mesai saatleri içerisinde kıyılmasıdır. Yine de belediyede hafta sonu ve resmi tatillerde nikah kıyılabilir mi hakkında bir engel olmadığını söylemek mümkündür.
İMAM NİKAHI (DİNİ NİKAH) KIZ EVİNDE Mİ ERKEK EVİNDE Mİ KIYILIR? Nikah akdi için gerekli olan şartlar yerine getirildiğinde nikahın kıyılacağı yerin bir önemi yoktur. İster kız evinde ister erkek evinde ister de camide ya da farklı bir yerde kıyılabilir.
Evlenecek olan kişiler eğer isterlerse resmi nikah kıyıldıktan sonra münasip bir yerde dinin nikahı da kıyabilirler. Dini nikah, yapılan evliliğin mutluluk getirmesi, evlerinde bereket olması için de yapılabilir. Bu nikah aynı zamanda gelenek göreneklerimize ve örfümüze de uygundur.
Önce kadına, sonra erkeğe üçer defa "bu kadını/erkeği kabul ettin mi" diye sorar. Şahitlerin huzurunda bu nikahı gerçekleştirir. Nikahtan sonra nikah duasını okuyarak töreni sonlandırır.
Nikah için Gereken Evraklar Nelerdir? E devlet üzerinden her ne kadar nikah tarihi sorgulanabilse de nikah için gün almak mümkün değildir. Bunun için bağlı bulunan belediyenin evlendirme dairelerine bizzat başvuru yapmak gerekir. Aynı zamanda, başvuru için gereken çok sayıda evrak vardır.
Büyük güne 3 ay kaldıysa ve nikah başvurunuzu henüz tamamlamadıysanız daha fazla beklemeden o işi halletmeniz gerekiyor. Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan çiftlerin düğünlerine 6 ay kala, nikah başvurularını yapmalarını öneriyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri