Arkadaşlar o kadar abartmaya gerek yok.. Kuşlar doğada hazır sumu içiyor.. Çamurlu pis tozluda olsa içiyorlarsonuçta..Oyüzden çesme suyunun hiçbirzararı olmaz gönül rahatlığıyla verebilirsiniz..
Kuşun suyu günlük olarak temizlenmelidir ve içme suyu kullanılmalıdır. Çeşme suyu da kullanacaksanız mutlaka bir gün önceden dinlendirilmiş olması gerekmektedir. Kuşunuzun suyuna 10 günde bir iki damla elma sirkesi eklediğiniz takdirde bağırsaklarındaki parazit ve mantarlara karşı etkili olacaktır.
Yıkanma için kullanılacak olan suyun soğuk olmaması gerekmektedir. Çünkü muhabbet kuşları soğuğa karşı dayanıksızdır. Ilık ya da oda sıcaklığındaki su yıkanma için idealdir. Yıkanması bittikten sonra kuş banyosunu kafesten çıkararak yıkamanız gerekmektedir.
Normal oda sicakliginda su yeter onlara. Ayrica eger vermiyorsaniz ishal olmamasi icin suyunun icine 3 damla sirke ve belirli araliklarla suyunu degistirip vitamin koymanizi tavsiye ederim.
çıkar tekrar sok 30 sn sok. Ama kuşu eline alma.Muhabbet kuşları insaların avucuna almasını hiç sevmez.Bunu Bi Kaç gün uygula 1 hafta sonra yavaşça[öğlen zamanında] elini yavaş yavaş ayaklarının üstüne götür. Zamanla Alışır.Eline alırken isminide söyle. Böyle yaparsan sana alışır.
İlgili 18 soru bulundu
Muhabbet Kuşu Suyuna Doğal Takviyeler
Limon, C vitamini bakımından oldukça kuvvetlidir ve kış mevsimlerinde olası hastalıklara karşı evcil hayvanınızı korur. Yine muhabbet kuşunun suyu birkaç damla pekmez ya da bal ilave etmek de hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.
Muhabbet kuşları tohum ve çeşitli kuruyemişleri çok severler. Bunlar darı, kabuklu yulaf, üzüm çekirdeği, çavdar, soya fasulyesi, susam, buğday, ceviz, fındık, fıstık, kestane, keten tohumu, ay çekirdeği ve at kestanesi olabilir. Tohumlar, kuşların ana besin maddesi değildir.
Elma sirkesini muhabbet kuşunuzun suyuna ortalama 10 gün ya da 2 haftada bir defa yaklaşık 2 damla kadar damlatmanız, muhabbet kuşunuzun bağırsaklarındaki parazitleri atmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca kabız olan muhabbet kuşları için de aynı yöntem uygulanmaktadır; ancak belirttiğimiz aralıklarla olmak kaydıyla.
Kuşların suyunu en az 2-3 günde bir değiştirmelisiniz.
Muhabbet Kuşu Nasıl ve Ne Sıklıkla Yıkanır? Genel olarak muhabbet kuşlarına banyo yaptırma aralığı 2 haftada bir civarında olmalıdır. Hava şartlarına göre ayda 1 kez de banyo yaptırabilirsiniz.
Muhabbet kuşlarının yıkanması sürecindeki en önemli nokta muhabbet kuşu yıkanmazsa ne olur konusudur. Bir süre sonra bakımsızlıktan iç ve dış parazitlenmelere maruz kalabilir.
Muhabbet kuşlarının banyo yaptıktan sonra da üşüdükleri sık sık görülmektedir. Muhabbet kuşları için doğru oda sıcaklığı sağlansa bile onlar cereyanda bırakılmamalıdırlar. Muhabbet kuşu cereyana karşı çok duyarlı ve hassas canlılardır.
Kafeinli ve alkollü içkiler, çikolata kuşlar için oldukça zararlı yiyeceklerdir. Yeşil domates kuşlara verilmemelidir. Elma, kayısı, şeftali, armut gibi meyvelerin çekirdekleri, bu meyveler kuşlara verilmeden önce mutlaka çıkarılmalıdır. Kuşlarda Teflon tava zehirlenmesi ölümlere neden olmaktadır.
Evde az miktarda bulundurulmaları, kuşunuzun ani hastalanması durumunda hazırlayabilmeniz için yararlıdır. Hasta kuşa, sade içme suyu yerine bitki çayı türlerinden vermek istemeniz halinde, lütfen, çayı fazla kaynatmayınız. Ve tabii ona vermeden önce ısısının oda sıcaklığına düşmesini beklemelisiniz.
Minik dostlarımız olan muhabbet kuşları, suda vakit geçirmeyi çok severler.
Vitamin takviyesi için sularına multi-vitamin damlatılması oldukça faydalı olur. Tuz içeren tüm yiyecekler,şeker,çikolata,sarımsak ve soğan,süt,alkol,yer fıstığı,limon,greyfurt gibi ürünler muhabbet kuşları için oldukça toksik olup kesinlikle muhabbet kuşunuza vermemeniz gerekir.
Kuş bitleri, insan derisinde yaşayabilen bit türleri değildir. İnsan vücut ısısıyla, kuşların sahip olduğu vücut ısısı aynı değildir. Kuş kanatlarında yaşayan kuş bitleri, insanların derisinde yaşayamıyor. Sıcaklık farkı olması nedeniyle de, insana geçen bir bit türü değildir.
Muhabbet kuşlarında vitamin ve mineral eksikliği de tüylerin dökülmesine sebep olabilir. Bu durum doğrudan beslenmeyle alakalıdır diyebiliriz. Bu sebeple kaliteli kuş yemi kullanmanızı tavsiye ederiz. Dış parazitler ve mantar hastalığı da tüylere zarar verir ve onların dökülmesine neden olabilir.
Her zaman verilmediklerinde ödül olarak da değerlendirildiklerinden eğitim sırasında büyük bir avantaj sundukları söylenebilir. Muhabbet kuşu ödül yemi, papağan krakeri ve kanarya krakeri gibi seçenekler bu nedenle kanatlı dostları olanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Kafeslerinin temiz olması gerekir. Kuşlar, etraflarını dağıtmayı seven hayvanlardır, özellikle de yalnızlığa çok fazla maruz kalmayan hayvanlar bir anda yalnız kaldıklarında çok daha fazla etrafa saldırır ve kirletirler.
Gaga açıp kapama durumu kuşlarda görülen bir davranıştır. Yorulduklarında iç basıncı dengelemek için, heyecanlandıkları için, korktukları için, gagalarını hızlı hızlı açıp kapayabilirler.
Peki, muhabbet kuşları korkudan ölür mü? Bu soruya verilecek cevap evettir. Yapılarının hassas olması sebebiyle küçük bir korku bile aniden veya bir süre sonra ölebilir.
Muhabbet kuşları üzgün oldukları zaman genellikle hareketsiz olurlar. Tüneğin bir köşesinde tüneyerek, tüylerini hafifçe kabartırlar. Üst gagaları ile alt gagalarını birbirine sürterek hafif bir çıtırdatma yaparlar. Bunu yaparken de çoğu zaman kısık sesle, kendi kendilerine konuşu gibi öterler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri