Bir çok muhabbet kuşu, omuzlarınızda vakit geçirmeyi çok sever. Bu özelliklerine rağmen genellikle kucaklanacak, okşanacak hayvanlardan değildirler. Ama ara da bir başlarının kaşınmasından da hoşlanırlar. Muhabbet kuşları, kendilerine her gün dokunulmasını isterler.
Ronay. Muhabbet kuşları evcilleşebilen ve insanlarla iletişimi iyi olan kuşlardır. Bizler muhabbet kuşu nasıl sevmeliyiz, Muhabbet kuşu neresinden sevilmekten hoşlanır gibi konuları iyi bilmemiz gerekir. Muhabbet kuşu boynundan ve kafasından sevilmeyi çok sever.
Kuşların öpülmeyi sevip sevmediklerine dair genel bir yargıda bulunmak doğru değildir. Bazı kuşlar öpülmekten hoşlanabilirken bazıları buna pek de sıcak bakmayabilir.
Muhabbet kuşu küserse ne yapılır sorusunun cevabı ise kuşla ilgilenmek, ona ödül maması vermek ve onunla konuşmak olabilir. -Muhabbet kuşları akıllı canlılardır. Bazı muhabbet kuşları konuşmayı öğrenebilir ve sahipleriyle iletişim kurabilir.
Rahatsızlık hali yaşamaları durumunda muhabbet kuşları sahiplerinden uzaklaşır ve güven duygusunu yitirir. Bu yüzden onları rahatsız edecek herhangi bir davranış sergilememek, güven duygusunun aşılanmasına neden olacaktır. Özellikle üfleme hareketi, muhabbet kuşlarının oldukça rahatsız olduğu bir durumdur.
İlgili 16 soru bulundu
Özetle muhabbet kuşu ve papağanlar sahibini tanır. Zamanla sizi, hareketlerinizi, ses tonunuzu tanır. Yeni olsa da o sizin her anınızı sürekli takip eder. Düşündüğünüzden daha da zekiler.
Birçok kuş sahibi kuşlarının mutlu, üzüntülü, heyecanlı olmak gibi duygusal ifadelerini tespit etmiştir. Araştırmalar kuşların kendilerinin de bu duyguların farkında olduğunu kanıtlıyor.
Baş aşağı duruyorsa
Örneğin muhabbet kuşunuzun kafesinde baş aşağı asılı olduğunu görebilirsiniz.Bu duruş kuşunuzun el savunmasız davranışlarındandır ve bu duruşu sizin huzurunuzda sergiliyorsa muhabbet kuşunuzun sizi sevdiğini ve güvendiğini anlayabilirsiniz.
Korku ve Gerginlik
İnsanlardaki adrenalin yüklenmesine benzer bir şekilde kuşlarda aşırı korktukları durumlar karşısında savaş ya da kaç tepkisi verir. Kuşlarda görülen diğer korku tepkileri arasında donakalma, sinme, hızlı hızlı nefes alıp verme, gözlerin genişlemesi ve aşırı ses çıkarma yer alır.
Muhabbet kuşu size küstüğünü bir şekilde hissettirir. Kuşun ötmemesi, yem yememesi ve elinize gelmemesi, küsme belirtisi olabilir. Muhabbet kuşları belli durumlar söz konusu olduğunda sahibine küsebilir. Kuşun yalnız bırakılması ve kuşla ilgilenilmemesi, kuşun en büyük küsme nedenidir.
Eğer kuşlarımızın stresli olduklarını fark edemezsek, yani uzun süre strese maruz kalırlarsa bağışıklık sistemi zayıflar ve bu da onları hastalıklara karşı güçsüz hale getirir.Dolayısıyla bu onlar için ölümcül olabilir. Kuşlarımızın stresli olduğu zamanlarda onlara probiyotik ve vitamin takviyesi yapmalıyız.
Özellikle yaz aylarında su tüketiminin önemi bir kat daha artar. Yeni yiyecekler ve taze su oldukça zeki olan kuşları mental yoldan uyarmanın yöntemlerinden birisidir. Özellikle taze meyveler muhabbet kuşunu rahatlamaya yardımcı olacak besinler arasında yer almaktadır.
Muhabbet kuşları özellikle boynundan ve kafasından sevilmeyi çok sever elinize aldığınız zaman onu severek rahatlatabilirsiniz. Birde eve alışma süresi var size ve kafesine alışan kuşunuzu belli aralıklarla dışarı çıkartıp evi öğrenmesini ve alışmasını sağlayın.
Her boş vaktinizde, gün içinde defalarca aynı kelimeyi sürekli olarak tekrar edin. Muhabbet kuşunuzun bir süre sonra konuşmaya başladığını göreceksiniz. Ülkemizde, “babacık, aşkım, cici kuş” gibi kelimeler muhabbet kuşlarının en çok söylediği kelimeler arasında yer alır.
Tam tersine kuş yanlız kalınca strese girebilir. Tanıdık güvenilir birileri yada petshop falan varsa onlarada bırakabilirsiniz. Kuşu yolda strese sokacağınıza bırakın kalsın evde. Hiçbir kuş 2-3 gün yalnız kaldı diye küsmez.
Kuşlar sadece gökkuşağı renkleri ile beraber insan gözünün göremediği ultraviyole (UV) renk spektrumunu görmekle kalmaz aynı zamanda daha keskin bir görüşe sahiptirler. Bu özellikleri kuşların, aynı rengin insanların ayıramayacağı tonlarını ve değişimini görebilmesini sağlar.
Konfor, kuşun kafes içinde rahatça kanat çırpabilmesi ve beslenmesi için uygun ortam. Kısacası kuşlarda insanlar gibi en iyi yaşam imkanlarına sahip olmasıdır. Bu kuşun hem kafesinde mutlu hem de sağlıklı olması için yeterli olacaktır.
Muhabbet kuşunuzu korkutmamak için her zaman yavaş hareket etmeyi ve onunla sakin bir sesle konuşmayı ihmal etmemelisiniz. Kafasını okşamak için kibarca elinizi uzattığınızda sizden korkup kaçıyorsa onu yakalamaya çalışmamalısınız. Öncelikle parmaklarınızın ucunda ona bir ödül maması uzatabilirsiniz.
Muhabbet Kuşlarının En Sevdiği Besinler? Muhabbet kuşları tohum ve çeşitli kuruyemişleri çok severler. Bunlar darı, kabuklu yulaf, üzüm çekirdeği, çavdar, soya fasulyesi, susam, buğday, ceviz, fındık, fıstık, kestane, keten tohumu, ay çekirdeği ve at kestanesi olabilir.
16 haftalık oluncaya kadar da bebek olarak kabul edilmektedir. 8 - 16 hafta aralığı muhabbet kuşu eğitimi ele alıştırma ve konuşmayı öğretmeye başlamak için idealdir.
Muhabbet kuşları adından da anlaşılacağı gibi son derece sosyal canlılardır. Çok uzun süre yalnız kaldığı takdirde inanması zor gelebilir ama depresyona girebilirler. Tek başına geçirdiği bir gün dilimi bile onları kızdırıp üzebilir.
Kuşların en önemli duyusu nedir? Bir kuşun en önemli duyusu görmedir. Kuşların çoğunda koklama duyusu çok zayıftır. Atmacada olduğu gibi, bazı kuşlarda gözler, insan gözünden on kez daha keskindir.
Papağanlar arasında en konuşkan tür, muhabbet kuşu olarak öne çıkmaktadır. Muhabbet kuşları neredeyse 500 kelimeye kadar öğrenebilmektedir. Puck isimli muhabbet kuşunun bu alanda bir rekoru bulunmaktadır. 1994 yılında vefat eden Puck 1728 kelime konuşabiliyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri