Tuz içeren tüm yiyecekler,şeker,çikolata,sarımsak ve soğan,süt,alkol,yer fıstığı,limon,greyfurt gibi ürünler muhabbet kuşları için oldukça toksik olup kesinlikle muhabbet kuşunuza vermemeniz gerekir.
Elma sirkesini muhabbet kuşunuzun suyuna ortalama 10 gün ya da 2 haftada bir defa yaklaşık 2 damla kadar damlatmanız, muhabbet kuşunuzun bağırsaklarındaki parazitleri atmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca kabız olan muhabbet kuşları için de aynı yöntem uygulanmaktadır; ancak belirttiğimiz aralıklarla olmak kaydıyla.
İlk olarak şunu belirtmek isteriz ki çok gerek olmadığı sürece muhabbet kuşlarında aspirin kullanılmamasını öneririz. Aksi halde aspirin muhabbet kuşumuzun içinde tahribata yol açarak uzun ve acılı bir ölüme sebep olabilir.
Kuru üzüm gibi aşırı şekerli yiyecekler muhabbet kuşlarına uygun değildir.
Muhabbet kuşlarının ömrü ortalama 8-10 sene arasındadır. Ancak bazı muhabbet kuşları 20 seneye kadar yaşayabilmektedir. Muhabbet kuşlarının ömrünü etkileyen pek çok faktör bulunur. Bu faktörler arasında muhabbet kuşunun beslenmesi, bakımı ve stres büyük bir önem arz eder.
İlgili 45 soru bulundu
Muhabbet kuşları açlığa dayanıklıdır ancak susuzluğa dayanamazlar.
Kuşlarımız ise susuz 24 saatten fazla dayanamayabilir.ve sonuç ölüm olabilir.Hele de sıcak havalarda oda ısısının 27 derecenin üzerinde olması durumunda kuşlarımızı susuzluktan kaybetmemiz daha olasıdır. Su sızıntısından dolayı suluklardaki su bitmiş olabilir veya suluk yere düşmüş olabilir.
Tuz içeren tüm yiyecekler,şeker,çikolata,sarımsak ve soğan,süt,alkol,yer fıstığı,limon,greyfurt gibi ürünler muhabbet kuşları için oldukça toksik olup kesinlikle muhabbet kuşunuza vermemeniz gerekir.
Muhabbet kuşuna zararlı besinler çay-kahve gibi içerisinde kafein oranı yüksek içeceklerden, gazlı yiyecek ve içeceklerden, alkol ve süt ürünlerinden tamamı ile uzak tutulmalı ve herhangi bir şekilde denetmeye dahi çalışılmamalıdır. Çekirdekli meyvelerin çekirdeklerinden uzak tutulmalıdır.
verimi düşüklüğü gözlemlenebilir. kuşlarımız için oldukça tehlikelidir. kaşığı kadardır ölüm hali bile görülebilir.
– 1 Muhabbet Kuşu Suluğu Kadar Suyu ( Tasa Bardağa Ekleyin ) Orta Boy 1 Diş Sarımsağın Kabuğunu Soyun Ortadan İkiye Bölüp 1 Parçasını Ayırdığınız Suyun İçine Atın ( Ezmenize Gerek Yok ) Parça Sarımsak Suyun İçerisinde 12 Saat Kadar Zaman Zarfında Beklesin Bekledikten Sonra o Suyu Kuşun Suluğunu Yarısına Kadar Doldurun ...
Deneyimli bir kuş veteriner hekimi tarafından yönlendirilmedikçe diğer hayvanlar veya insanlar için kullanılan ilaçları, kremleri veya merhemleri kullanmayınız.
Muhabbet Kuşu Suyuna Doğal Takviyeler
Limon, C vitamini bakımından oldukça kuvvetlidir ve kış mevsimlerinde olası hastalıklara karşı evcil hayvanınızı korur. Yine muhabbet kuşunun suyu birkaç damla pekmez ya da bal ilave etmek de hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Ancak abartmamanız gerekir.
Tuz. Dünyadaki tüm canlıların vücutlarında bir miktar sodyum bulunması gerekir. Ancak olması gerekenden fazla miktarda tuz tüketilmesi kuşlarda aşırı susama, dehidrasyon ve böbreklerde işlev bozukluğu gibi ciddi problemlere yol açabilir, hatta ölüme sebebiyet verebilir.
Kuş bitleri, insan derisinde yaşayabilen bit türleri değildir. İnsan vücut ısısıyla, kuşların sahip olduğu vücut ısısı aynı değildir. Kuş kanatlarında yaşayan kuş bitleri, insanların derisinde yaşayamıyor. Sıcaklık farkı olması nedeniyle de, insana geçen bir bit türü değildir.
Ama çok fazla yedirme sakın. İshal olabilirler.
Kuşa haftada 1 - 2 kez verilecekler: Koçanlı taze mısır : 1/8 mısır parçası. Kuşa ara sıra verilecekler: Yoğurt :1-2 damla. Kuşa daima verilecekler: Mürekkep balığı kemiği, istiridye kabuğu, kum.
Kuşların besine sürekli olarak ulaşabiliyor olmaları onları güçlü yapmış ama yemliklerde toplanıyor olmak ve sürekli aynı yerden yemlenmek gerçekten de hastalıkların daha çok yayılmasına ve yüksek bulaşıcılık oranlarına sebep olmuş.
Kuşlar, türlerine bağlı olarak 4 ila 100 yıl yaşayabilir.
Peki, muhabbet kuşları korkudan ölür mü? Bu soruya verilecek cevap evettir. Yapılarının hassas olması sebebiyle küçük bir korku bile aniden veya bir süre sonra ölebilir. Buna sadece evde farklı canlıların beslenmesi girmez.
Kolonyanın kuşlar üzerinde zararlı etkileri olduğu kabul edilmektedir. Özellikle, kolonya solunum yollarını tahriş edebilir veya cildi iritasyona neden olabilir. Ayrıca, kolonya, kuşların gözlerini de tahriş edebilir. Bu nedenle, kuşların sağlığı açısından kolonya kullanmak pek tavsiye edilmez.
Cips, patlamış mısır gibi tuzlu ve yağlı besinler, çikolata, kafein içeren besinler ya da alkollü içecekler kuşlara kesinlikle verilmemesi gerekenler listesinde yer alır.
max 1 gün aç kalabilir.
Kuşlar, sigara dumanına karşı aşırı hassas canlılardır. Bulundukları ortamda sigara içilmesi tekrarlayan solunum yolu enfeksiyonlarına, nefes almakta zorlanmalarına ve yaşamlarının tehlikeye girmesine neden olabilir.
Gaga açıp kapama durumu kuşlarda görülen bir davranıştır. Yorulduklarında iç basıncı dengelemek için, heyecanlandıkları için, korktukları için, gagalarını hızlı hızlı açıp kapayabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri