Balıkesir. Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, ataları Birinci Dünya Savaşı yıllarında Bulgaristan'dan göç eden vatandaşların torunları "muhacir böreği" geleneğini sürdürüyor.
Dızmana diğer adıyla Göçmen Böreği veya Eskişehir Çöreği, Trakya'ya göçmüş Bulgaristan Türkleri (muhacir)'nin yöresel bir hamur işidir. Günümüzde Trakya bölgesi Bursa ve Eskişehir yörelerinde yaygın olarak yapılmaktadır.
Erzurum Su Böreği Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Pirinçli börek Kırklareli mutfağından bir hamur işidir. İçeriğindeki yumurta sebebiyle bir parça ağır alışılmadık bir börek olarak düşünülebilir.
Pülümür ile Kiğı sınırında yer alan ve bir Alevi-Kürt köyü olan Bileceli Kürtler tarafından İstanbul'da yaygınlaştırıldığı için "Kürt böreği" adıyla tanınmıştır. Kürt böreği, "yağlı kömbe"den türemiş bir börek çeşididir.
İlgili 18 soru bulundu
8. Leğen Böreği
Taze otlar, hafif lezzetler ya da et yemekleri gibi oldukça geniş bir mutfağa sahip Fethiye bölgesi, hamur işi konusunda da gelişmiştir. Bölgede hazırlanan ve hamur işi olarak tüketilen Leğen Böreği, Fethiye'nin yöresel lezzetleri arasında bulunur.
Bayburt yöresi ile özdeşleşmiş nefis süt böreği, hamur ve şerbet ile hazırlanır. Hamurların arasına fındık ve tereyağı eklenir. Şerbet yapımında ise su yerine süt kullanılır.
Meşhur Sarıyer böreğini duymuşsunuzdur. Bu bir şehir efsanesi değil. Gerçekten de İstanbul'un Sarıyer ilçesinde oldukça orijinal ve lezzetli bir börek türü yapılıyor. Tadı dillere destan olan bu böreğin ünü zamanla ilçenin sınırlarını aşarak şehrin ve hatta ülkenin farklı noktalarına ulaştı.
1914'te göç eden vatandaşların kültüründe önemli yer tutan "muhacir böreği" veya "yumurtalı börek", dini bayramlarda, nişanlıların ikramlarında sunularak damakları tatlandırmaya devam ediyor.
Boşnak böreğinin 1450'li yıllardan beri Bosna Hersek'te yapıldığı düşünülmektedir. 93 Harbi sonrası Türkiye'nin kuzeybatısına göç eden Boşnaklar, Boşnak böreğini Bursa, Çanakkale ve Sakarya gibi yerlerde yapmaya başlamıştır. Boşnak böreği aynı zamanda Hırvatistan'daki Boşnaklar tarafından da yapılmaktadır.
Bulgurlu Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Bir Sinop'lu olarak belirteyim aslında yöresel bir böreğimizdir.
Bosna Hersek'in milli yemekleri arasında yer alan çarşaf böreği, Türklere özgü bir lezzettir. Özellikle Trakya mutfağından eksik olmayan bu besin, Rumeli ve Balkan ülkelerinde de tüketilir.
Laz böreği (Doğu Lazcası: Paponi); yufka, tereyağı, muhallebi ve şerbet ile yapılan bir tatlı çeşididir. Türkiye'de Doğu Karadeniz bölgesinde ve özellikle Lazların yaşadığı Artvin,Rize ve Trabzon illerinde yapılır.
Erzurum'a özgü su böreği için, yöresel civil peyniri salamura tuzu ile iyice tuzlayıp bir gece bekletiyoruz.
Kürt Böreği / Arşiv
Dilbağı, ''Kürt Böreği ismi esas olarak Mehmet Efendi'nin (böreği İstambul'da ilk kez yapıp pazarlayan) ismini bilmeyen müşterileri tarafından söylenen 'Kürt'ten aldık, Kürt'ün böreği' sözlerinden türemiştir. 'Küt' ismi son on yıldır kullanılmakta olup sonradan uydurulmuştur” dedi.
Börek, asırlardır Türk mutfağında yer bulan eşsiz hamur işi yemeklerinde biridir. Türk geleneklerine göre de çok farklı bir yer vardır. Değer verdiğimiz misafirlere börek ikram ederiz. Böreğin tarihimizde yeri oldukça ilginçtir.
Gaziantep yöresine ait sevilen kahke türlerinden olan Fıstıklı Talaş Böreğimiz, sabah kahvaltıları ve çay yanında sofralarınıza ve damak lezzetinize müthiş keyif katacaktır.
Selçuk'un ticaret insanlarından İsmail Yalçınkaya kentimize yeni bir mekan kazandırdı. Abuhayat Caddesinde Aslanlı Havuz köşesinde Bülent Börekçilik adıyla hizmete giren Börekevinin açılışını Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu yaptı.
Konya Karışık Börek
Kıyma, Bolu tulum peyniri ve 1. sınıf kaşarın özel olarak karıştırılarak oluşan hamur içini, özenle hazırlanan hamur bezelerinin içerisine yerleştirilir. Bu şekilde pişirilerek oluşan Konya'nın karışık böreği, Halk Etliekmek'te sizlerin beğenisi kazanmayı başarmıştır.
Sakarya, Balıkesir, Malatya ve Amasya'daki dört üretim tesisimizde, gayretli ve maharetli eller her gün, incelikle çalışıyor.
Soğan pidesi, Trakya bölgesinde sıklıkla yapılan ve tadına doyum olmayan harika hamur işlerimizden biri. Muhacir böreği olarak da bilinen soğan pidesi hamaratlığınızı gösterebileceğiniz en nadide tariflerden biri.
Paşa böreği, Aydın yöresine özgü bir yemektir. Adında börek geçmesine rağmen bölgede ana yemek olarak servis edilir. Buğday unu ve yumurta ile yoğrulan hamurlar tavada kızartılır. Kızartılan yufkalar et suyunda ıslatılır.
"Balkabağı böreği", Selanik civarından gelen Batı Trakya göçmenleri ve Pomak göçmenler tarafından Trakya mutfağına taşınmış bir börek olup, Trakya'da özellikle Kırklareli mutfağında Pomak göçmenlerin yoğun yaşadığı köy sofralarında yer bulmakta ve halen yaşatılmakta.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri