Kolay Nişastalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır? Sütü tencereye alın ayrı bir kasede nişasta ve şekeri karıştırıp süte karıştırın kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 2-3 dk daha pişirip kaselere alın. Afiyet olsun.
Mısır nişastası buğday nişastasına göre daha beyaz olduğu için muhallebi ve sütlü tatlılarda daha parlak bir görünüm için kullanılır.
5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın. Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
İlgili 19 soru bulundu
Eğer muhallebiniz sıvı olduysa
Muhallebiniz kaynamaya başladıktan sonra kıvamı fazla sıvı olabilir. Bu sorunu çözmek için en yaygın yöntem bağlayıcı bir madde olan nişasta kullanmaktır.
Bir kilo süte kaç kaşık nişasta konur? 1 kilo sütümüzü, üç yemek kaşığı ile unu ve iki yemek kaşığında nişastayı ile birlikte tencereye koyuyoruz.
Buğday nişastası ya da pirinç nişastası daha çok sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılırken, mısır nişastası da daha çok tuzlu tarifler ya da bağlayıcıya ihtiyaç duyulan sosların içerisinde kullanılır.
Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye alın. Üzerine nişastalı karışımı ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
Muhallebiyi hazırlamak için; nişastayı tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp azar azar eklediğiniz süt ve su ilavesiyle kıvamını açın. İçine şekeri de ekleyip ocağa alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
1 litre süt. 7 yemek kaşığı toz şeker. 3,5 yemek kaşığı nişasta. 1 yemek kaşığı tepeleme un.
Bir tarafta nişastayla sütü iyice karıştırıp çözelti elde ediyoruz. Kaynayan süte bu karışımı ilave edip hızlıca karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamı alınca yavaşça karıştırmaya devam edip fokurdama olunca hemen altını kapatıp kaselere alıyoruz. Muhallebiyi aynı şekilde un ile de yapabilirsiniz.
Unlu mamüllerde, pastanelerde çeşitli hamur işlerinde (kurabiye, pasta) yapımında kullanılır. Yufka açarken buğday nişastası kullanıldığı gibi, sütlü tatlılarda (muhallebi, sütlaç gibi) tatlıların koyulaştırılmasında kullanılır. Ayrıca çeşitli sosların yapımında da kullanılmaktadır.
Tarifte buğday nişastası yerine mısır nişastası kullanabilirsiniz.
Nişastasız Muhallebi (Tadı Enfes) Tarifi Nasıl Yapılır? Süt, un ve şekeri içi geniş bir tencerede birleştirin. Ocağa koymadan önce soğuk olarak karıştırın böylece piştiğinde topaklanmasını önleyeceksiniz. Ocağa alın baloncuk olana kadar karıştırın.
Soru: Pirinç nişastası ile pirinç unu aynı şey mi acaba ? Yani bu ürün bildiğimiz pirinç unu mu ? Cevap: Hayır ikisi aynı şey değildir pirinç unu pirincin öğütülmesiyle elde edilir pirinç nişastası pirinçten uzaklaştırılarak yapılır.
Muhallebi yapmak için süt, un ve nişastayı bir tencereye koyup güzelce karıştırın. Karışımınız kaynamaya yakınken şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Tenceredeki karışım göz göz olmaya başlayınca tereyağını da ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı ocaktan alıp biraz ılınması için bırakın.
Pastacı Kreması Yapılışı
Öncelikle mısır nişastasının yerine buğday nişastası kullanacaksak, yarım çay bardağından biraz daha eksik kullanmakta fayda var.
Sütlaç yapmak için 1 kilo süte ne kadar pirinç konur? 1 kilo süt. 1 su bardağı toz şeker. 1 tatlı kaşığı nişasta.
1 litre sütten yarım su bardağı bir kenara ayırıp geri kalan tüm sütü haşladığınız pirinçlerin üstüne ekleyip kaynatın. Kenara ayırdığınız sütün içinde 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyip pütür kalmayacak şekilde karıştırın ve kaynatın.
Sütü, unu, şekeri orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca kısığa alıp 2 dk kadar karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. Son olarak vanilyasını ekliyoruz ve bir sıra ufalanmış bisküvi bir sıra muhallebi olacak şekilde döşüyoruz ve tatlımız hazır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri