Araştırma yapmadan tapu ve arsa satın almak tavsiye edilmez. Muhtelif arsalar çeşitli özellikleri ile diğer arsa türlerinden ayrılmaktadır. Bu nedenle, muhtelif arsalar hakkında detaylı bilgiler edinmeniz gerekmektedir. Bunun için de imarlı, imarsız, kamu veya ticari arsalara ait genel fikir sahibi olunmalıdır.
Herhangi bir şeyin çeşitlerinin bulunması ve bu çeşitlerin ifade edilmesinde muhtelif kelimesi kullanılır. Muhtelif kelimesi türlü türlü ve çeşit çeşit gibi anlamlarına gelmektedir. Muhtelif kelimesinin ikinci anlamı ise “zıt” anlamına gelmektedir. Birbiri ile tutmayan, birbirinin karşıtı anlamına gelmektedir.
Planlarının Hazırlanması Projesi
Yer parametresinde yer alan “muhtelif” ifadesi, proje kapsamında yapılan işin birden fazla ili kapsadığını işaret etmektedir.
İmarsız Arsa:
Bazı arsalar için imara izin verilmez. Bu tip imara izni olmayan arsalara imarsız arsa denir ve bu arsalar tarla olarak kullanılır. Söz konusu arsaların üzerinde zirai faaliyetler yapılabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Tarla, bağ, bahçe gibi arazilerin imarı yoktur. Bu araziler imarsız toprak parçalarıdır ve bu arazilere ev yapmada herhangi bir sakınca yoktur. Yani siz zeytinlik, bağ, bahçe gibi imarsız toprak parçalarınızın üzerine belirli şartları yerine getirmek kaydıyla, özel amaçlı yapı inşa edebilirsiniz.
Arsanın imara açık olup olmadığını nasıl anlarız? İmar izninin olup olmadığını anlamak için ilk bakmanız gereken yer tapu senedidir. Tapusunda eğer “arsa” yazıyorsa imarlı arsa, “tarla” yazıyorsa ya imarsız arsa ya da güncel tapusu alınmamış demektir.
Muhtelif bir arsaya her ne kadar ev yapmak mümkün olmasa da en azından bu tip taşınmazları bir başkasına satmak ya da bir başkasından satın almak mümkündür. Günümüzde bağ, bahçe, tarla, zeytinlik gibi alanlar, sorunsuz bir şekilde üçüncü kişilere devredilebilir.
Söz konusu kelime "çeşit, çeşitli" anlamlarına gelir. Ayrıca "çeşit çeşit" ya da "türlü türlü" anlamlarında kullanıldığını da görebilirsiniz. Muhtelif kelimesinin ikinci bir anlamı daha vardır. Kelimenin ikinci anlamı "zıt" demektir.
1. “Çeşit çeşit, çeşitli.” 2. “Zıt, birbirini tutmayan.” olarak tanımlanmıştır. Muhtelif, Arapça üzerinden Türkçeye yerleşmiş olan bir kelimedir.
Anlamı: "Muhtelif," "farklı" veya "çeşitli" anlamına gelir. Bu kelime, bir şeyin içinde veya bir arada bulunan farklı türler veya çeşitler ifade etmek için kullanılır. Örnek Cümle: Bu dergide muhtelif konuları kapsayan makaleler bulunmaktadır.
Zilyetlik Nedir? Zilyetlik ya da zilliyet; bir kişinin bir mal üzerindeki hakimiyetini tanımlayan emlak kavramıdır. Bu kavram açısından söz konusu malın taşınır ya da taşınmaz oluşu önemsizdir. Mal sahibinin kullanım durumuna bakılmaksızın mülk sahibinin mal üzerindeki hakimiyet hakkına zilyetlik denir.
Sektörün alt başlıkları; Et ve Et Ürünleri, Süt ve Süt Ürünleri, Un ve Unlu Ürünler, Meyve ve Sebze Ürünleri, Katı ve Sıvı Yağlar, Şeker ve Şekerli Ürünler, Alkolsüz İçecekler, Alkollü İçecekler, Fermente Ürünler, Hazır Tüketilen Gıdalar ve Bebek Mamaları olarak özetlenebilir.
Arsa alırken tapu üzerinde haciz ve ipotek gibi herhangi bir şerhin bulunup bulunmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Ayrıca arsanın tek kişiye ait mi yoksa hisseli mi olduğunun bilgisinin alınması gerekmektedir.
Arsa belediye tarafından üzerinde yapılaşmaya izin verilen toprak parçası iken arazi, üzerinde imar uygulaması olmayan toprakları ifade etmek için kullanılan tanımdır. Bir arsa üzerinde imar uygulaması için yeşil alan, yol, okul ve hastane gibi alanlara yer verilebilirken araziler, yapılaşmaya uygun değildir.
İmar durumu; bir bölgedeki imar planlarına ve imar yönetmeliğine göre bir arsanın hangi şartlarda ve nasıl kullanılabileceğini gösteren belgeye denir. Söz konusu bölgeye inşa edilecek yapılar, imar durumu belgesindeki detaylar esas alınarak yapılır.
Bir şeyin çeşitleri, türevleri muhtelif sözcüğü ile açıklanabilir. Bu sözcük "türlü türlü" anlamına da gelmektedir. Bazen muhtelif nedir sorusuna sözcüğün diğer anlamı da cevap olarak verilmektedir. Sözcüğün ikinci anlamı zıt, yani birbiriyle tutmayan demektir.
AtikSE'de muhtelif fatura kaydı, standart alış ve satış faturalarından daha esnek formatta kayıt imkanı sunan fatura kayıt formudur.
muhtelif renkler, çeşitli renkler.
Tapusunda eğer “arsa” yazıyorsa imarlı arsa, “tarla” yazıyorsa ya imarsız arsa ya da güncel tapusu alınmamış demektir. Bazı durumlarda imar planı sonradan iptal edilebildiği için Tapu Müdürlüğü'nün yanı sıra ilgili belediyeden de imar durumunu kontrol etmek gerekebilir.
Satın aldığınız, devredilen, miras kalan bir arsa için hisse sahiplerinin tüm inşaat faaliyetlerini ve hisse satışlarını resmi kurumlara bildirme zorunluluğu vardır. Sırf arsa sizin olduğu için istediğiniz konutları yapmanız, kiralamanız, satmanız veya gelir elde edebilmeniz mümkün değildir.
Yüzde 40 İmar Ne Demek? “yüzde 40 imarlı” bir arsada emsal oranı (KAKS) %40, yani 0,40'dir. Bu da şu demektir: Bu parselde parsel alanının %40'ı kadar inşaat yapılabilir. Parselin yüzölçümü 1000 m2 ise bu parselde yapılacak inşaatın toplam alanı 400 m2'yi geçmemelidir.
E-Devlet ana ekranında yer alan arama kutusuna imar durumu yazarak, imar sorgulaması yapmak istediğiniz belediyenin ya da ilçenin ismini girerek, sorgulama yapabilirsiniz. Burada da yine adres ve ada-parsel bilgileri girmeniz gerekmektedir.
Yüzde 5 İmar Ne Demek? Burada geçen “yüzde 5” ifadesi parselin emsal (KAKS) oranını gösterir. “yüzde 5 imarlı” bir arsada emsal oranı (KAKS) %05, yani 0,05'dir. Bu da şu demektir: Bu parselde parsel alanının %05'i kadar inşaat yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri