“(1) Sözlü sınav komisyonu; Bakan veya görevlendireceği birim amiri tarafın- dan belirlenen kamu görevlilerinden oluşacak bir başkan, iki asıl ve ihtiyaç du- yulduğunda değerlendirilmek üzere iki yedek üyeden oluşur. Yedek üyeler, sınav merkezlerinde oluşturulan yedek üye havuzundan görevlendirilir.
b) Fiziki Yeterlilik ve Mülakat Sınav Komisyonu, Başkanın atayacağı Başkan Yardımcısı başkanlığında, biri doktor, biri beden eğitimi öğretim elemanı, biri psikolojik danışman veya psikolog olmak üzere Başkanlık Makamınca belirlenecek toplam beş kişiden oluşur.
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) NEDİR? İki kişi veya bir kişi ile bir grup arasında sözlü bilgi alışverişidir. Belirli bir amaç doğrultusunda yapılan yüzyüze görüşmedir. Bu bilgi alışverişi her zaman olmasa da genellikle planlanmıştır.
Mülakatta elenen öğretmenler 2021 yılı için belirtilen tarihlerde itiraz edebilirler. KPSS sonucunda her alan için oluşan puan sıralamasına göre en yüksek puan alandan başlamak üzere, alanlar için belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday sözlü sınava çağrılır.
Öncelikle mülakat komisyonunun kimlerden oluştuğundan bahsedelim. Komisyon üyeleri Personel Genel Müdürü, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı ve İller İdaresi Genel Müdürü olmak üzere üç kişiden oluşmaktadır. Mülakat komisyonu başkanı Personel Genel Müdürüdür.
İlgili 19 soru bulundu
Kaymakamlık sınavı
Binlerce gencin başvurduğu yazılı sınavın sonuçları, geçen 16 Ekim'de açıklandı. Toplam 800 kaymakam aday adayı mülakata çağrıldı. Mülakatı geçerek aday olma hakkını kazanacak sayı ise 200'dü. Yani mülakata çağrılan her dört aday adayından birisi, sözlü sınav sonucu aday olmaya hak kazandı.
Kaymakamlık Sınav İlanında belirtilen alım sayının 4 katı kadar kişi mülakata çağrılacağından, katılımcılar arasındaki sıralamanız mülakata çağrılacak toplam kişi sayısının içinde olmalıdır. Dolayısıyla 70 puan alma şartı vardır ama mülakata çağrılan sonuncu kişinin puanı 70'in üzerinde olabilecektir.
16) Mülakata girecek aday sayısı kontenjan sayısının 3 (Üç) katı ile sınırlıdır.
İş görüşmesi soruları ve cevapları ,alan doğrultusunda değişkenlik gösterir. Mülakat genellikle 15-45 dakika sürer. Bu süre mülakat yapan kişi, işin niteliği ve başvuran adayların özel durumları olup olmasına göre değişebilir.
Sözlü Sınav Komisyonun Oluşumu ve Görevleri
Buna göre; Sözlü sınav komisyonu; Bakan veya görevlendireceği birim amiri tarafından belirlenen kamu görevlilerinden oluşacak bir başkan, iki asıl ve ihtiyaç duyulduğunda değerlendirilmek üzere iki yedek üyeden oluşur. Sözlü sınav komisyonu, üye tam sayısı ile toplanır .
Görüşmeci ve aday birebir gerçekleştirirler. En yaygın kullanılan iş görüşmesi tiplerinden biridir. Farklı formatlarda gerçekleştirilebilir.
Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları ve İtiraz Süreci
Sözlü sınav merkezlerinde yapılan bu sınavlar adayların tercihlerine göre belirli noktalarda yapılabilmektedir. 60 puan üzerinde alan adaylar sınavda başarılı sayılır ve tercih yapmaya hak kazanır.
Mülakat komisyonu; Personel Genel Müdürünün başkanlığında İçişleri Bakanının, Bakanlık Müdürler Encümeninin Mülki İdare Amiri sınıfından olan üyeleri arasından görevlendireceği iki üyeden oluşur.
Mülâkat sonuçları 50-60 gün içinde açıklanıyor, bu da Mart sonuna denk geliyor. Mülâkat sonuçları açıklandıktan sonra bir iki ay icinde göreve başlanıyor.
Mülakat komisyonu Mülki İdare Amiri başkanlığında, Mütevelli Heyetinin kendi üyeleri arasından seçeceği 2 atanmış ve 2 seçilmiş üyeden oluşur. Mülakat Komisyonunca görüntülü-ses kayıtlı mülakat yapılacaktır. 100 puan üzerinden değerlendirme yapılarak en yüksek mülakat puanı alan aday sözleşme imzalamaya çağrılacaktır.
Mülakatın 30 dakikadan uzun sürmesi
Görüşmeyi yapan kişi kaliteli sorular sormak, cevaplarını dinlemek ve seninle pozisyonun ayrıntılarını tartışmak için zaman harcıyorsa, olumlu bir işaret daha var demektir.
Görüşme sonunda sorularınıza içten ve detaylı yanıtlar verilmemesi. Görüşmeci ile aranızda negatif bir etkileşim hissetmiş olmanız. Olası bir anlaşma durumunda işe başlayabileceğiniz tarihin sorulmamış olması. İkinci görüşmenin muhtemel zamanı hakkında herhangi bir şey söylenmemiş olması.
Fakat görüşmenizin kısa sürmesi, sizin yetersizliğiniz ve eksikliğinizden değil bazen fazla kalifiye olunmasından da kaynaklanabiliyor. Firma yetkilileri karşısındaki adayın CV'si ve yeteneklerini daha detaylı duymaya başladığında, hem maddi hem de manevi olarak adayı tatmin edemeyeceğini düşünüp görüşmeyi hızlıca ...
Mülakat sınavında taban puanı kaçtır? Adayın başarılı olabilmesi için 100 üzerinden en az 70 alması gerekir.
Sözlü sınav için ilgili branşta alım yapılacak kontenjanın 3 katı kadar aday mülakata çağrılır.
Kaymakam adayları (stajyer) genel olarak göreve yeni başlayanların yarısı kadar maaş almaktadır. Bu da yaklaşık olarak 30.000 TL civarındadır.
Gazetememur.com olarak yaptığımız incelemeye göre, alınacak kaymakam adayı sayısı 100'den 200'e çıkarılmıştır. Sınav tarihi 18 Eylül'den 16 Ekime alınmıştır. Başvuru yapmamış olanlar 1 ila 8 Eylül tarihleri arasında ikinci kez başvuru yapabilecektir.
35 yaş üst sınırı olan kaymakamlık genç yaşlarda alınabilen bir unvandır. Bu duruma bir örnek olarak ülkemizdeki en genç kaymakam 2023 itibarı ile Çorum'un Boğazkale ilçesinde görev yapmaktadır. Türkiye'nin en genç kaymakamı olduğu belirlenen kişi 28 yaşındadır ve şu an etkin olarak görevini sürdürmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri