Mum çiçeği ne zaman açar? Mum çiçeği ilk yılında çiçek vermeye başlayabileceği gibi çiçeklenmek için iki ya da üç yıl da bekleyebilir. Çiçeklenmesi, bitkinin yaşına, yetiştiği ortama ve budanmasına bağlıdır.
Mum çiçeği etli ve mumsuz bir dokuya sahiptir. Zaten çiçeğin ismi de buradan gelmektedir. Bu bitkinin gelişimi çok hızlı değildir. Hatta 2-3 sene çiçek açmadığı olur.
Mum çiçeğinin gelişimi hızlı değildir. Işık alan ve ılık ortamlarda daha hızlı bir şekilde büyür ve gelişim gösterirler. Mum çiçeğinin soğuk havada gelişimi yavaşlamaktadır.
Mum çiçeği bitkisi güneş alan, ılık ortamları sever. Aydınlık olmasına rağmen doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan bir konumda tutulmalıdır. Klimadan uzak bir köşeye yerleştirilmelidir. Oda sıcaklığında dinlendirilmiş suyla kışın iki haftada bir kere, yazın ise haftada bir kez sulanmalıdır.
Balkonda yetiştiriyorsanız kışın eve almalısınız. Aslında evde de gayet sorunsuz yetişebilir. Yeter ki bir parça güneş alacağı bir yerde olsun. Aydınlık ama doğrudan güneş ışığı almayan yerleri sever.
İlgili 27 soru bulundu
Sıcak günlerde yapraklarına su sıkılarak nemlendirilmesi de canlı renklerini kaybetmemeleri için önemlidir. 3-4 ayda bir az miktarda bitki besini ilavesi, mum çiçeği bakımı için faydalı bir yöntemdir. Gübre vermek için dinlenme dönemi olan sonbahar ve kış ayları yerine ilkbahar çok daha uygun olacaktır.
Bundan dolayı da mum çiçeği balkonda yetişir mi sorusu merak edilmektedir. Bu çiçek balkonda yetişir ancak çiçeğin direkt güneş altında tutulmaması gerekmektedir. Kış aylarında ise balkonda yer aldığında sulanmaması önerilmektedir.
Mum Çiçeği Bakım İhtiyaçları Nelerdir? SU: 4-5 haftada bir sulamanız onu mutlu edecektir. Sulama aralarında mutlaka toprağının kurudğuna emin olmalısınız. Sulama rutini bakımından evinizdeki yada ofisinizdeki sukulentler ile benzerlik gösteren mum çiçekleri fazla sudan hoşlanmazlar.
Mum çiçeği uğursuz mudur? Mum çiçeği ile ilgili de genel bir uğursuzluk inancı yoktur.
Yaprakların yüzeyi mumlu bir tabaka ile kaplanmıştır, bu da bitkiye "mum çiçeği" adını verir. Çiçekler, salkım şeklinde küçük yıldız benzeri çiçeklerden oluşur. Çiçeklerin renkleri beyaz, pembe, sarı ve kırmızı gibi değişebilir.
Kurdele Bitkisi(Spider Plant), Menekşe, Zebra sukulent (Haworthia), Mum çiçeği türleri (Hoya), aşk merdiveni toksik olmayan bitkiler arasında. Aynı zamanda Maranta ve diğer dua çiçeği türleri, Hypoestes (Polka dot) bitkisine rahatlıkla bakabilirisiniz. Hava bitkileri de toksik olmayan bitkiler arasındadırlar.
Para Çiçeği Özellikleri
Dikimden yaklaşık 4 yıl sonra çiçek vermeye başlar.
Mum Çiçeği : Muhteşem güzel bir kokuya ve görüntüye sahip olan mum çiçeği, evde kolay bir şekilde yetiştirilebilmektedir. Mum çiçeği, Kuzey Avustralya ve Güneydoğu Asya da yetiştirilen tropik bir bitkidir. Eşsiz bir görünüme ve güzel bir kokuya sahip olan mum çiçeğinin bir diğer adı ise Hoya'dır.
Kışları don tehlikesi olmayan güney illerimizde bahçede yetiştirilebilir; duvar sarmaşığı gibi kullanılabilir. Kuzeyli yönlerden rüzgar almaması, soğuğun uzun sürmemesi ve kar altında kalmaması şartıyla mum çiçeği kışın 7C derece soğuğa dayanır, hiçbir zarar görmez.
Mum çiçeğim's post. ile mum çiçeği ideal bir ev süs bitkisidir. Nemli ve sıcak ortamı sever.
Mum çiçeği bitkisinin yetiştirilmesi için en uygun zamanlar ilkbahar ve yaz ayları olarak bilinir. Mum çiçeğinin genellikle çiçek açma dönemi de yaz aylarıdır.
Mum çiçeği, Apocynaceae familyasından Hoya cinsinden ılıman bölgelerde saksı çiçeği olarak yetiştirilen bir bitki türlerinin ortak adı. Uzun ama kendini taşıyamayan gövde (sap) yapar. Yaprakları 6–7 cm uzun ve 3–4 cm genişlikte kalın ve sert, yeşilden kahverengiye dönen renkte olup, üzeri parlaktır-mumlu gibidir.
Mum çiçeği, sadece güzel görünümü ile değil, aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda sağlar. Bu bitkinin yaprakları, ciltteki sivilce ve akneleri tedavi etmek için kullanılabilir. Aynı zamanda, mum çiçeği yapraklarından yapılan çay, sindirim sorunlarına iyi gelir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Mum Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir? Mum çiçeği fiziksel açıdan öne çıkan farklı özellikleri ile beraber dikkat çekiyor. - Yaprakları uzundur ve oval şekilde parlak yeşil bir renge sahiptir. - Pembe ve soluk kırmızı ile beraber beyaz rengi üzerinden yıldıza benzer çiçekleri bulunur.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz. | Bi̇tki̇, Çiçek, Organik gübre. Çayın Bitkilere Faydası. Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz.
Bunların beraberinde çiçeklere verilen bazı vitaminlerse daha sağlıklı gelişmelerine, çiçek açmalarına ve türlü rahatsızlıklara karşı bağışıklıklarını yükseltmeye destek olur. Randımanlı ve sağlıklı çiçek gelişimi için ihtiyaç olan altı ana besin maddesi karbon, hidrojen, oksijen, azot, fosfor ve potasyumdur.
Mum çiçeği, doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duyar. Eğer bitkiniz yeterli ışık alamıyorsa, yapraklar sararabilir. Bitkinizi doğrudan güneş ışığı alan bir konuma yerleştirin, ancak aşırı güneşten kaçının.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri