Bu bitki parfümlü, nefis kokusu, güzel görünüşlü çiçekleri ve parlak yeşil yapraklarıyla çiçekseverlerin tercih ettiği salon bitkileri arasındadır.
Mum çiçeğinin aydınlık ama aynı zamanda direk olarak güneş ışığı almayan yerlerde konumlandırmanız gerekmektedir. Klimalardan uzak tutmanız gerekmektedir. Mum çiçeğinin saksını kısa aralıklar çevirerek her yerinin güneş ışığı almasını sağlamanız gerekmektedir.
Mum çiçeği bitkisi güneş alan, ılık ortamları sever. Aydınlık olmasına rağmen doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan bir konumda tutulmalıdır. Klimadan uzak bir köşeye yerleştirilmelidir. Oda sıcaklığında dinlendirilmiş suyla kışın iki haftada bir kere, yazın ise haftada bir kez sulanmalıdır.
Bitki, güneş alan, ılık ortamları sever. Aydınlık ama doğrudan güneş ışığı almayan, klimadan uzak bir köşeye yerleştirilmelidir. Mum çiçeği, oda sıcaklığında dinlendirilmiş suyla, kışın 2 haftada bir, yazın ise haftada 1 kez sulanmalıdır. Sıcak günlerde yapraklarına su sıkılabilir.
Mum çiçeği aydınlık ve güneş ışığı alan yerleri sever. Ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Klimadan uzak, doğrudan güneş ışığı almayan, aydınlık alanlar bu çiçek için uygundur.
İlgili 34 soru bulundu
Mum çiçekleri diğer saksı çiçeklerinin aksine saksılarının değiştirilmesinden hoşlanmazlar. Uzun yıllar boyunca aynı saksı içerisinde bakabilirsiniz. Yaz ve ilkbahar aylarında bitki besini takviyesi uygulamanız onu mutlu edecektir. Güçlü yaprakları çiçeksiz dönemlerinde dahi yeşil kalmaya devam edecektir.
Mum çiçeği, en sıcak iklimler hariç tüm iç mekanlarda büyümeye uygun tropikal bir bitkidir. Çiçek açtığında gerçek olamayacak kadar güzel görünür. Bu bitki ayrıca çiçek yetiştirmeye yeni başlayanların iç mekan bitki bakımını öğrenmesi için harika bir başlangıç olabilir. Hoya cinsinde 2.000'den fazla bitki vardır.
Mum çiçeği uğursuz mudur? Mum çiçeği ile ilgili de genel bir uğursuzluk inancı yoktur.
Mum çiçeği ilk yılında çiçek vermeye başlayabileceği gibi çiçeklenmek için iki ya da üç yıl da bekleyebilir. Çiçeklenmesi, bitkinin yaşına, yetiştiği ortama ve budanmasına bağlıdır.
Bundan dolayı da mum çiçeği balkonda yetişir mi sorusu merak edilmektedir. Bu çiçek balkonda yetişir ancak çiçeğin direkt güneş altında tutulmaması gerekmektedir. Kış aylarında ise balkonda yer aldığında sulanmaması önerilmektedir.
Çiçeklenme dönemlerinde çiçeklerine su gelmemesine dikkat etmeniz önemlidir. Aksi takdirde çiçekler dökülecektir. Yaz aylarında biraz daha fazla su verirken kış aylarında bitki dinlenme dönemine girdiği için daha az su ister. Örneğin; yazın haftada bir kış dönemlerinde iki haftada bir sulamanız yeterlidir.
Kurdele Bitkisi(Spider Plant), Menekşe, Zebra sukulent (Haworthia), Mum çiçeği türleri (Hoya), aşk merdiveni toksik olmayan bitkiler arasında. Aynı zamanda Maranta ve diğer dua çiçeği türleri, Hypoestes (Polka dot) bitkisine rahatlıkla bakabilirisiniz. Hava bitkileri de toksik olmayan bitkiler arasındadırlar.
Mum çiçeği güneşi sever, ancak çok fazla güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmaz. Bu bitkinin yaprakları, ciltteki sivilce ve akneleri tedavi etmek için kullanılabilir. Mum çiçeği, evdeki hava kalitesini arttırır ve solunum yolu problemlerine iyi gelir. Saksı seçimi, bitkinin sağlıklı büyümesi için önemlidir.
Mum çiçeğim's post. ile mum çiçeği ideal bir ev süs bitkisidir. Nemli ve sıcak ortamı sever.
Yaprakların yüzeyi mumlu bir tabaka ile kaplanmıştır, bu da bitkiye "mum çiçeği" adını verir. Çiçekler, salkım şeklinde küçük yıldız benzeri çiçeklerden oluşur. Çiçeklerin renkleri beyaz, pembe, sarı ve kırmızı gibi değişebilir.
zor ve nazik bir çiçek bu. sabır ister. dokunmayacan mesela yapraklarına. küser derler. çiçekleri çok nadir açar. açtığı zaman da nefis kokar.
Sarmaşık ailesinden bir bitki olan mum çiçeğinin yaprakları dayanıklıdır. Aynı zamanda yapraklarına dokunulduğunda mum hissi vermektedir. Parfümlü nefis bir kokusu ile ve güzel görünüşü ile dikkat çeken mum çiçeği özellikle salonları süslemektedir.
Kışları don tehlikesi olmayan güney illerimizde bahçede yetiştirilebilir; duvar sarmaşığı gibi kullanılabilir. Kuzeyli yönlerden rüzgar almaması, soğuğun uzun sürmemesi ve kar altında kalmaması şartıyla mum çiçeği kışın 7C derece soğuğa dayanır, hiçbir zarar görmez.
Mum çiçeği, doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duyar. Eğer bitkiniz yeterli ışık alamıyorsa, yapraklar sararabilir. Bitkinizi doğrudan güneş ışığı alan bir konuma yerleştirin, ancak aşırı güneşten kaçının.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Eve Uğur Getiren Çiçekler
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır. Hem kokuları çok hoş olan hem de görünümleri çok güzel olan ve tamamen estetik açıdan bile insanları etkileyen bu çiçekler eve uğur getirir.
Bazıları yoğun kokuya sahipken çok özel türler süper kokulara sahiptirler. Kokuları akşam sefası ve yaseminimsi gibi olmakla beraber, çok özel türler sümbül, karanfil, şeftali , vanilya ve gül kokusu yayarlar bulundukları ortama.
Kokulu mum çiçeği dikkat çeken bir görünüme sahiptir. Kokusu mumu andırır. Eski dönemlerde sık yetiştirilen bu bitki dekorasyon konusunda akıllara ilk gelen çiçekler arasındadır. Mum çiçeği renkleri güzellikleri ile evlerde ve iş yerlerinde oldukça güzel dekorlar oluşturulmasını sağlar.
Sevgili çiçeği, hoya australis, hoya cumingiana, hoya archboldiana, hoya carmelae, hoya pandurata gibi farklı mum çiçeği çeşitleri bulunuyor. Bu çiçeğin farklı renklere ve şekillere sahip çiçekleri olan 100 üzerinde türü bulunuyor. Yukarıda belirtilen türleri ise en yaygın mum çiçeği çeşitleri arasında bulunur.
Çok da güzel kokar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri