"Mum dibine ışık vermez" Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, kişilerin kendi yakın çevrelerine, ailelerine veya kendilerine faydalı olacak şeyleri göz ardı edebileceklerini belirtir. Birinin kendi yeteneklerini, bilgisini veya kaynaklarını yakın çevresindekiler için kullanmaması durumunu ifade eder.
Mum Dibine Işık Vermez Atasözünün Anlamı Nedir? (
Güçlü kişiler uzaktaki kişileri koruyup kollayıp fayda sağladığı kadar kendi yakınlarına yarar sağlamazlar. Bir kimse başkalarına bol bol yaptığı yardımı etrafındaki yanı başındaki kişilere yapmazlar. Etkili bir kişi kendi yakınlarına yardımcı olamaz.
Mum dibine ışık vermez atasözünün anlamı aşağıda belirtilmiştir. - Konumu ve yapısı gereği ışık saçan mum, kendi dibini aydınlatamaz. Güçlü kişiler de uzaktaki kişileri çokça kollayıp yardım ettikleri kadar kendi yakınlarına yarar sağlayamazlar.
Mum Dibine Işık Vermez Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: etkili kişi kendi yakınlarına yardımcı olamaz.
MUM (ÇIRA) DİBİNE IŞIK VERMEZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
Bir kimse, başkalarına bol bol yaptığı yardımı kendi yakınlarına yapmaz.
İlgili 34 soru bulundu
Bu atasözü, zor ve çaresiz bir durumda olan bir kişinin, normale göre riskli veya tehlikeli olabilecek bir seçeneği bile kabul edebileceğini ifade eder.
Ağaç yaş (fidan) iken eğilir atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisi olarak öne çıkmaktadır.
Eski düşman dost olmaz Atasözünün Anlamı: Bazı kişilerle olan husumetlerin kolay kolay unutulamayacağını ve bu tür kişilerle samimi dostluklar kurmanın zor olacağını belirtir. Geçmişte yaşanan olumsuzlukların unutulmadığını ve etkisinin devam edeceğini ifade eder.
- Varlıklı kişi yoksullaştığı zaman çevresindeki dostlarından kimse kalmaz. Düşenin Dostu Olmaz atasözü zenginliği ve itibarını kaybeden kişilerin etrafında olan iyi ve güzel gün dostlarının birer birer kaybolacağı anlamında kullanılmaktadır.
Güneş balçıkla sıvanmaz Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, gerçeklerin ya da açıkça bilinen şeylerin gizlenemeyeceğini, örtbas edilemeyeceğini vurgular. Her ne kadar bazı şeyleri saklamaya ya da gizlemeye çalışsak da, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağını ifade eder.
"etkili kişi kendi yakınlarına yardımcı olamaz" anlamında kullanılan bir söz.
"Mum dibine ışık vermez" Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, kişilerin kendi yakın çevrelerine, ailelerine veya kendilerine faydalı olacak şeyleri göz ardı edebileceklerini belirtir.
Kaçan Balık Büyük Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: elden kaçırılan fırsat gözde büyütülür.
Bu atasözlerinden bir tanesi ise mum dibine ışık vermez şeklindeki atasözüdür. Mum dibine ışık vermez atasözünün manası aşağıda açıklanmıştır. Konumu veya yapısı gereği ışık saçabilen bir mum, kendi dibini aydınlatamaz.
Davulun sesi uzaktan hoş gelir atasözü, zor bir durumun uzaktan kolay görünmesini anlatır. Yani yakınında olan kişiler zorluğunu çekerken uzakta olan kişiler için kolay, basit ve hızlı ilerliyor olarak görünebilir.
Herkes kaşık yapar ama sapını yapamaz Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir işi başlatmak ile onu başarıyla tamamlamanın farklı şeyler olduğunu ve herkesin bir işi başarıyla tamamlayacak yetenekte olmadığını ifade eder.
Dost acı söyler atasözü
İnsanın kusuru mutlaka görülür. Bazı kimseler, sırf canımız sıkılmasın diye, doğruyu söylemeye çekinirler. Ama yakın dostlar, düzeltmemiz için onu söylemeyi borç bilirler. Yine de doğru söz bize acı gelir.
Kendi düşen ağlamaz Atasözünün Anlamı: Bir kişi kendi sebep olduğu durumda zarar görürse, başkalarından acıma veya yardım beklememelidir. Bu atasözü, kendi hatasıyla başına gelen kötü durumlar için başkalarını suçlamamanın ya da dert yanmamanın gerekliliğini ifade eder.
Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
[1] İnsanoğlu zengin iken yoksul düşebilir; sağlık içideyken hastalanabilir; yüksek bir iş başındaiken düşebilir... Bunların tersi de olabilir. Gücünü, yüceliğini yitirmeyen tek varlık, Allah'tır.
Düşenin Dostu Olmaz Hele Bir Düş De Gör Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: varlıklı kişi yoksullaşınca çevresindeki dostlarından kimse kalmaz.
Cevap: insan sevdiği kimse veya sevdiği iş yüzünden gelecek sıkıntılara katlanır.
"Ateş düştüğü yeri yakar " Atasözünün Anlamı: Bir olay ya da felaket, en çok onun yaşandığı yeri ve oradaki insanları etkiler.
Her ağaçtan kaşık olmaz - Vikisözlük.
Dağ dağ üstünde olur,ev ev üstünde olmaz. Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur. Dağ yürümezse abdal yürür. Dağda gez; belde gez insafı elden bırakma.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri