Genellikle mum yapımında, mum dökme işleminin 70 derecede iken yapılmasını tavsiye ediyoruz.
Elektrikli ocağımızda bulunan soya parafini, parafin ve jel mum eriyerek sıvı hale geldiğinde istenilen renk ve kokuyu ekleyebiliriz. Genellikle mum yapımında, mum dökme işleminin 70 derecede iken yapılmasını tavsiye ediyoruz.
İdeal esans ekleme için ısının 75°C - 85°C arasında olması tavsiye edilir. Soya vaksının fazla ısıtılması vaks ve mum kalitesinde sorunlar çıkmasına yol açabilir.
Mumunuzu kolay ateş alacak nesnelerin uzağında yakınız. 75 derecede eritin,homojen hale gelince boyasını ve %8 oranında esansını ekleyiniz. 55- 60 Dereceye kadar soğutup kaba dökünüz. Kalıptan Çıkarıyorsanız %20 'e Kadar Stearin Ekleyebilirisiniz.
Kurumsal faturaya uygun! Cevap: Merhaba; 25-30 Adet Çıkar Efendım Sağlıklı Günler Dileriz.
İlgili 22 soru bulundu
Hazır Parafin 1 Kg - 82.50 TL + KDV.
Mumu ilk kullanımda mutlaka 2 saat boyunca yakmaya özen gösterin. Bu yöntemdeki amaç, mumun yaklaşık 1 cm derinliğe kadar bütünüyle erimesidir. Kokulu mumların kokusunu korumak için mumu tek seferde 4 saatten fazla yakmamaya özen gösterin.
Mum yapımında çökme parafin kullanımı varsa parafinin içeriğinden dolayı olabilmektedir. Karışımın soğumasını beklerken çökmeler görürseniz ekstra parafin ile takviye yapabilirsiniz.
Mumun ne kadar uzun süre soğumasına izin verirsen o kadar iyi olur. Parafin mumlar genelde 24 saatte soğur. Soya mumları genelde 4-5 saatte soğur. Balmumu genelde 6 saatte soğur ama eğer imkânın varsa gece boyunca soğuması en iyisidir.
Defalarca tekrarlanabilen süreç, yalnızca fitil yenilenerek sürdürülebiliyor. Yeni fitil, 2 parçalı saydam haznenin ortasında bırakılan boşluktan kolayca yerleştirilebiliyor. Eriyen mum fitili çevreliyor ve yanmış mum yeniden kullanılmaya hazır, yepyeni bir muma dönüşüyor.
Mumları renklendirmek için pigmentler veya doğal boyalar kullanabilirsiniz. Pigmentler yoğun renkler elde etmek için kullanılır. Eritilmiş balmumu ile karıştırılarak renklendirme yapılır. Doğal boyalar, bitkilerden veya minerallerden elde edilen organik bileşiklerdir.
Fitil yerine kalınca bir parça pamuk iplik de kullanabilirsiniz.
1 kiloluk soya parafiniyle yaklaşık 8 adet orta boy mum hazırlayabilirsiniz. Eğer mumunuzu kavanoz gibi kapaklı bir kabın içinde hazırlarsanız, kullanmadığınız zamanlarda üzerini kapatabilir ve kirlenmesini önleyebilirsiniz. 1-Öncelikle soya parafinleri benmari yöntemiyle eritmek için kaplarınızı hazırlayın.
Uzun süre kullanılmayan mumların üzerine toz yerleşmesi de siyah leke ve duman oluşmasını tetikler, bu yüzden nemli ve pamuksu yapıdaki bezlerle mum temizliğinin yapılmasında fayda olabilir.
Eğer kullanım talimatlarına dikkat ederseniz eşit, tasarruflu ve güvenli bir şekilde en az 4 saat süreyle yanar. Kullanımı: Yeterince hava sirkülasyonuna sahip sadece ateşe dayanıklı altlık kullanının. Hassas yüzeylerin üzerinde yakmayın (örneğin tahta yüzey).
Eğer mümkünse mumun tam 24 saat boyunca soğuması en iyisidir. Parafin mumlar genelde 24 saatte soğur. Soya mumları genelde 4-5 saatte soğur. Balmumu genelde 6 saatte soğur ama eğer imkânın varsa gece boyunca soğuması en iyisidir.
6.Adım: Mum Koku Yağını Eklemek
Kokulu mum yaparken özel esansı karışıma eklemeniz gerekecektir. Bu aşamada sıcaklık yaklaşık 85 dereceye çıktığında balmumu ile koku yağı karıştırılmalıdır. Uygun koşullar oluştuğunda koku yağını ekleyin.
Jel, ham, ayçiçeği parafini, soya gibi pek çok çeşidi bulunur. Yavaş yanan ve soğuduğunda katılaşan bir madde olduğu için mum yapımı için idealdir. Parafini eriterek dilediğiniz şekle sokabilirsiniz. Mumu yakmanızı sağlayan fitili, eriyen parafinin içine yerleştirmeniz yeterli olur.
Renklendirmek için ise mutlaka mum yapımında kullanılmak üzere üretilen yağ bazlı boyaları tercih edin. Gıda boyaları mum yapımında kullanılsa da su bazlı oldukları için istediğiniz etkiyi vermeyebilir. Mumlarınızı şekillendirmek ve saklamak için kullanacağınız kaplar, ısıya dayanıklı olmalıdır.
Kısaca stearin diye adlandırılır. Mum Fitili ; Mum imalatında kullanılan fitiller %100 Ham Pamuktan üretilirler. Bunun sebebi daha düzgün ve sağlıklı bir yanış sergilemeleri içindir.
Mumun boyutuna bağlı olarak uzun süre yakılan kokulu mum, zaten kendisini eriteceği için yoğun bir parçacık salınımına izin vermez. Yoğunluğa maruz kalınmadığı müddetçe zehirlenme gibi bir sağlık sorunu da ortaya çıkmayacaktır.
Soya parafininden yapılan mumlar uzun ömürlüdür.
O zaman Ay'a git! Az yanan muma ne denir? Minimum!
Mumları yanar halde bırakmayın. Odadan çıkarken mumları söndürün. Hiçbir zaman mumu yanar bir şekilde bırakıp uyumaya gitmeyin ve asla çocukların odasında yanan bir mum veya benzeri şeyleri bırakmayın. Mumları söndürmek için bir kaşık veya mum söndürücü kullanın.
Mumlar tatlıda ve yemek sonrası kahve ve içeceklerde yanmaya bırakılmalıdır ve ancak herkes masadan ayrıldıktan sonra söndürülmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri