Koku yağları ve uçucu yağların karışımlarını kullanın. Yanma noktaları yüksek olan kaliteli ürünler seçmeye özen gösterin bu şekilde harika koku veren (soğuk ve sıcak) mumlar yapmanız mümkün olacaktır, ayrıca doğal uçucu yağlarla yapılan mumları kullanmanın pazarlama gücünden yararlanmaya devam edebilirsiniz.
Genellikle standart ticari mumlar genellikle % 60 parafin, % 35 stearik asit ve %5 balmumu içerir. Bal mumundan yapılan mumlar sadece saf bal mumu, parafin ve az miktarda sertleştirici mum kullanılarak yapılır. Dekoratif mumlarda, genellikle balmumu ve parafin dışındaki mumlar kullanılır.
Uçucu yağ özellikleri bitkilerin çeşitli yerlerinden elde edilebilen esanslı, özel kokulu yağlar aromatik bileşenlerden oluşmuştur. Uçucu yağların kullanım alanları bakım ve parfümeri, kozmetik gıda sanayisi, Farmakoloji, temizlik uygulamalarıdır.
İki kere düğüm attığınız fitili çıtçıt ile sıkıştırıp, sabitleyin. Bu sırada cevze içerisinde erittiğiniz parafin ve toz mum boyası bir miktar soğuk duruma geliyor. Bu parafin karşımını silikon mum kalıbına boşaltmadan önce içerisine yine istediğiniz bir koku esansını birkaç damla olacak şekilde damlatın.
Su, smoothie, süt, çay veya diğer içeceklere uçucu yağlar ekleyebilirsiniz. Bazı uçucu yağları dahili olarak alırken, az miktarda olmak koşuluyla salatalara veya yoğurda doğrudan ekleyerek tüketebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Uçucu yağ, distilasyon veya sıkma yöntemiyle çıkarılan bitkilerin öz yağlarına verilen isimdir. Çok yüksek miktarda terapatik gücü olan yağlardır. Direk cilde uygulanmaz. Mutlaka bir sabit yağ, su veya alkol ile seyreltilmesi önerilir.
Uçucu yağ, bitkilerin hasat sonrasında elde edilen yağlardır. Bu yağların içinde biyolojik olarak aktif maddeler bulunur. İşte bu aktif maddelerin etkisiyle, uçucu yağlar cilt bakımında, saç bakımında, ruhsal durumu düzeltmede ve aromaterapi yapmada kullanılabilir.
6.Adım: Mum Koku Yağını Eklemek
Kokulu mum yaparken özel esansı karışıma eklemeniz gerekecektir. Bu aşamada sıcaklık yaklaşık 85 dereceye çıktığında balmumu ile koku yağı karıştırılmalıdır. Uygun koşullar oluştuğunda koku yağını ekleyin.
İdeal esans ekleme için ısının 75°C - 85°C arasında olması tavsiye edilir. Soya vaksının fazla ısıtılması vaks ve mum kalitesinde sorunlar çıkmasına yol açabilir. 75°C - 85°C derece arasında ısınmış soya vaksınıza önceden belirlediğiniz oranda esansı ekleyebilirsiniz.
Sandal ağacı, vanilya, lavanta, limon, tarçın, portakal, çiçek gibi pek çok esansiyel yağ kullanarak aromatik kokulu mumlar yapabilirsiniz.
Bir havlu veya bezi ılık suya batırarak, uçucu yağlar ekleyerek ve ardından istenen bölgeye uygulayarak sıcak veya soğuk bir kompres yapın. Bir losyon veya nemlendiriciye yağ ekleyin ve ardından cilde uygulayın.
Uçucu yağ bir buhar kabı, difüzör veya sprey kullanılarak havaya karıştırılır. Örnek olarak; bir buhar banyosunda solunabilinir. Hoş bir koku vermenin yanı sıra, aromaterapi yağları solunum dezenfeksiyonu, dekonjestan ve psikolojik faydalar sağlayabilir.
Uçucu yağlar saç bakımında genellikle saç bakım maskesi olarak kullanılıyor. Bunun için mevcut sorunun çözümüne yönelik uçucu yağın seçilmesi ve sabit yağ ile karıştırılarak saç derisinden saç uçlarına kadar uygulanması gerekiyor. Saç bakım maskesi haricinde de uçucu yağları saçlarda kullanmak mümkün.
Tamamen doğal yağlardan üretilmiştir. Parafin, vazelin, kimyasal madde içermez. Kullanılışı: Klasik mum gibi yakılır. Eriyen yağ avuca dökülerek masaj yapılır.
Bu etki, mumun boyutuna ve yakıldığı süreye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Gelin birlikte, hangi mum kokusu rahatlatır sorusunun yanıtına göz atalım. İyot, deniz temalı kokuların baş notasıdır. Bu koku, orman, deniz kokularının içerisinde yer alabilen doğal bir rahatlatıcıdır.
Fitilin uzunluğu, mumun yanma hızını doğrudan etkiler. Hâliyle hızlı yanan mumun ömrü de bir o kadar kısa olur. Mumun daha uzun süre dayanması için her kullanımda fitili kısaltmaya dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca fitili kesmek, siyah duman oluşmasını ve mumluluğunuzun aşırı ısınmasını da engeller.
- Kullanılmak istenen esanstan istenen yoğunluğa göre 2-3 damla katılır. - Eriyen karışım içerisine fitil ipi batırılarak mumlanır. - Mum kalıbı alınarak mumun soğuduktan sonra kalıptan rahatça çıkması için yağlanır.
Mum için esans ise aktarlardan ya da diğer mum malzemelerini bulabileceğiniz hobi mağazalarından alınabilir. Esans yerine bitki yağları da kullanabilirsiniz. Harika yasemin ya da lavanta kokulu bir mum sinirlerinizi de gevşetecektir.
Kurumsal faturaya uygun! Cevap: Merhaba; 25-30 Adet Çıkar Efendım Sağlıklı Günler Dileriz.
1 kiloluk soya parafiniyle yaklaşık 8 adet orta boy mum hazırlayabilirsiniz. Eğer mumunuzu kavanoz gibi kapaklı bir kabın içinde hazırlarsanız, kullanmadığınız zamanlarda üzerini kapatabilir ve kirlenmesini önleyebilirsiniz. 1-Öncelikle soya parafinleri benmari yöntemiyle eritmek için kaplarınızı hazırlayın.
Fitil yerine kalınca bir parça pamuk iplik de kullanabilirsiniz.
Mumları renklendirmek için pigmentler veya doğal boyalar kullanabilirsiniz. Pigmentler yoğun renkler elde etmek için kullanılır. Eritilmiş balmumu ile karıştırılarak renklendirme yapılır. Doğal boyalar, bitkilerden veya minerallerden elde edilen organik bileşiklerdir.
Bir tıp doktoru reçete etmediği sürece asla dahili olarak kullanılmaması gereken uçucu yağlar, harici kullanımda dermal hassasiyet, irritasyon, baş ağrısı ve migren, mide bulantısı, astım nöbetlerine neden olabilmektedir. Hamilelik, emzirme dönemlerinde ve çocuklarda doktora danışılmadan kullanılmamalıdır.
1. Lavanta Uçucu Yağı 10 ml: Lavanta, hemen hemen herkes tarafından tanınan, sakinleştirici ve rahatlatıcı bir kokuya sahiptir.
Saç derisine antiseptik özelliği sayesinde iyileştirici etki yapması lavanta yağı faydaları arasındadır. Antiseptik özelliğe sahip olduğu bilinen uçucu yağ, saç derisinin sağlığını korumaya ve iyileştirmeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri