Mumlu ip: Hafif mum kaplamalı standart bir naylon iptir. Diş bandı: Standart diş ipinden daha kalın ve daha düzdür. Geniş aralıklı diş dizilimi olanlar tarafından standart diş ipinin kullanımına göre nispeten daha rahat ve fonksiyonel bulunur.
Bu nedenle uzmanlar mumlu diş ipleri kullanımını tavsiye etmektedir. Çünkü mumlu diş ipleri diş minesine zarar vermez, kolayca diş aralarına nüfus eder ve yemek artıklarını temizler.
Naylon diş ipleri, mumlu, mumsuz yada aromalı çeşitlerde üretilerek kullanıcıya sunulur. Fazla flamanlı özelliğe sahip olan bu tarz ürünleri, sıkı olan dişlerde kullanmak beklediğiniz performansı sunmayabilir.
Diş ipleri tek kullanımlıktır. Diş ipinin yıkanıp tekrar kullanılması, asla yapılmaması gereken bir davranıştır. Normal şartlarda belki oluşmayacak problemler bile, bu şekildeki bir yanlış kullanım sonrasında oluşabilir.
Diş ipinin daha hijyenik ve pratik olması için tasarlanmış diş iplerinden biri olan kürdanlı diş ipi, son yıllarda daha fazla tercih edilir oldu. Kürdanlı diş ipi kullanarak diş temizliğinizi zorlanmadan gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Diş ipini kullanırken sert ve hızlı hareketlerden diş ve diş etine zarar vermemek için kaçınılmalıdır. Kürdanlı diş ipi bir defa kullanıldıktan sonra atılmalıdır, yeniden kullanımı diş sağlığı açısından sakıncalı olacaktır.
Diş ipi sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulanmalı.
Bu bakteriler plaklar üzerinde ürerler. Bakterilerle dolu olan plaklar gıdalarla birleştiğinde dişlere zarar veren asit üretilmiş olur. Düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımı ile diş taşı oluşmadan bu plaklar yok edilebilir. Böylece diş taşı temizliğine gerek kalmaz.
Kişiler kendilerine uygun olanı tercih ettiğinde ve kullanıldığında herhangi bir sorun yaşamaz. Diş ipleri dişlerin arasını açmaz ve diş yüzeyinde aşınmaya neden olmaz. Doğru ve düzenli kullanıldığında ağız ve diş sağlığına pek çok faydası vardır.
Diş ipiyle yapılan temizliğin öneminin yanı sıra bu işlemi doğru yapmak da önemlidir. Eğer doğru teknikle diş ipini kullanmazsan diş etlerinizi tahriş edebilirsiniz. Bu yüzden diş ipini kullanırken şunlara dikkat etmenizde fayda var; Günde bir kez, diş fırçaladıktan sonra kullanın.
Diş ipi seçimi: İlk adım, uygun bir diş ipi seçmektir. Genellikle ince, kaygan ve dayanıklı bir diş ipi tercih edilir. Dişleriniz arasına kolayca girebilen bir ürün seçmelisiniz. Ellerin temizliği: Diş ipi kullanmadan önce ellerinizi iyice yıkayın veya el dezenfektanı kullanın.
Diş ipi yerine normal ip kullanılır mı? Diş temizliği için normal ip kullanımı, diş eti yaralarına neden olacağı için kullanılması asla önerilmez.
Açık olmak gerekirse; diş ipi kullanmak, ilk gün itibariyle sorgusuz fayda sağlar. İpi kullandıktan sonra, dişleriniz ve diş etleriniz; ip kullanımından önceki haline göre çok daha temiz olur; çünkü diş ipleri, diş fırçalarının bile ulaşamadığı bölgelere ulaşır.
Sadece diş fırçalamanın ağız hijyeninin tam olarak sağlanmasında yeterli olmamasında dolayı günde en az 1 kere mutlaka diş ipi kullanılmalıdır.
Diş ipi kullanmak kötü nefesi azaltır. Düzenli olarak diş ipi kullanmazsanız, yiyecek parçacıkları dişlerinizin arasında ve diş etlerinizin altında kalır. Bu da gayet doğal olarak ağız kokusuna neden olabilir.
Diş ipi günde en az bir kez kullanılmalıdır. Haftada en az yedi kez diş ipi kullanmalısınız. Diş ipinin cinsine göre diş ipi dikkatli bir şekilde dişlerin arasına yerleştirilerek ileri geri hareketler yapılır.
Ağız hijyenini korumak için yalnızca dişleri fırçalamak yeterli değildir. Ağız hijyeninin sağlanması için diş ipi ve ağız çalkalama suyu da kullanılması gerekir. Bunlar kullanılmadığında tartar oluşumu gerçekleşir. Bu da diş eti çekilmesine yol açabilir.
-Diş ipinin günde iki defa kullanılması önerilir. Bu imkânı bulamayan kişilerin de en az bir kere gece yatmadan önce kullanması gerekir. -Diş ipi kullanımı öncesi dişler fırçalanmalı, yemeklerden sonra oluşan artıklardan kabaca arındırılmalıdır.
Karbonat, diş macunları içerisinde de bulunan temizleyici ve beyazlatıcı etkisi olan bir maddedir. Bu nedenle evde karbonat ile diş taşı temizliği oldukça etkili bir yöntemdir. Evde karbonat ile diş taşı temizliği yaparak karbonatın antibakteriyel özelliği sayesinde diş taşlarının oluşumunu engelleyebilirsiniz.
Saf karbonat kullanımı dişlerde çizik, aşınma oluşturacağı sebebiyle önerilmemektedir. Ayrıca diş taşını oluşturan plakların birikimini de azalttığı ifade ediliyor. Bu etkileri sebebiyle karbonat kullanarak diş taşı temizleme yöntemi oldukça etkili olmaktadır. Karbonat aynı zamanda çok etkili bir temizleyicidir.
Düzenli fırçalama ve diş ipi kullanımı, plak oluşumunu ve dolayısıyla diş taşını önlemeye yardımcı olur. Ancak diş taşının çok belirgin olduğu vakalarda, mutlaka bir uzman hekime başvurulması gerekir. Uzman hekim, gerekli gördüğü takdirde diş taşı temizliği yapar.
Diş ipinin yıkanması ve sonradan yeniden kullanılması ise doğru olmaz. İp diş eti hizasına gelince dişe doğru yaslayın, C şekli verin ve diş ile diş eti arasındaki boşluğa yerleştirin.
Arayüz fırçası ağız içi bakımının vazgeçilmez bir parçasıdır. Arayüz fırçası diş ipinin ulaşamadığı iki diş arasında diş etinin kapattığı alanın temizlenmesine yarar. Özellikle diş eti çekilmesi olan hastalar için kullanımı zorunludur. Arayüz fırçalarını kullanırken herhangi bir macun uygulamasına gerek yoktur.
Mayo Clinic , gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan ve diş ipi kullandıktan sonra kullanmanızı önerir. Bununla birlikte, diş macununuzdaki florürü yok edebildiği için Ulusal Sağlık Servisi ( NHS ) fırçalamadan hemen sonra gargara yapmaktan kaçınmanızı önerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri