Herhangi bir ortamda uygunsuz davranan ve insanların hoşuna gitmeyen davranışlar gösteren kişiler münasebetsiz olarak bilinmektedir. Aynı zamanda rahatsız edici davranışlar gösteren ve insanların sinirleneceği durumlar ortaya çıkaran kişiler adına bu kelime genelde kullanılmaktadır.
Çok münasebetsiz bir arkadaşı var onun da arkadaşı gibi olmasını istemiyorum. Bu ne münasebetsizlik onun gibi birine böyle şeyler söylememelisin. Nasıl bir çocuk bu çocuk çok münasebetsiz kelimeler kullanıyor.
relate. Ilgili olmak, bağlı olmak.
Lakırtı kelimesinin anlamını öğrenmek için TDK Sözlüğüne bakıldığında lakırtı boş söz, laf ve dedikodu anlamındadır.
Kelâm, mükâleme, konuşma, sohbet: lakırdı ediyordu; bütün gece lakırdı edip beni uyutmadılar. 3. Karar, pazarlık, müzâkere: Yarın lakırdısını edeceğiz, biz kendisiyle lakırdı ettik.
İlgili 15 soru bulundu
Kur'an'da adı geçen bir peygamber. Allah'tan vahiy yoluyla aldığı bilgileri ve emirleri tebliğ etmek, muhataplarını hak dine çağırmakla görevlendirilen yüksek vasıflı kimse.
1.Yok edilme, yok olma, ortadan kalkma, sona erme. 2. Bozulma.
Hurşit ismi mecazen aydınlatan, yol gösteren ve huzur veren manasına gelir.
Lerziden titremek manasına gelirken, lerze kelimesinin sözlük anlamı da titreyiştir. Bu kelime mecazen korkudan titremek manasında da kullanılır.
Dilim lal olmak ve gönül lal olmak kelimeleri lal kelimesinden yola çıkılarak dilsiz olmak ve konuşamamak anlamı taşımaktadır.
bitirim ortamlarda yanıtı genellikle "cinsî münasebet!" olan, dolayısıyla da sorulmaması tavsiye edilen soru.
Toplum içinde yaşayan bireyin, karşılıklı etkileşimler ve insani münasebetler yoluyla içinde bulunduğu toplumun ahlakî değerlerini, davranış kalıplarını ve görme biçimlerini öğrenmesi ve içselleştirmesi sürecine sosyalleşme denir.
TDK ya göre bilhassa kelimesinin anlamı 'özellikle' şeklinde yer almaktadır. Geçmişten günümüze kadar aynı anlamı üzerinden gelmiş ve hala çok sık değerlendirilen sözcüklerden biridir. Başka bir örnek ile cevap vermek gerekirse; ''Bilhassa bu konuyu çok ciddiye alman gerekir.''
Müyesser olmak kolaylıkla ortaya çıkmak anlamına gelmektedir. Nasip olmak ya da kolaylıkla elde edilmek anlamlarına da gelebiliyor. Kolayca yapılan herhangi bir işi ya da kolayca ortaya çıkan bir durumu tanımlamak için de müyesser olmak ifadesi kullanılabiliyor. R.Hakan KırkoğluBaşak'ta yeniay neler getiriyor?
Arapça kökenli sözcüklerden biri olan mütereddit, tereddüt kelimesinden türetilmiştir. Tereddüt, bir şeyi yapıp yapmama konusunda emin olamamak ve bocalamak anlamına gelir. Mütereddit kelimesinin sözlük anlamı ise kararsız ve tereddütlüdür. Bu kelime kaygılı anlamında da kullanılır.
Münakaşa Etmek Ne Anlama Gelir? TDK sözlüğüne göre "münakaşa" sözcüğü tartışma anlamına gelmektedir. "Münakaşa etmek" ise bir konu hakkında tartışmaktır. Yani iki kişi arasında meydana gelen ve kuralları olmayan, kontrolsüz ve sert bir şekilde fikirlerin beyan edilmesidir.
İştiha kelimesi Arapça kökenlidir. Uzun yıllardır Türkçe olarak kullanılmaktadır. İştiha kelimesinin anlamı iştahtır. Arapçada iştiha kelimesinin anlamı “arzulama, arzu”dur.
Eylemek kelimesi, anlam bakımından gönül yapmak yani hatır kazanmak gibi anlamlara gelir. Gönlünü eylemek, nazını eylemek şeklinde kullanılır.
Öz Türkçe bir sözcük olan Yetinmek kelimesi ''yetmek'' fiilinden türetilmiştir. Dil devrimiyle birlikte hayatımıza giren ve günlük hayatta sıklıkla kullanılan yetinmek kelimesi, elindekilerle mutlu olmasını bilmek, daha fazlasını istememek ve aza tamah etmek anlamına gelir.
Açık farkla Mardin ve Batman'a özgü olan Ziver adıyla, İstanbul'da eski kuşak elitler arasında görülen Ziver (Farsça "süs, ziynet") adının farklı adlar olduğu düşünülebilir.
Mihr veya mehr kelimesinin anlamı nikahta kadına ödenen para olarak bilinmektedir. Müslümanlar evlenecekleri zaman dini nikah kıyarlar ve nikah sırasında evlenen adamın evleneceği kadına mal varlığı ya da para vermesi gerekmektedir. Mihr nikahta kadına verilen paraya verilen isimdir.
- Alçak gönüllülük, - Hayranlık ve korkunun karıştığı bir duygu, - Tanrıya boyun eğme, gönlü korku ve saygı ile dolma, Bu şekilde üç değişik anlamı ile beraber cümle içerisinde veya tek başına amaca uygun değerlendirebilirsiniz.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan Zavallı kelimesi ''zeval'' sözcüğünden türetilmiştir. Zeval, nihayete erme, helak olma ve tamamlanma anlamına gelirken, zavallı kelimesi de umutları tükenmiş, aciz ve kimsesiz demektir.
Firak kelimesi Türkçe'de "ayrılık, birbirinden ayrı kalma" anlamına gelir. Arapça frḳ kökünden gelen firāḳ فراق z "ayrılık, birbirinden ayrı kalma" sözcüğünden alıntıdır.
Vebal almak esasında tam olarak şunu ifade eder. Bir kimsenin söz ve davranışı ile bir başkasına zarar vermesi, mağdur etmesi sebebiyle o kimsenin eylem ve söylemlerinden ötürü kötü sonucu, azap ve hatta günahını üzerine almayı ifade eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri